Estàs aquí: Inici > Món col·legial > El COFB presenta el programa formatiu 2018/2019 amb més de 150 activitats previstes

El COFB presenta el programa formatiu 2018/2019 amb més de 150 activitats previstes

16 octubre 2018

El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) va inaugurar el passat 10 d’octubre el Programa de Formació Continuada 2018-2019 amb una proposta formativa que conté més de 150 activitats.

L’acte de presentació va comptar amb les intervencions de Núria Bosch, vicepresidenta del COFB, i d’Aina Surroca, vocal del COFB i responsable de la Comissió Delegada de Formació Continuada, i es va dur a terme en el marc de la tertúlia d’actualitat del nou curs titulada “La dieta mediterrània i el trastorn del dèficit d’atenció amb hiperactivitat (TDAH).

A l’inici de l’acte, la vicepresidenta del Col·legi va ressaltar la importància de la formació continuada, ja que “és necessària per desenvolupar-nos professionalment i oferir amb la màxima qualitat els diferents serveis, consells i activitats farmacèutiques que puguem dur a terme”. En la mateixa línia, Surroca va destacar els 3 eixos del programa de formació continuada 18/19: “innovació, transversalitat i donar resposta, des del Col·legi, a les necessitats de tots els àmbits d’exercici professional”.

Núria Bosch i Aina Surroca, durant la presentació del programa formatiu 2018-2019.

Núria Bosch i Aina Surroca, durant la presentació del programa formatiu 2018-2019.

Què és el més destacat del programa formatiu del curs 2018-2019?

Consolidació de l’aposta per la innovació

La innovació continua sent una aposta clara del programa formatiu del Col·legi. Enguany es potencia amb temes d’actualitat relacionats amb novetats terapèutiques, serveis assistencials i aprofundint en àmbits com la farmacogenètica, l’epigenètica i, per primera vegada, el curs “Aplicacions mòbils en salut: teoria i realitat”.

Activitats per a farmacèutics de tots els àmbits

L’objectiu del COFB és treballar per a tots els col·legiats. Per això, s’ofereixen propostes formatives pels farmacèutics de diferents àmbits d’exercici de la Farmàcia, que contemplen les necessitats de cada col·lectiu i estan pensades perquè siguin aplicables al dia a dia.

És el cas, per exemple, del curs “Comunicació amb el pacient en atenció primària”, “Tallers de bones pràctiques de distribució de medicaments” i “Anàlisis clíniques: cap pregunta sense resposta”.

Programa General de Formació Continuada 2018-2019.

Programa General de Formació Continuada 2018-2019.

Intercanvi d’experiències

Fomentar la interacció entre els diferents àmbits d’exercici és una altra de les característiques del programa formatiu. En aquest sentit, es potencia la transversalitat de continguts, professors i ponents i el treball multidisciplinari. L’intercanvi d’experiències el trobem, per exemple, en les tertúlies d’actualitat que periòdicament es realitzen al Col·legi  o en cursos impartits per equips multidisciplinaris i dirigits a farmacèutics de diferents àmbits d’exercici, com és el cas d’“Atenció farmacèutica comunitària a pacients amb càncer”.

Formació de qualitat

Al programa formatiu trobem, d’una banda, cursos consolidats després d’anys d’èxit, com “Nutrició i esport”, “Actuació farmacèutica en nutrició artificial” i “Indicació i casos pràctics en complements alimentosos”, que permetran que els farmacèutics es formin en camps en els quals el COFB té una llarga trajectòria.

La formació del COFB en xifres

  • Més de 150 activitats formatives (103 presencials i 49 online a través de la intranet col·legial i del portal Àgora Sanitària), de les quals 55 són noves.
  • 7 cursos amb webinar programats i 39 amb bonificació.

D’altra banda, s’afegeixen cursos com “Interaccions, més enllà del medicament”, “Ortopèdia esportiva”, “Problemes de la pell en patologies no dermatològiques” i “Gestió del pacient obès amb diabetis”, que enguany s’imparteixen per primera vegada i es basen en les darreres tendències del sector de la professió. També s’ha impulsat un cicle de conferències al voltant dels programes de reducció de danys entre els quals es troben el de detecció precoç del VIH, el de manteniment amb metadona i el d’intercanvi de xeringues.

 

Novetats impulsades des del COFB

  • Inauguració d’una nova aula, amb capacitat per a més de 80 persones, que aportarà un nou espai de fàcil accés, amb tota la tecnologia per gaudir de les activitats formatives i informatives que es duguin a terme.Nova Aula A del COFB
  • Ampliació del perfil formatiu que cada farmacèutic té a la intranet col·legial. Aquest espai, que permet tenir el registre curricular de les activitats de formació continuada dutes a terme al COFB i facilita que cada professional disposi de la seva àrea privada dels cursos realitzats.
  • D’altra banda, també s’ha estrenat l’aula virtual en la gestió del Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia (MGOF) i del Programa Dermoexpert. L’aula virtual és l’espai d’interacció entre els alumnes, el professorat i la institució col·legial on els alumnes poden trobar la documentació i informació necessària per a seguir l’activitat formativa. 

Podeu consultar aquí la nota de premsa enviada als mitjans de comunicació.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal