Estàs aquí: Inici > Destacats > El CCFC anima la ciutadania a col·laborar en l’enviament de medicaments i material sanitari a Ucraïna, realitzant les donacions sempre a través de canals oficials

El CCFC anima la ciutadania a col·laborar en l’enviament de medicaments i material sanitari a Ucraïna, realitzant les donacions sempre a través de canals oficials

4 març 2022

Davant la situació de conflicte armat que s’està produint a Ucraïna, han sorgit moltes iniciatives ciutadanes amb l’objectiu de recollir, entre altres productes, medicaments i material sanitari. Per això, el Consell de Col·legi de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) anima a la població a continuar col·laborant, sempre tenint en compte la importància de canalitzar totes les donacions i la solidaritat a través de circuits oficials i autoritzats per assegufar que les ajudes siguin eficients i arribin on es necessita.

En aquest sentit, diferents ONG han activat diferents canals per donar resposta a les necessitats de la població víctima del conflicte armat a Ucraïna. Concretament, en el cas de Farmamundi, han posat a la disposició de tota la ciutadana un número de compte, BANKINTER ES36-0128-7632-7701-0001-2607 i el número de bizum 04941 , i ja ha realitzat diferents enviaments de medicaments i material sanitari (medicaments essencials bàsics, entre analgèsics, antiinflamatoris, antibiòtics i sèrums, a més de mascaretes quirúrgiques, higièniques, FFP2, FFP3, bussos anti-covid i guants quirúrgics), després de la sol·licitud de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID).

La importància d’una correcta donació de medicaments

Des de Farmamundi es recomana que els ciutadans no organitzin recollides de medicaments. Els medicaments han de respondre a les necessitats de salut de la població receptora; provenir d’una font fidedigna i ajustar-se a les normes de qualitat i figurar en la llista nacional de medicaments essencials. No s’han de donar medicaments que hagin sortit del circuit farmacèutic (per exemple, fàrmacs sobrants que tenim a casa o que hagin estat fora de la farmàcia o laboratori).

També cal recordar que els fàrmacs han de tenir una caducitat superior als 15 mesos i estar etiquetats en un idioma comprensible pels professionals de salut del país receptor. Finalment, els enviaments de medicaments han de complir amb la reglamentació internacional de transport de mercaderies i disposar de l’autorització d’exportació emesa per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS).

Accions d’ajuda a Ucraïna activades des del COFB

Acollida de farmacèutics ucraïnesos refugiats a Barcelona

Conscients de l’èxode massiu de la població civil que està abandonant Ucraïna arran del conflicte armat que es pateix, des del Col·legi posem a disposició un pla d’acollida de col·legues farmacèutics que puguin arribar a Barcelona. Si en teniu coneixement els podeu adreçar al COFB al correu ajudaucraina(@)cofb.net on analitzarem de quina manera els podem ajudar en cada cas.

Col·legiats/des d’origen ucraïnès exercint a Barcelona

Si ets un farmacèutic/a ucraïnès/a exercint a Barcelona, des del COFB ens posem a la teva disposició per a qualsevol suport que puguis necessitar en aquests moments tan difícils. Posa’t en contacte amb nosaltres a ajudaucraina(@)cofb.net i valorarem cada cas de manera particular.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal