Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Actualització terapèutica en l’esclerosi múltiple

Actualització terapèutica en l’esclerosi múltiple

11 agost 2017
esclerosi-multiple-maig-2017 (1)

Assistents a la sessió informativa

L’esclerosi múltiple (EM) és una malaltia neurodegenerativa i crònica del sistema nerviós central que sol afectar persones d’entre 20 i 40 anys. Els símptomes acostumen a presentar-se en brots, que poden deixar seqüeles i discapacitat. També es poden presentar de forma progressiva. La supervivència és d’uns trenta anys, ja que menys del 10% de les persones afectades moren com a conseqüència directa de l’esclerosi múltiple. Tot sovint aquesta supervivència és amb discapacitat, sobretot en els casos més greus.

Segons les dades epidemiològiques, a Catalunya la prevalença d’aquesta malaltia se situa entre 40-60 persones per 100.000 habitants, encara que un estudi recent incrementa aquesta xifra fins a 91 persones per 100.000 habitants. Afecta prop del doble de dones que d’homes (font i més informació: Canal Salut de la Generalitat).

El 25 de maig el COFB i la Societat Catalana de Farmàcia Clínica (SCFC) van organitzar una sessió informativa sobre l’actualització terapèutica en l’esclerosi múltiple.

Julio Martinez, president de la SCFC, va presentar l’acte en què es van tractar diversos temes d’interès:

  • Actualització terapèutica de l’esclerosi múltiple: passat, present i futur, a càrrec de la Dra. Yolanda Blanco, neuròloga adjunta de l’Hospital Clínic de Barcelona
  • Paper de la farmàcia hospitalària en el maneig del pacient amb esclerosis múltiple, a càrrec de la Dra. Núria Pola, farmacèutica adjunta de l’Hospital de Granollers.
  • Actualització de dades farmacoeconòmiques en esclerosi múltiple, a càrrec del Dr. Pere Ventayol, farmacèutic cap de secció de l’Hospital Universitari de Son Espases de Palma de Mallorca.

Altres activitats publicades al Blog en què també ha participat l’SCFC:

esclerosi-multiple-maig-2017 (3)

Els docents de la sessió, d’esquerra a dreta: Yolanda Blanco (Hospital Clínic), Pere Ventanyol (Hospital Universitari Son Espases), Julio Martínez (president SCFC) i Núria Pola (Hospital de Granollers)

            Amb la col·laboració de:

logo sanofi-genzyme 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal