Estàs aquí: Inici > Destacats > Juny: Campanya contra el càncer de pell, el rol assistencial de les farmàcies i la candidatura de BCN com a seu de l’EMA, els temes més destacats

Juny: Campanya contra el càncer de pell, el rol assistencial de les farmàcies i la candidatura de BCN com a seu de l’EMA, els temes més destacats

26 juliol 2017

Segona edició de la campanya “Abans de deixar-t’hi la pell, consulta”

Durant el mes de juny va seguir sent notícia la segona edició de la campanya “Abans de deixar-t’hi la pell, consulta”, una iniciativa del Col·legi per fer front al càncer de pell en col·laboració amb el Grup de Melanoma de l’Hospital Clínic de Barcelona. La campanya va finalitzar el 13 de juny, coincidint amb el Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell, i, durant les tres setmanes que va dur-se a terme, els mitjans en van informar.

Juny: Campanya contra el càncer de pell, el rol assistencial de les farmàcies i la candidatura de BCN com a seu de l'EMA, els temes més destacats

Núria Bosch, vicetresorera del Col·legi, al Divendres de TV3

El programa Divendres de TV3 va dedicar un espai a aquesta iniciativa, on es va convidar a la vicepresidenta del Col·legi, Núria Bosch, juntament amb Josep Malvehí, coordinador del Grup de Melanoma de l’Hospital Clínic. Tots dos van explicar en què consistia la campanya i els diferents efectes adversos que pot tenir una exposició indeguda al sol, entre altres qüestions que van resoldre durant l’emissió.

Al juny també es van conèixer les primeres xifres de participació, que van recollir La Vanguardia, Al Dia, Vilaweb, ABC, Correo Farmacéutico, Diariofarma, IMFarmacias, El Farmacéutico, Farmaventas i Sanifax. A finals de mes, les farmàcies havien atès a més de 3.100 usuaris.

Les primeres xifres de participacio a La Vanguardia

Les primeres xifres de participació a La Vanguardia

Pel que fa a l’àmbit local, van fer-se ressò Ona Malgrat, El Magratenc, Badalona Tres60 de TV Badalona (del 10’35’’ al 24’05’’) amb declaracions de Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, Informatius de Badalona TV (entradeta del 1’19’’ al 1’42’’ i notícia del minut 10’42’’ al 12’32’’), Badanotis, Ajuntament de Badalona, Area Badalona, L’H Digital, Sabadell Batega de Ràdio Sabadell, Diari Terrassa, Terrassa Digital, Canal Terrassa, Granollers avui de Ràdio Granollers, El Cargol, Eix Diari, Nació Digital, rtvVilafranca.cat, El 3 de vuit i Anoia Diari.

També vam publicar dos articles divulgatius més a la Vanguardia, El Periódico i l’Ara per informar a la població sobre quan ens hem de protegir del sol i no ho sabem i sobre els efectes de l’exposició solar al llarg dels anys.

Farmàcia assistencial

El rol assistencial que desenvolupa el farmacèutic comunitari segueix present als mitjans.

2CF

Correo Farmacéutico explicant la formació per participar a la Xarxa de Farmacies Sentinelles

El 19 de juny es va enviar una nota de premsa per donar a conèixer la formació que vam dur a terme per a aquells farmacèutics que formarien part de la Xarxa de Farmàcies Sentinelles. El comunicat definia la iniciativa i informava que, després de l’èxit de la prova pilot a Barcelona, estava previst que el projecte s’iniciés a principis de juliol arreu del territori català. Així en van informar Correo Farmacéutico, Diariofarma, IMFarmacias, El Farmacéutico, Redacción Médica, Acta Sanitaria, Farmaventas, Farmanatur i Sanifax. El Global també va publicar una peça notificant l’imminent inici, amb declaracions de Rafael Guayta-Escolies, director de Projectes i Recerca del Consell, en les quals es detallaven alguns dels aspectes més característics de la xarxa i el valor que pot tenir.

2BLLV

La campanya contra el mosquit tigre, Al Dia Llobregat d’Espluges Llobregat

La campanya contra el mosquit tigre al Baix Llobregat va ser un dels altres projectes destacats al juny. L’informatiu Al Dia Llobregat d’Esplugues Televisió la va explicar remarcant el principal objectiu de la iniciativa, combatre la proliferació de l’insecte a la comarca del Baix Llobregat. La premsadelbaix i El Far són els dos altres mitjans que també en van informar.

D’altra banda, La Nit dels Savis de Canal Terrassa va dedicar el programa del 2 de juny a parlar de com fer un bon ús de la medicació. Es va convidar a diferents experts, entre ells, una farmacèutica, Marta Bueno.

2CT

El bon ús dels medicaments, tema tractat per Canal Terrassa

Finalment, La Vanguardia va comunicar la intenció de l’Ajuntament de Barcelona d’incentivar el projecte Radars, la xarxa de prevenció i d’acció comunitària adreçada a detectar i prevenir situacions de risc de les persones grans i de la qual les farmàcies comunitàries en són un agent partícip.

 

Seu EMA

La Vanguardia informant del nou comite de suport per la candidatura de Barcelona com a seu de lEMA

La Vanguardia informant del nou comité de suport per la candidatura de Barcelona com a seu de l’EMA

Durant el juny, es va anunciar la posada en escena del comitè de suport a la candidatura de Barcelona com a nova seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA). El president del Col·legi, Jordi de Dalmases, és un dels 80 professionals vinculats a la sanitat que integra el comitè, juntament amb altres experts, el sector empresarial i mitjans de comunicació. Es tracta d’un grup especialitzat que té com a objectiu principal la promoció de la candidatura. Van fer-se ressò La Vanguardia, Ara,  El Mundo, La Razón, Consalud, Diariofarma, IMFarmacias i  Sanifax.

Farmàcia comunitària

Diariofarma i el MGOF

Diariofarma i el MGOF

D’una banda, la premsa especialitzada (El Global, DiariofarmaIMFarmacias, Farmaventas i Farmanatur) va destacar l’acte de cloenda del Màster en Gestió d’Oficina de Farmàcia (MGOF), curs que, enguany, celebrava la dotzena edició. Es va enviar una nota de premsa on es van recollir declaracions del President i de dos alumnes, així com les principals característiques dels estudis.

Correo Farmacéutico (1 i 2) va publicar, a més, dues notícies on s’explicava, en un cas, la legislació vigent per la protecció dels pacients que han de tenir en compte les farmàcies i, en l’altre, transaccions relacionades amb les oficines de farmàcia. En el primer cas, el mitjà va recollir declaracions de Mercè Gras, cap del departament jurídic del Col·legi, i es va compartir el protocol del COFB de tractament de dades de caràcter personal aplicable al tractament de dades de l’oficina de farmàcia, que el mitjà va titllar de referent. La segona notícia va comptar amb declaracions d’Agustí Ortega, gerent de COFBServeis, que va explicar alguns dels tràmits que es faciliten des de la iniciativa.

Tribuna de Pilar Gascón a El Farmacéutico

La tribuna de Pilar Gascon, vocal dInvestigacio i Docencia del COFB i secretaria del CCFC

La tribuna de Pilar Gascón, vocal d’Investigació i Docència del COFB i secretària del CCFC

El Farmacéutico va publicar el passat 15 de juny la tribuna escrita per Pilar Gascón, vocal d’Investigació i Docència del COFB i secretària del Consell (CCFC), “La formación continuada y el desarrollo profesional”. La vocal ressalta la importància que té el fet que el farmacèutic es formi constantment i destaca que resulta fonamental perquè es pugui adaptar als nous serveis i activitats que es realitzen des de la farmàcia.

 

Curs d’Àgora Sanitària sobre consells de salut per al viatger

El nou curs d'Àgora Sanitària, a Diariofarma

El nou curs d’Àgora Sanitària, a Diariofarma

Mitjans de la premsa especialitzada, Diariofarma, El Farmacéutico, IMFarmacias, Farmaventas i PMFarma van recollir la nota de premsa d’Àgora Sanitària i Laboratoris Ferrer on s’explicava la formació online sobre la salut del viatger i les diferents recomanacions que es poden proporcionar des de la farmàcia. Es tracta d’un curs configurat per nou mòduls impartits per especialistes del Servei de Medicina Tropical i Salut Internacional de l’Hospital Clínic i farmacèutics comunitaris. Els estudis proporcionen informació sobre diferents aspectes, com la manera de tractar el jet lag l’ús de repel·lents i fotoprotectors, vacunació o com preparar la farmaciola.

Vacuna meningitis B

Notícia que va publicar RAC1 sobre la vacuna

Notícia que va publicar RAC1 sobre la vacuna

Al juny, es va tornar a parlar de les llistes d’espera per obtenir la vacuna contra la meningitis B, Bexsero. Ho va explicar RAC1 per partida doble, a El Món a RAC1 (del minut 23’33’’ al 24’31’’; tall de 8h a 9h) i a l’Informatiu migdia (del minut 13’10’’ al 13’55’’), on va fer de portaveu el vicetresorer del Col·legi, Guillermo Bagaría, que va recordar que els col·lectius amb més risc són les criatures des dels dos mesos fins als dos o tres anys.

Farmacèutics: fonts de referència

Un mes més, el Col·legi ha servit de font pels diferents mitjans de comunicació.

Declaracions de Núria Bosch recollides per El Periódico

Declaracions de Núria Bosch, vicepresidenta del COFB, recollides per El Periódico

La vicepresidenta del COFB, Núria Bosch, ho ha estat per dos temes diferents: una nova campanya d’Acció Psoriasi de conscienciació de la malaltia i el 360º Women Congress. De la iniciativa sobre la psoriasi, El Periódico, Ecodiario i Gaceta Médica van compartir declaracions de la vicepresidenta, que va traslladar els beneficis per als pacients de seguir uns bons hàbits de salut. PMFarma, Acta Sanitaria i Medicina21 van ser qui van parlar del congrés, tot destacant la participació de Bosch.

Guillermo Bagaria, vicetresorer del COFB, al Correo Farmacéutico

Guillermo Bagaria, vicetresorer del COFB, al Correo Farmacéutico

Guillermo Bagaría, vicetresorer del Col·legi, va ser un dels ponents de dues jornades que Correo Farmacéutico va dur a terme al llarg del juny: XVI Jornada d’Aniversari de Correo Farmacéutico i Jornada de Gestió Pràctica de l’Oficina de Farmàcia. El mitjà va compartir algunes de les idees que el vicetresorer va voler traslladar als seus oients. Bagaria també va parlar a El Matí de Ràdio Sant Cebrià sobre la Setmana Sense Fum i amb CuídatePlus sobre possibles errors a l’hora de prendre la medicació.

L'ARA i els riscos de l'operació biquini, amb paraules d'Anna Bach, vocal d'Alimentació i Nutrició del COFB

L’ARA i els riscos de l’operació biquini, amb paraules d’Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB

El diari Ara va publicar una notícia remarcant els riscos que existeixen en l’anomenada operació biquini. La peça va recollir les declaracions d’Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició, que va proporcionar el seu punt de visa com a experta en nutrició.

Dues peces de recomanacions són les que van compartir declaracions de Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris. Per una banda, l’Especial Autocura de Correo Farmacéutico sobre onicomicosis, i l’altre sobre la importància d’utilitzar el repel·lent contra els insectes de Cuídate Plus.

La notícia “La Orden Ministerial para fármacos homeopáticos, aún sin aprovar” de Correo Farmacéutico va aprofundir sobre l’homeopatia mitjançant declaracions de diferents experts, entre ells, Josep Allué, el vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia del Col·legi.

IMFarmacias i la dermofarmàcia, amb menció al Col·legi

IMFarmacias i la dermofarmàcia, amb menció al Col·legi

Finalment, es va fer menció del Col·legi en  tres ocasions diverses: consum d’opioides a Espanya, de Correo Farmacéutico; dermofarmàcia i autocura, d’IMFarmacias; i tabaquisme, a Canarias7.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal