Estàs aquí: Inici > Destacats > Tècnics i auxiliars aprofundeixen en les consultes més freqüents en dermofarmàcia

Tècnics i auxiliars aprofundeixen en les consultes més freqüents en dermofarmàcia

31 maig 2019

El passat mes de maig van tenir lloc al COFB diverses sessions de la formació “Consultes freqüents en dermofarmàcia” dirigida a tècnics i auxiliars de farmàcia i coordinada per la vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, Marta Alcalde. El curs tenia per objectius adquirir els coneixements, les habilitats i les tècniques necessàries per proporcionar el consell més adient en cada una de les àrees tractades (hiperpigmentació, ungles, cicatrius i èczemes). La formació, segons va explicar Alcalde, “s’emmarca dins la proposta formativa que el Col·legi organitza pel col·lectiu de tècnics i auxiliars, amb l’objectiu de fomentar la formació de qualitat de tot el personal que  treballa a l’oficina de farmàcia“.

Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB i Erika Gonzalo, medical, scientific liaison de Leti.

Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB i Erika Gonzalo, medical, scientific liaison de Leti.

L’equip docent va estar format per Marta Bajona, medical advisor de Ferrer Consumer Health; Erika Gonzalo, medical scientific liaison a Leti; Noealia Donaire, beauty training coach de Bella Aurora Labs i Mercedes Tarín, assessora científica de Laboratoris Sesderma.

A les farmàcies trobem un gran ventall de productes dermofarmacèutics. La recomanació dermatològica i farmacèutica d’aquests ha d’estar basada en una informació argumentada dels productes més adients a les necessitats de la població. Una indicació acurada fa augmentar el benestar personal dels usuaris i els ajuda a reforçar positivament la seva imatge.

Èczemes, cicatrius, ungles i hiperpigmentació

Durant la primera sessió del curs, Erika Gonzalo va abordar els èczemes, centrant-se especialment en la dermatitis atòpica i les dermatitis al·lèrgiques. En una altra de les sessions, Marta Bajona va fer un repàs de la cura de les cicatrius, posant especial èmfasi en els diversos tractaments disponibles a les oficines de farmàcia i en els consells d’utilització en cada cas.

D’altra banda, Noelia Donaire va posar el focus en l’anatomia de les ungles, les principals patologies que les afecten i els passos que cal seguir per aconseguir una manicura correcta. Finalment, en la darrera sessió, Mercedes Tarín va fer referència a les hiperpigmentacions de la pell, un dels temes cosmètics que més preocupen a la població. En aquest sentit, va explicar el procés de formació de les taques i els diferents actius despigmentants i com actuen. Així mateix, va donar les claus per incloure aquests productes dins d’una rutina cosmètica.

Un moment del curs: "Consultes freqüents en dermofarmàcia" dirigit a tècnics i auxiliars.

Un moment del curs “Consultes freqüents en dermofarmàcia”, dirigit a tècnics i auxiliars.

Valoració global de les sessions

La vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB va exposar que el curs “ha estat molt útil per aprofundir en les patologies esmentades, conèixer els trets més importants de cada una i els diferents consells que s’han de donar des de l’oficina de farmàcia per tal de recomanar els productes dels quals es disposa”. “Els temes abordats han estat d’interès per tots els assistents”, va concloure.

Amb el patrocini de:

 

 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal