Estàs aquí: Inici > Destacats > Nova actualització del Lèxic de fàrmacs en línia del COFB i del TERMCAT

Nova actualització del Lèxic de fàrmacs en línia del COFB i del TERMCAT

1 abril 2019

El Lèxic de fàrmacsiniciativa conjunta del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i el TERMCAT, ha estat actualitzat amb una vintena d’entrades noves, corresponents a les denominacions comunes internacionals de fàrmacs que han estat aprovades per l’Organització Mundial de la Salut al llarg de 2018.

Tots els termes d’aquest lèxic, més de tres mil, es poden consultar a partir del català, el castellà, el francès i l’anglès, i també a partir de les accions terapèutiques que tenen i el número CAS —una identificació numèrica, única per a cada compost químic, que atorga el Servei de Resums Químics (Chemical Abstracts Service, CAS), la divisió d’informació de la Societat Americana de Química, que resulta una dada molt útil per als professionals a l’hora de buscar informació sobre les substàncies farmacèutiques. També es poden consultar separadament en un apartat específic els termes de nova incorporació.

Característiques més destacades del Lèxic de fàrmacs, que recull més de tres mil termes que designen els fàrmacs d’ús més generalitzat. Autoria: Col·legi de Farmacèutics de Barcelona; TERMCAT, Centre de Terminologia

Característiques més destacades del Lèxic de fàrmacs, que recull més de tres mil termes que designen els fàrmacs d’ús més generalitzat. Autoria: Col·legi de Farmacèutics de Barcelona; TERMCAT, Centre de Terminologia

Aquest lèxic va ser editat en paper el 2008 pel Col·legi. La col·laboració entre el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i el TERMCAT en l’elaboració i l’actualització d’aquesta obra garanteix la utilitat i vigència de la informació oferta.

El paper del COFB en el Lèxic de fàrmacs

El Centre d’Informació del Medicament (CIM) amb una periodicitat anual selecciona les noves denominacions comuns internacionals (DCI) que componen les principals novetats terminològiques que s’han produït, i realitza un assessorament de la revisió de la terminologia. Segons Maria Perelló, responsable del CIM del COFB, “d’aquesta manera, aportem la visió professional com a experts del medicament, formant part de la xarxa d’especialistes que dona suport al Termcat en l’elaboració i l’actualització del Lèxic de fàrmacs”.

Més informació sobre el Lèxic de fàrmacs,  en aquest vídeo que explica, de manera visual, el contingut i la utilitat de l’obra:

 

Altres publicacions relacionades:

Publicació basada en: S’ha actualitzat el Lèxic de fàrmacs en línia (via TERMCAT), junt amb les declaracions de la responsable del CIM, Maria Perelló, a aquest blog.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal