Estàs aquí: Inici > Destacats > Febrer: Infarma i la posada en marxa del SEVeM, temes més destacats als mitjans

Febrer: Infarma i la posada en marxa del SEVeM, temes més destacats als mitjans

27 març 2019


Infarma Barcelona 2019

El mes de febrer va ser especialment productiu pel que fa a notícies prèvies a la celebració del Congrés i Saló Europeu d’Oficina de Farmàcia Infarma Barcelona 2019. Així, diversos mitjans especialitzats se’n van fer ressò per informar dels continguts que es tractarien durant el Congrés publicant les notes de premsa enviades des del COFB.

Les temàtiques que s’abordarien a les Aules Professionals d’Infarma van ocupar un lloc destacat a imFarmacias, El Farmacéutico, Diariofarma, Farmaventas, Acta Sanitaria, Revista Acofar i Sanifax. A més a més, Correo Farmacéutico va informar sobre l’ampliació del termini per presentar pòsters científics.

La competició d’idees convocada amb motiu de la segona d’edició d’#Infarmainnova també va tenir cabuda en alguns mitjans. ImFarmacias informava dels darrers dies per participar-hi. Fedefarma, patrocinador d’#Infarmainnova, també va difondre un comunicat de premsa a on explicava el seu paper com a impulsor de la innovació a la farmàcia, que van recollir El Farmacéutico, imFarmacias i Acta Sanitaria. Diariofarma va aprofundir en els preparatius per a la segona edició, recollint la crònica de la sessió formativa celebrada al COFB amb el títol “Com tenir idees per a la teva oficina de farmàcia”.

Les entrevistes amb representants de la Junta de Govern del COFB, com a membres del Comitè Organitzador d’Infarma, sobre les perspectives de cara a la celebració del Congrés i Saló van ser nombroses. Així, el president del COFB, Jordi de Dalmases, va ser entrevistat a imFarmacias,  on va exposar les seves bones sensacions per a Infarma i va protagonitzar una trobada digital al diari Correo Farmacéutico el 25 de febrer, en la qual va contestar en directe a les preguntes que els internautes li van formular. Aquesta trobada es va anunciar prèviament tant al diari en suport paper com a la web. Al seu torn, la directora del Congrés, Francisca Aranzana, va ser entrevistada a imFarmacias, on va destacar que “els farmacèutics podem i hem d’innovar”; mentre que a Revista Farmanatur va afirmar que “aspirem a aconseguir que l’Administració sigui conscient de la important tasca que realitzem els farmacèutics”.

Posada en marxa del SEVeM

El passat 9 de febrer es va posar en marxa a tot l’Estat el nou Sistema Espanyol de Verificació de Medicaments (SEVeM), en compliment de la normativa europea per prevenir l’entrada de medicaments falsificats a la cadena de subministrament legal. Amb aquest motiu, el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya va enviar una nota de premsa sobre la connexió de les farmàcies catalanes al SEVeM, de la qual se’n van fer ressò la premsa especialitzada com Revista Farmanatur, Farmaventas i Sanifax. També va ser un tema destacat a La Vanguardia, AlDia.cat, ElMón.cat, Diari de Girona i l’agència de notícies Europa Press.

Cadena COPE a Catalunya va parlar amb dos membres de la Junta de Govern del COFB per conèixer amb més detall les implicacions del SEVeM. Així, el tresorer del COFB, Joan Calduch, va ser entrevistat al programa Herrera en COPE. També va fer declaracions al respecte el secretari del COFB, Jordi Casas, al programa La linterna.

Venda de codeïna a les farmàcies

La venda de codeïna a les farmàcies va ser l’eix central d’un article publicat el 19 de febrer a El Periódico de Catalunya amb el titular ‘Purple drank’: la droga casolana feta de codeïna i Sprite, que va comptar amb informació facilitada pel Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i el Centre d’Informació del Medicament del COFB. Al diari en paper també va aparèixer publicat un reportatge amb el títol “Codeïna, de la farmàcia al botellón”.

La publicació d’aquest article va tenir repercussió a la televisió.  Així, els informatius de Telemadrid van recollir les declaracions de la farmacèutica comunitària de Barcelona, Cinta Tomàs, sobre els perills del ‘Purple drank’. Telecinco també va incidir en el fet que detecten els primers casos de consum de xarop per a la tos com a droga a Catalunya, notícia que va comptar amb la intervenció de la responsable del CIM, Maria Perelló.

El COFB com a font d’informació


Katovit

El Katovit, un medicament que contenia un derivat amfetamínic i que es va fer molt famós a la dècada dels 80 entre els estudiants, va despertar l’interès del diari digital El Confidencial, que va recollir els comentaris de Maria Perelló, responsable del Centre d’Informació del Medicament del COFB, a l’article Generación Katovit: así pasamos 20 años estudiando con pastillas para ancianos. Dies després, El País va publicar el reportatge Katovit, cuando las anfetas nos las compraba mamá, que incloïa de nou declaracions de Maria Perelló.

Canal d’emergència de Leo Pharma

El canal d’emergència creat per Leo Pharma arran dels problemes de subministrament d’Innohep a les farmàcies, tot i haver estat suspès unes setmanes abans, va centrar la informació publicada per Catalunya Press, mitjà que va informar que “Leo Pharma continua sense donar resposta al desabastiment d’Innohep a les farmàcies”. Aquesta notícia va recollir, entre altres posicionaments, el del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB).


Dieta mediterrània

Amb motiu de la programació d’un cicle de conferències sobre dieta mediterrània a Cosmocaixa, el diari La Razón va entrevistar a Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB i directora del Màster d’Alimentació, Activitat Física i Esport de la UOC. A l’entrevista, Anna Bach va afirmar que “la dieta mediterrània pot reduir un 70% les emissions de gasos d’efecte hivernacle”.


Ortopèdia a la farmàcia

Correo Farmacéutico va analitzar la situació de l’ortopèdia a l’oficina de farmàcia a l’article Farmacéuticos ortopedas piden que les permitan fabricar en el País Vasco, i va recollir declaracions de Montserrat Gironès, vocal d’Ortopèdia del COFB.

Mencions al COFB


Dia Mundial del Càncer

La directora de Correo Farmacéutico, Carmen Fernández, va escriure un article d’opinió publicat el 4 de febrer sobre “Especialización en cáncer” a on destacava com un exemple a seguir la iniciativa del COFB, que va organitzar el 2018 un curs d’atenció farmacèutica a pacients oncològics amb la col·laboració de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica.


Jornada sobre l’ètica al món de l’empresa

El Correo va destacar la celebració a Barakaldo d’una jornada sobre l’ètica al món de l’empresa, a la qual va assistir el president del COFB, Jordi De Dalmases.  


Àgora Sanitària

Després de dues edicions d’èxit del curs `Fitoteràpia a les patologies hivernals´ d’Àgora Sanitària, plataforma de formació online dels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid, imFarmacias se’n va fer ressò de l’inici de la tercera edició del curs.


Enginyeria i química farmacèutica

El vocal d’Indústria del COFB, Ramon Bonet, va ser l’autor d’un article d’opinió titulat “En el context Pharma 4.0” en el marc del reportatge “Enginyeria i química farmacèutica una combinació eficient”, publicat a la Revista Theknos del Col·legi d’Enginyers de Barcelona.

 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal