Estàs aquí: Inici > Destacats > Juny: Infarma Virtual 2021, l’extensió de Farmaserveis a tot Catalunya i la cloenda de la XVI edició del MGOF, temes més destacats als mitjans

Juny: Infarma Virtual 2021, l’extensió de Farmaserveis a tot Catalunya i la cloenda de la XVI edició del MGOF, temes més destacats als mitjans

22 juliol 2021

Infarma Virtual 2021

Repercussions prèvies a l’inici del Congrés

Infarma Virtual 2021 va ocupar un espai destacat en diversos mitjans especialitzats, entre els quals destaca l’especial en paper i web d’Infarma Virtual 2021 de Correo Farmacéutico. Entre els diferents continguts es pot trobar l’article El que es fa ara i abans no es podia fer a la farmàcia, amb declaracions de Núria Bosch, que tractava sobre les mesures més rellevants que es van posar en marxa l’any 2020 i que abans de la crisi sanitària eren impensables.

L’especial també incloïa l’entrevista a Aina Surroca, secretària del COFB, sota el títol Afavorir el networking i la participació, avantatges de  l’edició online d’Infarma, i en relació amb la digitalització un article titulat “Les plataformes de comerç electrònic no milloraran el servei de les farmàcies”, amb declaracions de Marta Gento, vicetresorera del COFB.

D’altra banda, també es van publicar als mitjans diverses peces sobre el compte enrere d’Infarma Virtual 2021,  arran de la roda de premsa en què van participar Jordi Casas, president del COF de Barcelona, Luis González Díez, president del COF Madrid, i Jorge Arqué, president d’Interalia. Ho van recollir mitjans com Diario Médico, Europa Press, imFarmacias, El Global, La Razón, Acta Sanitaria, Infosalus, Diariofarma, El Farmacéutico, Crónica de Cantabria, Siglo XXIFarmaventas.

En aquesta línia, el president del COFB i alguns vocals de Junta van concedir entrevistes en què tractaven els principals temes d’Infarma Virtual 2021. Així, Jordi Casas i Luis González, presidents del COFB i COFM, respectivament, van parlar amb imFarmacias sobre les novetats de l’edició d’enguany.

D’altra banda, la vicepresidenta del COFB, Núria Bosch, i Manuel Martínez Peral, vicepresident primer del COFM, van fer una entrevista amb Teva, concretament amb el “Podcast de la farmacia comunitaria”, sobre els aspectes més destacats de les jornades, així com les expectatives respecte al Congrés.

Guillermo Bagaría, vocal d’Oficina de Farmàcia del COFB, va ser entrevistat per El Farmacéutico. En el marc de l’entrevista en  destacava que “hem de combinar una presència digital amb una intervenció pròxima, empàtica i humana amb la persona que ve a la farmàcia“, tot adaptant el sector farmacèutic a l’entorn virtual. El Farmacéutico també va entrevistar el president del COFB, Jordi Casas, que va parlar sobre l’atenció farmacèutica, així com de la gestió d’Infarma Virtual 2021 i els seus objectius.

Repercussions durant el Congrés

Inauguració i primera taula rodona “El valor assistencial afegit dels farmacèutics en època de pandèmia”

El programa científic d’Infarma Virtual 2021 va incloure un total de 6 taules rodones, amb continguts de gran actualitat. Abans de la primera taula rodona, el dimarts 15 de juny, va tenir lloc la inauguració del Congrés, que va comptar amb la participació del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, i el conseller de Salut en funcions de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, a banda dels presidents de COFB i COFM, Jordi Casas i Luis González, respectivament. Tots dos consellers van reconèixer i agrair el paper dels farmacèutics com a agents de salut, especialment durant la pandèmia de la COVID-19. Tot seguit, va començar la taula rodona “El valor assistencial afegit dels farmacèutics en època de pandèmia”. Els mitjans que es van fer ressò van ser: Con Salud 1 i 2PM Farma, Europa Press, Acta Sanitaria, imFarmacias, El Farmacéutico, PharmamarketRevista Acofar, Diariofarma, La Voz Libre, PrnoticiasRevista Farmanatur.

Abordatge i seguiment dels pacients crònics des de la farmàcia comunitària

La segona taula rodona va abordar la cronicitat i el seguiment que es fa a les farmàcies comunitàries dels pacients que tenen aquest tipus de malalties. Van recollir la nota de premsa amb les reflexions que metges, farmacèutics i directius del Departament de Salut van posar de manifest durant la taula rodona: imFarmacias, El FarmacéuticoFarmaventas, El Global, PM Farma, Farmanatur, Diariofarma, Noticias Press Consejos de tu farmacéutico. Així mateix, a partir de la celebració d’aquesta taula, el portal Adherencia & Cronicidad & Pacientes del Grupo OAT va publicar un article de Guillermo Bagaría, vocal d’Oficina de Farmàcia del COFB.  

El nou consumidor del canal farmàcia

La tercera taula d’Infarma Virtual 2021 va girar al voltant de la digitalització, les noves tecnologies i l’ús de les xarxes socials com a elements clau per fidelitzar els nous consumidors del canal farmàcia. Van parlar-ne: Europa Press, Acta Sanitaria, Diario MédicoConsejos de tu farmacéuticoRevista Acofar, PM Farma Farmanatur.

Investigació de nous medicaments més enllà de la COVID-19

Diversos mitjans especialitzats van recollir la nota de premsa q en relació amb la quarta taula del Congrés. Al llarg d’aquesta sessió, dos ponents van tractar en profunditat l’impacte de la pandèmia en la investigació de nous medicaments. Els mitjans van destacar que amb la pandèmia no han disminuït el nombre d’estudis sobre nous medicaments, sinó que l’efecte d’aquesta malaltia en el camp de la investigació ha sigut additiu. En són exemples: imFarmacias, Diario Médico, Acta Sanitaria, Europa Press, Revista Acofar, Pharmamarket, El Farmacéutico La Voz Libre.

Estrès i immunitat

Amb la pandèmia, 8 de cada 10 farmacèutics van patir estrès. Aquesta va ser la conclusió principal de la ponència “Estrès i immunitat”, la cinquena del Congrés, en què també es va posar el focus sobre la relació entre l’estrès i el càncer i el fet que, actualment, l’estrès constitueix un greu problema de salut pública. Van cobrir la conferència, entre altres: imFarmacias, El Farmacéutico i Revista Acofar.

Noves plataformes de comerç electrònic i la seva repercussió en el sector farmacèutic

Ja en l’última conferència d’Infarma Virtual 2021 es va fer referència a la repercussió en el sector farmacèutic de les noves plataformes de comerç electrònic. Van fer-se ressò de la taula rodona els mitjans com imFarmacias El Farmacéutico.

Repercussions de cloenda i de balanç final

L’últim dia d‘Infarma Virtual 2021, els presidents dels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid, juntament amb el d‘Interalia, van adreçar unes paraules als assistents d’Infarma, per agrair a expositors, conferenciants, organitzadors i congressistes com s’havia desenvolupat el Congrés i Saló Virtual que en total va sumar més de 85 presentacions comercials, més de 6.000 assistents i més de 200 expositors. La nota de premsa de cloenda -en què també s’anunciaven les dates d’Infarma Madrid 2022 (del 22 al 24 de març) van recollir-la els següents mitjans: Europa Press, Diariofarma, Acta Sanitaria, El Farmacéutico, imFarmacias 1 i 2, TEVA (que va fer un resum general dels 3 dies de Congrés i Saló virtual i també una peça de tancament amb declaracions d’Aina Surroca, secretària del COFB, i de Luis Panadero, vicepresident 3r del COFM), La Voz Libre, Farmanatur, PM Farma, Farmaventas i Revista Acofar.

Farmaserveis s’estén a tot Catalunya

El passat 9 de juny el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) va enviar als mitjans de comunicació una nota de premsa per informar de la posada en marxa de Farmaserveis, la plataforma de registre assistencial de la xarxa de farmàcies de Catalunya. L’anunci es va fer públic després d’una sessió informativa virtual, amb més de 1.000 inscrits, i que va comptar amb la presència dels presidents dels 4 Col·legis de Farmacèutics de Catalunya. Van recollir la nota de premsa els següents mitjans: imFarmacias, Diariofarma, Farmaventas, Revista Farmanatur, PM Farma i Diario Médico. Aquest últim mitjà va incloure declaracions de la vicepresidenta del COFB, Núria Bosch.

Cloenda de la XVI edició del Màster en Gestió de l’Oficina de Farmàcia (MGOF)

A principis del mes de juny, el COFB va enviar una nota de premsa als mitjans especialitzats informant de la cloenda de la XVI edició del Màster en Gestió de l’Oficina de Farmàcia (MGOF). En la nota, també s’anunciava que la pròxima edició del Màster, corresponent al curs 2021-2022, s’impartiria en format híbrid. Van recollir-ho: Diariofarma, imFarmacias, El Farmacéutico, Revista Acofar, FarmaventasPM Farma.

Campanya a farmàcies i òptiques “La pell, mira-te-la amb bons ulls”

La campanya  conjunta de farmacèutics i òptics optometristes, “La pell, mira-te-la amb bons ulls”, va continuar tenint impacte als mitjans durant el mes de juny. Concretament, a RAC 1, a través de les peces “Quatre coses que has de saber abans d’escollir ulleres de sol” i “Com escollir el protector solar: sis coses que has de saber” , aquesta darrera amb declaracions de Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB. També a Diari de la neu, amb “La necessitat de protegir ulls i pell del sol”.

Entrevista a la secretària del CCFC, Montse Gironès

La secretària del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC), Montse Gironès, va ser entrevistada a La República, un suplement que ofereix el diari El Punt Avui. A banda, també es va publicar a la web del mitjà. Al llarg de l’entrevista, Gironès va ressaltar la tasca realitzada per part de tots els farmacèutics durant la pandèmia de la COVID-19, des de les més de 3.200 farmàcies que hi ha a Catalunya.

D’altra banda, també va referir-se a les diferents iniciatives posades en marxa amb motiu de la pandèmia, que han comptat amb la col·laboració del CCFC i de Salut com Mascareta/Salut o el circuit per fer entrega de medicació hospitalària de dispensació ambulatòria (MHDA) des de les farmàcies. També va parlar de qüestions com la vacunació dels professionals farmacèutics o si des de les oficines de farmàcia es comença a notar l’impacte que situació de crisi sanitària ha provocat en la salut mental de la ciutadania.

El COFB com a font d’informació

Mascaretes

Amb la retirada de l’obligatorietat de dur mascaretes a l’exterior, alguns mitjans es van interessar per saber com afectaria a la demanda de mascaretes a les farmàciesGuillermo Bagaría va parlar-ne a Cadena SER el passat 26 de juny (a partir del minut 6:30).

Tests d’antígens

El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i el COFB han reclamat des de fa mesos poder dispensar tests d’antígens sense recepta. En va tornar a parlar el passat 30 de juny a RAC1 Núria Bosch, vicepresidenta del COFB (a partir del minut 16:06).

Psicofàrmacs

Una de les conseqüències de la pandèmia provocada per la COVID-19 és l’augment de la demanda de psicofàrmacs. Marta Roig, vocal del COFB i responsable de la Comissió de Deontologia, apunta a la Cadena Ser (a partir del minut 6:30) que pot ser per diferents motius relacionats amb la crisi sanitària que estem vivint.

Mosquits

L’arribada de l’estiu fa que a les farmàcies hi hagi demanda de productes antimosquits. Ho va explicar a RAC1 la vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris, Marta Alcalde: “Encara no és el moment més àlgid, però sí que comença a haver-hi més demanda d’aquests productes, que s’estendrà durant la resta de l’estiu”.

Ketoprofèn tòpic

El ketoprofen tòpic és un medicament que pot ser útil per  tractar una gran varietat d’afeccions com artritis, tendinitis, contusions o lumbàlgies. Maria Perelló, responsable del Centre d’Informació del Medicament del COFB, va parlar-ne a Cuídate Plus.

Aliments que contenen crom

El crom és un mineral essencial que no produeix el cos, s’ha d’obtenir amb l’alimentació. Mar Blanco, farmacèutica i experta de la Vocalia d’Alimentació i Nutrició del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona va explica en declaracions a RAC1 que “el crom té un paper molt important per la funció normal de la insulina, que és l’hormona que dirigeix la glucosa que hem menjat”. 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal