Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Conferència: “Equinàcia purpúria: explorant noves opcions terapèutiques i evidències científiques”

Conferència: “Equinàcia purpúria: explorant noves opcions terapèutiques i evidències científiques”

6 octubre 2017

El passat dijous 5 d’octubre va tenir lloc al COFB la conferència “Equinàcia purpúria: explorant noves opcions terapèutiques i evidències científiques de l’extracte de planta fresca en la grip i el refredat”, amb l’objectiu de revisar la monografia d’aquesta planta utilitzada en la prevenció i el tractament d’aquestes afeccions.

La conferència va anar a càrrec de  Joan Vallès, catedràtic de Botànica de la Universitat de Barcelona i Montse Parada, directora tècnica d’A. Vogel – Bioforce España. L’acte el va moderar Aina Surroca, vocal de la Junta de Govern del COFB i responsable de la Comissió Delegada de Formació del COFB.

D’esquerra a dreta: Joan Vallès, Aina Surroca i Montse Parada.

Durant la sessió es van exposar els resultats dels últims estudis realitzats amb extracte d’equinàcia fresca, explicant els mecanismes d’acció d’aquest extracte i recordant conceptes bàsics de botànica. També es van donar a conèixer les pautes, dosis i durada del tractament dels símptomes de la grip i el refredat amb aquesta planta.

Finalment, els assistents van plantejar diverses qüestions relacionades amb aspectes de la farmàcia comunitària com l’ús d’equinàcia en polimedicats, les possibles interaccions o com abordar la recomanació d’aquesta planta medicinal.

Què és l’equinàcia purpúria?

És una planta medicinal, ja que conté en un o més dels seus òrgans substàncies que poden ser utilitzades amb finalitats terapèutiques.

Quins efectes pot tenir?

Segons diversos estudis realitzats, l’extracte hidroetanòlic estandarditzat d’equinàcia purpúria tindria un triple mode d’acció: immunomodulador i antiinflamatori, antiviral i antibacterià.

En quines èpoques de l’any és recomanable?

Es recomana prendre equinàcia en períodes d’estrès o falta de son. Però, sobretot, és recomanable en el moment de l’aparició dels primers símptomes del refredat o de la grip perquè en redueix tant la incidència i durada com la simptomatologia. L’ús d’equinàcia enforteix el sistema immune i és compatible amb tractaments simptomàtics convencionals.

Amb el patrocini de:

 a vogel

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal