Estàs aquí: Inici > Destacats > El Lèxic de fàrmacs, nova actualització amb la col·laboració del Col·legi

El Lèxic de fàrmacs, nova actualització amb la col·laboració del Col·legi

6 febrer 2020

El Centre de Terminologia de la Llengua Catalana (TERMCAT), ha presentat l’actualització del Lèxic de fàrmacs, en la qual hi ha col·laborat com cada any el COFB. Especialistes del Col·legi han seleccionat les noves nomenclatures i el TERMCAT s’ha encarregat de la revisió terminològica.

Al Lèxic de fàrmacs s’hi recullen més de 3.000 termes accessibles per ordre alfabètic o temàtic, i s’incorporen les noves denominacions comunes internacionals de principis actius farmacèutics aprovades enguany per l’Organització Mundial de la Salut. Són consultables els noms oficials, no comercials, de principis actius farmacèutics com ara fremanezumab, macimorelina, pegvaliasatalazoparib, entre d’altres. S’hi observa la denominació catalana, la categoria lèxica, els  equivants traduccions al castellà, francès i anglès, l’acció terapèutica o mecanismes d’acció habituals de cada principi actiu i el número CAS.

El paper del COFB en el Lèxic de fàrmacs

El Centre d’Informació del Medicament (CIM) selecciona anualment les noves denominacions comuns internacionals (DCI) que componen les principals novetats terminològiques que s’han produït, i realitza un assessorament de la revisió de la terminologia. Segons Maria Perelló, responsable del CIM del COFB, “d’aquesta manera, aportem la visió professional com a experts del medicament, formant part de la xarxa d’especialistes que dona suport al TERMCAT en l’elaboració i l’actualització del Lèxic de fàrmacs”.

D’aquesta manera, es converteix en una base de dades molt útil per als professionals a l’hora de buscar informació sobre les substàncies farmacèutiques. Aquest lèxic va ser editat en paper el 2008 pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i s’actualitza anualment, en la seva versió en  línia,  amb les denominacions de nous fàrmacs aprovats.

Més informació sobre el Lèxic de fàrmacs,  en aquest vídeo que explica de manera visual els seus continguts:

Altres publicacions relacionades:

Publicació basada en: El TERMCAT actualitza en línia el Lèxic de fàrmacs (via TERMCAT), junt amb les declaracions de la responsable del CIM, Maria Perelló, a aquest blog.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal