Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Avenços rellevants en nutrició: exposició dels continguts de l’IUNS – ICN 21st International Congress of Nutrition “From Science to Nutrition Security”

Avenços rellevants en nutrició: exposició dels continguts de l’IUNS – ICN 21st International Congress of Nutrition “From Science to Nutrition Security”

9 març 2018

El dilluns 5 de març va tenir lloc al COFB la sessió “Avenços rellevants en nutrició” organitzada conjuntament per la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.
L’acte tenia per objectiu mostrar els avenços més rellevants i d’interès farmacèutic exposats a l’IUNS – ICN 21st International Congress of Nutrition “From Science to Nutrition Security”, celebrat a Buenos Aires, l’octubre de l’any passat.

Els temes 

Els temes tractats van ser els següents:

  • Nutrició de precisió
  • Desafiaments a l’obesitat
  • Estils de vida i conseqüències metabòliques
  • Interaccions de les defenses de l’individu i la microbiota
  • Llums i ombres de l’alimentació de l’adult
  • Hidratació. Com ajudar des de la farmàcia comunitària
  • Innovar en educació nutricional
  • Infotoxicitat

Els ponents

Els ponents de la sessió van ser:

Alfredo Martínez, catedràtic de Nutrició de la Universitat de Navarra, president de la IUNS i membre de la RAFC
Gregorio Varela, catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de San Pablo (CEU) de Madrid i president de la FEN
Ascensión Marcos, investigadora del CSIC, Madrid, presidenta de FESNAD i membre de la RAFC
Montserrat Rivero, assessora científica d’Ordesa, presidenta de l’ACCA i membre de la RAFC

Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB, va moderar la sessió.

 

D’esquerra a dreta: Ascensión Marcos, Gregorio Varela, Anna Bach, Alfredo Martínez i Montserrat Rivero.

Les aportacions

Alfredo Martínez, arran d’uns darrers estudis científics que descriuen l’alta varietat de tipologies de pacients en patologia cardiovascular, obesos cardiometabòlicament actius i no actius per exemple, ens fa pensar en la necessitat de personalitzar l’alimentació i el tractament per varietats genotípiques, fenotípiques i estils de vida. També va destacar la importància del paper de la psicologia en els canvis d’hàbits alimentaris.
Per la seva banda, Gregorio Varela es va centrar en les persones grans i en les dones, que són les que tenen pitjors estatus nutricionals. També va destacar el rol del farmacèutic per valorar el grau d’hidratació en perfils polimedicats.
A continuació, Ascención Marcos va posar l’èmfasi en la relació entre el sistema immunitari i la microbiota i, finalment, Montse Rivero va posar l’accent en les campanyes d’educació nutricional i en com innovar.

Montserrat Rivero, assessora científica d'Ordesa, presidenta de l'ACCA i membre de la RAFC, durant un moment de la sessió.

Montserrat Rivero, assessora científica d’Ordesa, presidenta de l’ACCA i membre de la RAFC, durant un moment de la sessió.

Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB,  va agrair que tant els ponents com grans societats científiques referents en alimentació – Sociedad Española de Nutrición (SEN), Fundación Española de la Nutrición (FEN), International Congress of Nutrition (IUNS) – haguessin pogut traslladar als assistents els seus coneixements sobre els avenços en nutrició.

Amb la col·laboració de:

Ordesa

Organitzat conjuntament amb:

 

 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal