Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Octubre: presentació de projectes del COFB i el CCFC al Congrés de la FIP i finalització dels retards en el pagament a les farmàcies, temes més destacats als mitjans

Octubre: presentació de projectes del COFB i el CCFC al Congrés de la FIP i finalització dels retards en el pagament a les farmàcies, temes més destacats als mitjans

30 novembre 2018

Finalització dels retards en el pagament a les farmàcies catalanes

La finalització dels retards en el pagament a les farmàcies catalanes va ser un tema molt destacat pels mitjans durant el mes d’octubre. I és que el dia 5 d’aquest mes la Generalitat de Catalunya va fer efectiva la factura pels medicaments dispensats el mes d’agost i, d’aquesta manera, es va recuperar la normalitat en els pagaments. Núria Bosch, vicepresidenta del COFB, va valorar la notícia per al Telenotícies Vespre de TV3 (es pot consultar a partir del minut 22:30).

Altres mitjans de la premsa general com El Periódico, La Vanguardia, Europa Press, 324.cat, Nació Digital, Al Dia, Regió 7, Diari de Girona, Economía Digital, Empordà, Vilaweb, Crónica Global, Planta Doce, ABC, Segre, Cope, el programa La Brúixola d’Onda Cero (a partir del minut 40:45), Via Empresa, Social.cat, Terrassa Digital i El Nacional també se’n van fer ressò. A banda de les edicions digitals, van recollir-ho en paper La Vanguardia, l’Ara, La Mañana i Expansión.

Als mitjans de la premsa especialitzada la notícia també va tenir impacte. Destaquen: El Global, Diariofarma, Revista Acofar, Farmaventas, Correo Farmacèutico, imFarmacias, Redacción Médica, El Farmacéutico, Acta Sanitaria i Sanifax.

D’aquesta qüestió, també en va parlar el secretari del COFB, Jordi Casas, al magazín “El Far” de La Xarxa (Ràdio Arenys). L’entrevista es pot escoltar al programa del dia  9 d’octubre a partir del minut 47.

Així mateix, el president del Col·legi de Farmacèutics, Jordi De Dalmases, va publicar una tribuna a Correo Farmacéutico en relació a aquest tema, titulada “Renacer”, en què celebrava la recuperació de la data de cobrament, tal com contempla el Concert d’Atenció Farmacèutica. “Amb l’energia que ens ha injectat aquesta bona notícia, és moment de mirar cap endavant i de donar resposta als nous reptes. Els farmacèutics tenim molt per aportar i hem de seguir demostrant-ho”.

Presentació dels resultats aconseguits en la prevenció i detecció precoç dels riscos de patir càncer de pell, diabetis i grip

Els farmacèutics catalans van presentar al Congrés de la FIP els resultats aconseguits en la prevenció i detecció precoç dels riscos de patir càncer de pell, diabetis i grip. Van fer-ho a través d’un pòster sobre la campanya “Atenció Diabetis” (COFB) i un sobre la detecció precoç de la grip a través de la xarxa de farmàcies sentinella (CCFC). A més, la campanya “Atenció Pell” es va presentar en una comunicació oral. Mitjans de comunicació, tant generalistes com especialitzats, van fer-se ressò d’aquesta notícia.

El butlletí Hora 14 de Cadena Ser (Ràdio Barcelona) va entrevistar el responsable d’Atenció Farmacèutica del COFB, Guillermo Bagaria, que va fer una valoració d’aquests projectes. Les seves declaracions es poden escoltar en aquest enllaç, a partir del minut 8.

A banda de l’entrevista radiofònica, altres impactes que va tenir aquesta notícia van ser als mitjans Farmanatur, La Mañana, Diari de Girona, El Punt Avui, La Vanguardia, Vilaweb, El Confidencial, Eix Diari, FEAD (Fundación Española del Aparato Digestivo), Diariofarma, imFarmacias, El Farmacéutico, Noticias Venezuela, Crónica de Cantabria i Sanifax.

Infarma Barcelona 2019

El mes d’octubre, Infarma -el Congrés i Saló Europeu d’Oficina de Farmàcia organitzat pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i Madrid i Interalia- ha estat notícia a la premsa per dos motius. En primer lloc, mitjans com Diariofarma van publicar que el Comitè Organitzador havia decidit ampliar la superfície d’exposició, perquè més del 90% d’espai disponible ja estava cobert.

D’altra banda, els mitjans de comunicació també van recollir la publicació del lema que el Congrés i Saló tindrà aquesta edició: “La salut ens connecta”. Se’n van fer ressò mitjans com: Correo Farmacéutico, Acta Sanitaria, imFarmacias, El Farmacéutico, Farmanatur, El Global, iSanidad, Farmaventas, Diariofarma i Sanifax.

Diada del Farmacèutic 

La Diada del Farmacèutic -l’homenatge al conjunt de la professió i, en particular, als col·legiats que fa 25, 50 o 75 anys que pertanyen al COFB i que, enguany, va celebrar-se el passat 9 d’octubre- va tenir diverses repercussions mediàtiques, que van destacar, sobretot, les aportacions del discurs del president del COFB, Jordi De Dalmases.

Amb la seva intervenció, De Dalmases va posar èmfasi en tot allò que poden aportar els professionals farmacèutics per “fer front a la cronicitat”. Així mateix, també va ressaltar la recuperació de la data de cobrament. Van recollir-ho: Diariofarma, Correo Farmacéutico, El Farmacéutico, Acta Sanitaria, El Global, Farmanatur i Sanifax.

Activitats formatives del COFB

El mes d’octubre coincideix amb l’inici de l’activitat formativa del Col·legi. Per aquest motiu, es van enviar 3 notes de premsa que van tenir diverses repercussions, sobretot en mitjans de comunicació especialitzats.

Inauguració del programa formatiu 2018/2019 del COFB

Els mitjans es van fer ressò de l’inici de les activitats de formació 18/19 i van destacar que, amb la seva proposta formativa, el COFB consolida l’aposta per la innovació, l’intercanvi d’experiències i l’oferta de cursos i activitats per als farmacèutics que treballen en diversos àmbits d’exercici de la Farmàcia. Van recollir la notícia mitjans com Farmaventas, imFarmacias, Correo Farmacéutico i Diariofarma.

Inauguració de la XIV edició del Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia (MGOF)

Mitjans com Diariofarma o imFarmacias també van recollir la inauguració de la XIV edició del Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia (MGOF) que va tenir lloc al Col·legi el passat 16 d’octubre i que va comptar amb la intervenció de president del Col·legi, Jordi De Dalmases.

Inauguració de la II edició de Programa Dermoexpert

El Programa Dermoexpert, d’especialització en dermofarmàcia,  també va tenir espai als mitjans. Concretament, El Global, Farmanatur i imFarmacias van informar de l’acte d’inauguració d’aquest programa del Col·legi, que va comptar amb la presència d’Eulàlia Mateu, directora del Programa Dermoexpert, Aina Surroca, vocal del COFB i responsable de la Comissió Delegada de Formació Continuada i Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris.

El COFB com a font d’informació

El Col·legi va continuar proporcionant informació a mitjans que estaven preparant reportatges de temàtica diversa.

Entrevista al responsable d’Atenció Farmacèutica del COFB, Guillermo Bagaria

Aula de la Farmacia va entrevistar el responsable d’Atenció Farmacèutica del COFB, Guillermo Bagaria. Al llarg de l’entrevista, Bagaria va abordar els serveis farmacèutics concertats actualment a Catalunya i també va referir-se a projectes com Radars o el Programa de Seguiment del pacient crònic complex (PCAF).

Disfunció sexual associada a fàrmacs

Núria Casamitjana i Maria Perelló, responsables del Centre d’Informació del Medicament del COFB (CIM) van respondre les qüestions plantejades per Correo Farmacéutico al voltant de la disfunció sexual associada a fàrmacs. La petició de CF sorgia arran de la publicació d’un informe de la Fundació Institut Català de Farmacologia, titulat “Disfunció sexual persistent: antidepressius, finasterida i retinoides”.

Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte

Rafael Guayta-Escolies, director de Projectes i Investigació del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC), va valorar per Correo Farmacéutico la publicació del monogràfic de la Central de Resultats sobre farmàcia comunitària, i més concretament, les dades relacionades amb el Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte que figuren en aquest estudi.

Cura capil·lar

Finalment, la vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, Marta Alcalde, va respondre unes qüestions sobre la cura capil·lar per la secció Todo Dermo de Correo Farmacéutico. Les declaracions d’Alcalde van ser recollides a l’article “El color de la caspa puede evidenciar su posible origen”.

Entrevista al farmacèutic Pere Quintana

El programa televisiu Ben trobats de La Xarxa va entrevistar el passat divendres 19 d’octubre, en directe, el farmacèutic Pere Quintana. Durant l’entrevista, van repassar aspectes com la seva dedicació al món de la Farmàcia, l’homenatge que el COFB li va fer amb motiu dels 75 anys de col·legiació, així com d’altres qüestions de la seva trajectòria vital.

Mencions al COFB

La revista Acofar es va fer ressò de la participació de la vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB, Anna Bach, a la VI Jornada de Nutrició del COF de Pontevedra, centrada en els pacients d’edat avançada.

D’altra banda, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, alguns mitjans de la premsa especialitzada com Acta Sanitaria, imFarmacias o InfoSalus van recollir que els Col·legis de Barcelona i Madrid impartien cursos formatius i conferències al voltant d’aquesta temàtica, com el curs en línia “Pacients amb trastorns afectius i psicòtics”, del portal de formació Ágora Sanitaria.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal