Estàs aquí: Inici > Destacats > Novembre: la campanya “Atenció Pell 365”, atenció farmacèutica davant primeres dispensacions i les beques del COFB, temes més destacats als mitjans

Novembre: la campanya “Atenció Pell 365”, atenció farmacèutica davant primeres dispensacions i les beques del COFB, temes més destacats als mitjans

13 desembre 2019

2a onada de la campanya “Atenció Pell 365”

Aquesta tardor s’ha presentat la segona onada d’Atenció Pell 365, una campanya anual que s’està duent a terme des del COFB i l’Hospital Clínic amb l’objectiu de conscienciar de la importància de cuidar la pell tot l’any. La segona fase s’ha centrat en els medicaments fotosensibilitzants, que són aquells fàrmacs que augmenten la sensibilitat al sol i que fan imprescindible la utilització de protector solarFarmaventas, El Farmacéutico, imFarmacias, Diariofarma, Revista Acofar i Sanifax són els mitjans que se n’han fet ressó.

Atenció farmacèutica davant primeres dispensacions

El Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya i el Servei Català de Salut van presentar el projecte d’atenció farmacèutica davant primeres dispensacions, que té com a objectiu promoure l’ús segur i efectiu dels medicaments als pacients que se’ls dispensa un tractament per primera vegada. Diferents mitjans de la premsa especialitzada van publicar aquesta notícia, entre ells, Correo Farmacéutico, El Farmacéutico, imFarmaciasDiariofarma i Sanifax.

Entrevista a Jordi Casas, secretari del COFB, a Onda Cero

El secretari del COFB, Jordi Casas, va ser entrevistat al programa “Nits de Ràdio” d’Onda Cero on, entre altres temes, va parlar de la importància de la recepta mèdica, la venda de fàrmacs online i la figura del farmacèutic davant malalties comunes com la grip o el refredat. Durant l’entrevista, que es troba entre el minut 58:00 i el 1:15:28, el secretari també va posar en valor la figura del farmacèutic com a “professional sanitari de proximitat i accessible al qual els usuaris accedeixen en primera instància quan tenen algun tipus de molèstia”.

Resultats dels treballs becats pel COFB i del premi d’innovació 2018

El Col·legi va enviar una nota de premsa per comunicar els resultats finals dels dos treballs becats del COFB i del premi d’innovació 2018. La informació amb relació a aquests tres va ser recollida per imFarmacias, Revista Acofar i Sanifax.

El COFB com a font d’informació

Ús prudent dels antibiòtics

Amb motiu del Dia Europeu de l’Ús Prudent dels Antibiòtics, el passat 18 de novembre, Maria Perelló, responsable del Centre d’Informació del Medicament (CIM) del Col·legi, va ser entrevistada al programa de COPE Catalunya “La Linterna”. En paraules de Perelló, per fer un ús responsable dels antibiòtics és molt important “respectar les pautes, les durades i les dosis del tractament que ens indica el metge i utilitzar aquests medicaments només quan sigui necessari”. La responsable del CIM també va ser convidada pel programa El Matí de Barcelona” de Betevé a una taula rodona en què, juntament amb professionals sanitaris d’altres àmbits, es va abordar els riscos dels antibiòtics.

Automedicació

El passat 11 de novembre, des del programa “Estat de Gràcia” de Catalunya Ràdio, van entrevistar a Jordi Casas, secretari del COFB, amb relació a l’automedicació. Entre els minuts 29:35 i al 33:17,  el Secretari del COFB va respondre a les qüestions que se li va plantejar sobre els perills de l’automedicació i la importància del farmacèutic a l’hora de conscienciar-ne.

Entrevistes a farmacèutics de la província de Barcelona

El mitjà especialitzat imFarmacias, dins la seva secció “A Pie de Calle” va publicar les entrevistes que va realitzar a tres farmacèutics de la província de Barcelona: Íngrid Jaime, Lluc Sotelo i Miquel Recasens. Les entrevistes, que es troben de la pàgina 22 a la 26 -la de Recasens també va sortir a la versió online-, van recollir les reflexions dels farmacèutics al voltant de com ha evolucionat el paper del farmacèutic o cap a on es dirigeix la farmàcia com a espai de salut.

Retards en el pagament a les farmàcies

A mitjans del mes de novembre, diversos mitjans, entre ells Cadena Ser, Diariofarma, Nació DigitalDiari de GironaimFarmacias, El Global i Sanifax, van publicar que el CatSalut s’endarreriria en el pagament a les farmàcies catalanes. No obstant això, dies més tard, des dels Departaments de Salut i Economia de la Generalitat es va comunicar als farmacèutics que havien pogut solucionar els problemes de tresoreria i que, per tant, podrien de mantenir la normalitat en els pagaments.

Mencions al COFB

Jornades de la FEEF en Oratòria i Càrrec de Portaveu

La Federació Espanyola d’Estudiants de Farmàcia va celebrar les Jornades de Formació en Oratòria i Càrrec de Portaveu. A l’acte va participar-hi Jordi de Dalmases, president del COFB, i Correo Farmacéutico va recollir-ho en una crònica.

Sensibilització de la prova del VIH al Vallès Occidental i Oriental

El Col·legi i l’ONG ActuaVallès, en el marc de la Setmana Europea de la Prova Ràpida del VIH, van impulsar una campanya de sensibilització de la prova del virus causant de la SIDA al Vallès Occidental i Oriental. Els mitjans locals  Món Terrassa i Som Granollers van recollir aquesta iniciativa, que portava per lema: “Prova del VIH: accessible, anònima i confidencial“.

Altres temes relacionats

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal