Estàs aquí: Inici > Destacats > Infarma Madrid 2018 tanca amb gran èxit una edició marcada per la innovació

Infarma Madrid 2018 tanca amb gran èxit una edició marcada per la innovació

16 març 2018

Infarma Madrid 2018 ha tancat les seves portes amb 33.850 visitants professionals -dels quals 3.450 congressistes- i 387 empreses del sector farmacèutic. Aquest ha estat el balanç final d’un Congrés i Saló que ha esdevingut el fòrum farmacèutic de referència del sector a Espanya.

Les xifres de l’edició també inclouen més de 150 hores d’anàlisis i debats sobre els reptes als quals s’enfronta la farmàcia -a l’hora de respondre a les necessitats d’una població més envellida i crònica- i prop de 1.000 marques exposades al llarg de tres pavellons firals d’Ifema. Infarma ha assolit un nou rècord d’espai firal, en contractar 35.000 metres quadrats, així com d’expositors presents.

 

El balanç d’Infarma 2018

L’acte de cloenda va comptar amb la presència del viceconseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid i director general del Servicio Madrileño de Salud (Sermas), Manuel Molina, el president del Colegio de Farmacéuticos de Madrid, Luis González i la vicepresidenta del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Núria Bosch.

Luis González, va ressaltar la gran participació registrada durant els tres dies de Congrés i Saló, que per ell és “un senyal excel·lent que el sector de la Farmàcia inverteix, està al dia i preparat per competir, i que aspira a seguir creixent”.

Més enllà de destacar les xifres, el president del COFM també va explicar que aquesta edició d’Infarma serà recordada pel seu caràcter innovador i que acredita que “la farmàcia viu enganxada a les necessitats dels ciutadans”. “Sabem quins són els problemes d’una població envellida, dependent i amb malalties cròniques, i estem demanant espai per plantejar solucions reals i efectives en col·laboració amb l’Administració, els ciutadans i la resta de professionals sanitaris”, va apuntar.

Fotografia de família a la clausura d'Infarma 2018. Font: DiarioFarma

Fotografia de família a la clausura d’Infarma 2018. Font: DiarioFarma

La intervenció de González també va incidir en l’aposta per la innovació d’un esdeveniment que “ha sabut renovar l’interès que desperta amb nous escenaris com #InfarmaInnova, Iniciativas de éxito o el Reto Ágora i noves activitats per seguir generant més valor als visitants, congressistes i expositors”.

D’altra banda, Núria Bosch, vicepresidenta del COFB, va agrair a tots els assistents dels 3 dies d’Infarma que “hagin contribuït, novament, a l’èxit d’aquesta edició i hagin demostrat que som una professió en moviment amb ganes de seguir aportant valor al nostre entorn”.

Bosch també va destacar que durant el Congrés i Saló s’hagi respirat “companyonia, interès per estar al dia de les novetats i il·lusió per seguir millorant la Farmàcia”.

 

Presència activa del COFB a Infarma 2018

Aquesta edició ha tornat a posar de manifest l’estreta col·laboració del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona amb el Col·legi de Farmacèutics de Madrid i Interalia, en l’organització d’Infarma.
A més del treball organitzatiu conjunt, el COFB va tenir presència activa en diverses activitats del Congrés:

Acte inaugural

El 13 de març va tenir lloc l’acte d’inauguració d’Infarma Madrid 2018 amb la presència del consejero de Sanidad de la Comunidad de Madrid, Enrique Ruiz Escudero. Als parlaments, la vicepresidenta del COFB va destacar que Infarma “és el punt de trobada del sector per seguir avançant com a professionals” i que és “una cita que ha sabut adaptar-se a les necessitats del sector”, definint-la com a “útil, enriquidora i vital”.

Óscar López, vocal de Titulares de Oficinas de Farmàcia del COFM; Núria Bosch, vicepresidenta del COFB; Luis González, president del COFM; Jesús Aguilar, president del Consejo General; i Enrique Ruiz, consejero de Sanidad de la Comunidad de Madrid.

Óscar López, vocal de Titulares de Oficinas de Farmàcia del COFM; Núria Bosch, vicepresidenta del COFB; Luis González, president del COFM; Jesús Aguilar, president del Consejo General; i Enrique Ruiz, consejero de Sanidad de la Comunidad de Madrid.

Beneficis de la tecnologia a l’oficina de farmàcia

Joan Calduch, tresorer del COFB, va ser l’encarregat d’introduir la conferència “¿Qué beneficios aportan las tecnologías en la oficina de farmacia?”.

Joan Calduch, tresorer del COFB, durant la seva presentació de la conferència.

Joan Calduch durant la seva presentació de la conferència.

Com, quan i per què accedir a la història clínica?

Francisca Aranzana, vocal d’Oficina de Farmàcia del COFB, va presentar la conferència “Acceso a la historia clínica: cómo,cuándo y por qué” que va comptar amb la participació de Mercè Gras, directora de l’Àrea Jurídica, Administrativa, Deontològica i d’Inspecció del COFB.

Francisca Aranzana i Mercè Gras en un moment de la conferència.

Francisca Aranzana i Mercè Gras en un moment de la conferència.

Reto Ágora

Aina Surroca, vocal de la Junta de Govern del COFB i responsable de la Comissió Delegada de Formació Continuada , va inaugurar amb la xerrada “Viajero. Destino Vietnam”,  l’activitat impulsada per Ágora Sanitària, que sota el nom de “Reto Ágora”, va posar a prova els coneixements dels farmacèutics en diferents casos pràctics relacionats amb l’oficina de farmàcia.

Aina Surroca, vocal del COFB i responsable de la Comissió Delegada de Formació Continuada, abans de començar la seva xerrada.

Aina Surroca abans de començar la seva xerrada.

 Recertificació competencial del professional

Núria Bosch, va ser l’encarregada de presentar la conferència “Recertificación competencial de los profesionales” , que va comptar amb la participació del vicepresident de l’Associació Espanyola de Dret Sanitari, Julio Sánchez Fierro

Julio Sánchez Fierro i Núria Bosch abans d'arrencar la conferència. Font: IMFarmacias

Julio Sánchez Fierro i Núria Bosch abans d’arrencar la conferència. Font: IMFarmacias

Què es pot fer des de la farmàcia davant la resistència als antibiótics?

“Resistencia a los antibióticos: Panorama actual y qué podemos hacer desde la farmacia” va ser el títol de la taula moderada per Pilar Gascón, vocal d’Investigació i Docència del COFB i secretària del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, a la qual van participar Guillermo Bagaria, vicetresorer i responsable de Projectes Professionals del COFB,i Rafel Guayta-Escolies, director de Projectes i Recerca del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya.

Guillermo Bagaria, Rafel Guayta-Escolies i Pilar Gascón durant la taula sobre antibiòtics celebrada a Infarma. Font: El Global

Guillermo Bagaria, Rafel Guayta-Escolies i Pilar Gascón durant la taula sobre antibiòtics celebrada a Infarma. Font: El Global

Clausura del Congrés

Durant l’acte de clausura, el president del Colegio de Farmacéuticos de Madrid, Luis González va cedir el testimoni de l’organització d’Infarma 2019 a la vicepresidenta del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Núria Bosch.

Manuel Molina, viceconsejero de Sanidad de la Comunidad de Madrid, Núria Bosch, vicepresidenta del COFB i Luis González, president del COFM.

Manuel Molina, viceconsejero de Sanidad de la Comunidad de Madrid, Núria Bosch, vicepresidenta del COFB i Luis González, president del COFM.

Infarma Barcelona 2019 ja té dates

La pròxima edició se celebrarà a Barcelona NOVES DATES! Del 19 al 21 de març de 2019.  del 12 al 14 de març de 2019.
A l’acte de clausura el Colegio de Madrid va cedir el testimoni al Col·legi de Barcelona. Núria Bosch, va fer referència a aquesta pròxima cita amb Infarma, que se celebrarà a la capital catalana. “Ara, a Barcelona, tenim un doble repte: fer un any més savi el Congrés i Saló i contribuir a la seva evolució, amb la mirada posada en el pacient i en el valor afegit que podem aportar com a professionals sanitaris, més enllà de la dispensació, per tal de millorar els resultats de salut”.

Més informació sobre Infarma 2018:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal