Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Finalitza una nova edició del curs “Nutrició i Esport”

Finalitza una nova edició del curs “Nutrició i Esport”

25 octubre 2017

Aquest mes d’octubre, el COFB ha acollit les sessions formatives “Nutrició i Esport”, les quals han comptat amb una gran assistència, arribant als 65 alumnes. Adreçades a farmacèutics, tenia per objectiu donar a conèixer i analitzar la composició i les indicacions dels principals complements alimentosos per a esportistes.

Imatge d'una de les sessions del curs "Nutrició i Esport".

Imatge d’una de les sessions del curs “Nutrició i Esport”.

Els farmacèutics assistents van començar el curs amb una breu introducció de la fisiologia de l’esport i de l’esforç, per tal de conèixer quines són les vies metabòliques en l’exercici. També es van abordar les ajudes ergogèniques de caràcter nutricional segons intensitat i tipus d’esforç: creatina, carbohidrats, proteïnes, etc. així com els complements destinats a augmentar la massa muscular i els lipolítics i cremadors de greix que trobem al mercat. Així mateix, es van repassar les ajudes ergogèniques de caràcter antiinflamatori, antioxidant, etc. D’altra banda, es va recordar la importància de la hidratació i es va fer referència a les begudes hidroelectrolítiques. Tot això, sense deixar de banda les possibles interaccions amb fàrmacs i complements per a l’esport i de quina manera es poden utilitzar les tècniques de màrqueting en nutrició esportiva.

Seguir una dieta equilibrada i fer activitat física es consideren dos pilars fonamentals d’un estil de vida saludable, que s’ha demostrat eficaç per prevenir i tractar moltes patologies. Hi ha ocasions en què les persones intensifiquen la pràctica d’activitat física la qual cosa provoca que l’organisme s’hagi d’adaptar a la nova situació.

En el cas dels esportistes, és molt difícil cobrir totes les necessitats nutricionals, a causa de l’elevada exigència de la seva activitat, per això, sovint els cal utilitzar complements alimentosos. L’oferta d’aquests productes ha augmentat de manera notable els darrers anys i cada vegada és més freqüent trobar-los a diversos establiments: farmàcies, gimnasos, supermercats, etc.

Des del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona es considera que l’increment de l’oferta ha d’anar acompanyat necessàriament de pautes i indicacions adequades per a l’administració dels complements alimentosos. És important que, des de les farmàcies, es puguin donar recomanacions correctes i consells personalitzats a tots aquells esportistes que decideixin prendre’n.

El professorat del curs va estar format per Guillermo Bagaria, farmacèutic comunitari i vicetresorer del COFB, Antonia Lizárraga, metgessa especialista en medicina de l’esport i professora de fisiologia de nutrició humana i dietètica (UB) i Mercedes López, farmacèutica comunitària, formadora del Programa d’educació nutricional del COFB i experta en nutrició esportiva per la UB. La coordinació va anar a càrrec d’Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició del Col·legi.

Amb el patrocini de:

Kern Pharma

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal