Estàs aquí: Inici > Món col·legial > “La farmàcia ha de tenir presència digital, però amb estratègia”. Paula Fernández-Ochoa al Fòrum MGOF [Vídeo entrevista]

“La farmàcia ha de tenir presència digital, però amb estratègia”. Paula Fernández-Ochoa al Fòrum MGOF [Vídeo entrevista]

2 maig 2018

La diferenciació, el disseny d’una estratègia i la gestió de la marca personal han esdevingut cada vegada més necessàries en  l’entorn global, competitiu i amb excés d’oferta i demanda en què ens trobem immersos. Aquest va ser l’eix principal de la conferència que va impartir recentment la consultora i docent de màrqueting, marca personal i branding, Paula Fernández-Ochoa, al Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.

Els avantatges de gestionar una marca personal

Ser ambaixador d’una marca corporativa o estar-hi vinculat serveix per transmetre confiança, multiplicar la força del missatge, potenciar la fidelitat (engagement) i generar confiança.

Durant la conferència, Fernández-Ochoa va donar algunes recomanacions per:

  • Saber gestionar una marca personal.
  • Transmetre la millor versió de nosaltres mateixos i aconseguir ser l’opció escollida entre totes les del mercat.
  • Millorar el posicionament, la reputació i, en definitiva, el desenvolupament del negoci.

En acabar, va concedir una entrevista a aquest blog, que recollim tot seguit:

“Tots tenim una marca personal”

 “Tots tenim marca personal. El que hem de fer és gestionar-la”. Durant l’entrevista, Paula Fernández-Ochoa, va exposar com portar a terme aquesta gestió. En concret, va detallar el procés de personal-branding, que consta de les etapes següents: autoconeixement, estratègia, visibilitat i seguiment de totes les accions de les quals anem tenint retorn.

Cinc atributs per l’èxit d’una marca personal

A més, va definir els cinc atributs que ha de tenir una marca personal per ser exitosa: qualitat (ser bons en allò que fem), autenticitat (ser autèntics per transmetre la confiança que necessita el mercat), diferenciació (cal distingir-se i aconseguir estar per sobre de la resta amb l’avantatge competitiu), constància (“calar com pluja fina” ja que “és més una marató que un sprint”) i la connectivitat (cal comunicar i ressaltar les nostres característiques dins del mercat).

Paula Fernández-Ochoa, durant la conferència sobre marca personal que va oferir el passat 31 de gener al COFB.

Paula Fernández-Ochoa, durant la conferència sobre marca personal, que va oferir el passat 31 de gener al COFB.

La presència digital de la farmàcia

Fernández-Ochoa també va explicar que el sector farmacèutic no és aliè a la necessitat de tenir una marca personal potent, que ha d’anar en consonància amb la marca corporativa. I va destacar que aquest sector té “una tasca molt important en la vocació de servei i en la preocupació per la societat que combina amb la investigació i desenvolupament de medicaments, d’una banda, i el client, de l’altra”.

Des del seu punt de vista, cada vegada més, les farmàcies apliquen tècniques de màrqueting relacional (una nova manera de crear relacions més properes i duradores amb els clients basades en fidelització). “Al sector serveis estem venent confiança. En màrqueting també venem confiança i aquesta ha de traduir-se en alguna cosa. Crec que té un pes molt important l’experiència que viu el client”, va explicar.

Així mateix, va destacar la importància que les farmàcies tinguin presència digital i que aquesta es gestioni correctament. Ser a les xarxes implica “tenir una estratègia”, va apuntar. A més, Fernández-Ochoa va posar d’exemple casos de farmacèutics a qui un blog ha ajudat a “tenir més clients, donar-se a conèixer, ser ponents de certes formacions…”. En definitiva, a qui la presència digital ha fet que aconseguissin “sinergies professionals interessants”.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal