Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > 20 de març: Jornada per la prevenció del càncer de còlon i recte

20 de març: Jornada per la prevenció del càncer de còlon i recte

8 març 2018

El pròxim dimarts 20 de març, amb motiu del Dia Mundial contra el càncer de còlon i recte que se celebra cada 31 de març, el Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte de Barcelona organitza la jornadaActuem per la prevenció”, per donar a conèixer la prevenció del càncer colorectal i els factors relacionats amb el seu desenvolupament.

Actuem per la prevenció del càncer de còlon i recte

L’acte, de caràcter divulgatiu, està adreçat tant a professionals com a públic en general, i tindrà lloc  al CaixaForum de Barcelona entre les 17 i 20 h comptant amb la presència de diferents professionals sanitaris i amb l’actuació teatral del grup de teatre La Piscifactoria dirigit per Cristian Llàcer.

 

“Actuem per la prevenció”: el programa.

El programa de la jornada s’estructurarà en tres blocs:

  • A tall d’introducció, Xavier Castells, president de la Comissió Assessora de Cribratges de Càncer de Catalunya, parlarà de “La prevenció del càncer de còlon a Catalunya”.
  • Tot seguit, sota el títol “Factors de risc del càncer de còlon i recte”, tres especialistes s’aproparan al tema des de les següents presentacions:

    – Ho sabem tot sobre la formació d’un càncer de còlon?
       Anna Benages, digestòloga, Hospital Vall d’Hebron
    – Edat, pòlips i família. Com prevenir el càncer de còlon?
       Xavi Bessa, cap del Servei de Digestiu, Hospital del Mar
    – Em pot tocar a mi? Probabilitat real i percebuda de patir un càncer.
       Teresa Puig, epidemiòloga, Hospital de Sant Pau

  • Finalment, s’obrirà l’espai de col·loqui “Actuem per la prevenció” amb la participació d’Anna Benages, Xavi Bessa, Teresa Puig i Cristian Llàcer, moderats per Maria Estrada, farmacèutica del COFB, i Jaume Grau, epidemiòleg de la unitat de cribratge de l’Hospital Clínic de Barcelona.

La cloenda anirà a càrrec d’Antoni Castells i Francesc Macià, coordinadors del Programa de detecció precoç a Barcelona.

Si és del vostre interès o en voleu fer difusió a la farmàcia entre els vostres usuaris, l’assistència és gratuïta i cal que feu la inscripció*, abans del 16 de març, aquí.
Podeu consultar tots els detalls del programa de la jornada en aquest enllaç.

*Durant tota la jornada els inscrits podran accedir lliurement a les exposicions del CaixaForum Barcelona.

 

La importància dels programes poblacionals de prevenció.

El Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte està promogut pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la seva aplicació a Barcelona va a càrrec de l’Hospital Clínic, l’Hospital de la Vall d’Hebron, l’Hospital del Mar i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya coordina les farmàcies implicades en el projecte.

Programa de detecció precoç de càncer còlon i recte

La modificació d’alguns estils de vida i la participació en programes poblacionals de prevenció del càncer com aquest poden fer disminuir el risc que té una
persona de desenvolupar aquest càncer.
Podeu conèixer tots els detalls del programa aquí.

 

Altres publicacions relacionades recollides al Blog:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal