Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Jornada sobre merchandising a l’oficina de farmàcia al COFB

Jornada sobre merchandising a l’oficina de farmàcia al COFB

10 juliol 2018

El COFB  va acollir el passat 19 de juny una trobada organitzada conjuntament amb Beauty Cluster Barcelona, que portava per títol “Merchandising a la farmàcia. Farmàcies i laboratoris ho veiem de la mateixa manera?”. L’acte va comptar amb dues ponències, una sobre el punt de venda, a càrrec de Miguel Membrado, soci de ShopperTec i una altra sobre “Sell out, visual i materials al punt de venda”, a càrrec de Ramon Gallardo, gerent de VPV (Visibilitat en el Punt de Venda). A més, també va haver-hi una taula rodona moderada per Joan Carles Serra, CEO de Market in Red.

L’objectiu era conèixer quina importància té el punt de venda pels consumidors i quins aspectes s’han de tenir en compte a l’hora de dissenyar els materials i les activitats promocionals. També es volien abordar els objectius i les necessitats dels laboratoris (que proporcionen els materials del punt de venda) i dels farmacèutics (que són els encarregats d’exposar-los).

Ponències al voltant del punt de venda i la relació farmàcia-indústria

Miguel Membrado va fer referència als resultats dels darrers estudis de Shopper Marketing, realitzats amb la tecnologia eyetrack, i va aportar algunes claus de visibilitat al punt de venda així com exemples per treure rendiment d’un aparador i aconseguir una comunicació efectiva amb l’usuari final.

Un moment de la jornada organitzada pel COFB i el Beauty Cluster Barceona.

Un moment de la jornada organitzada pel COFB i Beauty Cluster Barcelona.

D’altra banda, Ramon Gallardo va reflexionar al voltant de la relació existent entre la farmàcia i la indústria. Pel que fa a l’adequació dels materials escollits a les farmàcies, Gallardo va qüestionar-se si realment s’utilitzen estratègies d’aparadorisme personalitzades o si els materials s’adiuen correctament amb les necessitats i l’espai de cada farmàcia.

Taula rodona moderada per Joan Carles Serra

Com a conclusió de la jornada, Joan Carles Serra, va moderar una taula rodona que va incloure les reflexions de dos titulars d’oficina de farmàcia, Marta Gento i Cristina Muñoz, i la de dos professionals de la indústria farmacèutica: el director de vendes de Peroxfarma, Emilio del Castillo, i la directora de màrqueting de MartiDerm, Yolanda Sanchís.

Taula rodona amb representants del món de la farmàcia i la indústria, moderada per Joan Carles Serra.

Taula rodona amb representants del món de la farmàcia i la indústria, moderada per Joan Carles Serra.

De la taula rodona van sorgir diverses conclusions, moltes de les quals relacionades amb la comunicació.  Els titulars d’oficina de farmàcia van destacar que fa falta més formació personalitzada per gestionar a les xarxes la comunicació de les marques amb els consumidors de la farmàcia. També van exposar que és necessari que es tinguin més en compte les necessitats de cada farmàcia a l’hora d’adaptar i personalitzar els materials.

Finalment, els laboratoris van remarcar la importància de la implicació de l’equip de la farmàcia a les campanyes i en les diverses accions ofertes per la indústria i saber amb més exactitud què necessiten les farmàcies per a cada cas concret o per a cada campanya concreta.

Després de la taula rodona, els encarregats de cloure l’acte van ser Aina Surroca, vocal del COFB i responsable de la Comissió Delegada de Formació i Ivan Borrego, director general de Beauty Cluster Barcelona.

Activitat organitzada conjuntament amb:

  

            

Amb la col·laboració de:

 

 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal