Estàs aquí: Inici > Món col·legial > 1 hora amb Steven Poelmans: El cervell com a eina de lideratge [Fòrum MGOF]

1 hora amb Steven Poelmans: El cervell com a eina de lideratge [Fòrum MGOF]

15 maig 2018

Cuidar i aprofitar al màxim les possibilitats del nostre cervell és cada vegada més important en l’actual societat del coneixement i dels serveis. Per aquest motiu, el Professor Doctor Steven Poelmans, ha desenvolupat un model dissenyat amb l’objectiu de conèixer millor el nostre cervell per desenvolupar el lideratge entre professionals. Poelmans és professor a l’Antwerp Management School de Bèlgica, soci-director de WIO (WorkItOut) i consultor sènior de l’Institut Telos (EUA). També és el fundador de NeuroTrainingLab, una metodologia de desenvolupament de lideratge que utilitza l’avaluació de competències i els indicadors neurofisiològics.

Steven Poelmans, durant un moment de la sessió, acompanyat del director del Màster en Gestió de l'Oficina de Farmàcia (MGOF).

Steven Poelmans, durant un moment de la sessió, acompanyat del director del Màster en Gestió de l’Oficina de Farmàcia (MGOF).

El seu model es titula “Balanç Cerebral”, i permet millorar la nostra intel·ligència i l’agilitat mental i emocional. El passat 9 de maig, el doctor va presentar-lo en una nova edició del Fòrum MGOF, moderada per Joan Carles Serra, director del Màster en Gestió de l’Oficina de Farmàcia.

El “Balanç Cerebral” ajuda a processar dades complexes i aporta la capacitat d’autoregulació emocional i meta-cognició per afrontar situacions difícils, saber influenciar en positiu i liderar en el nostre entorn. A més, també incorpora formes simples i pràctiques per cuidar el nostre cervell i desmitifica alguns conceptes que hi estan relacionats.

Recomanacions per aconseguir una ment sana

Durant la conferència, el Prof. Dr. Steven Poelmans va fer les següents recomanacions: 

1. Dormir set hores i fer una migdiada

Mentre dormim, processem emocions i resolem problemes complexos.

2. Fer tres hores d’exercici aeròbic a la setmana

L’activitat física és la millor prevenció contra les malalties degeneratives del cervell, ja que en millora la funció executiva. A més, l’entrenament cardiovascular  també incrementa la funció cognitiva, redueix l’estrès, l’ansietat i la depressió.

3. Centrar-se, planificar, enfocar i escoltar

L’activitat multitasca té més costos que avantatges. La nostra atenció i memòria de treball són limitades.

4. Desconnectar, somiar despert, crear

Si desconnectem, activem el nostre cervell inconscient i som més creatius.

El "Balanç Cerebral" permet millorar la nostra intel·ligència i agilitat mental i emocional.

El “Balanç Cerebral” permet millorar la nostra intel·ligència i agilitat mental i emocional.

5. Relacionar-se, connectar amb els altres, compartir

El suport social és la millor medicina contra l’estrès i la depressió.

6. Reflexionar, pensar, meditar

És important posar en pràctica i cultivar aquesta capacitat per millorar la nostra creativitat i entrenar la meta-cognició.

7. Jugar. Contagiar el nostre entorn amb bon humor

Jugar és un sistema emocional essencial per la nostra evolució, supervivència, salut i creativitat.  A més, és vital per gestionar l’estrès i la resiliència.

8. Crear rutines intel·ligents

Mantenir una disciplina i entrenar-se. Gaudir de la rutina, la pràctica i la repetició condueix a la neuroplasticitat. També permet assolir l’alt rendiment en el camp dels esports, els oficis o qualsevol altra habilitat.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal