Estàs aquí: Inici > Destacats > Iniciatives d’èxit, Àgora Sanitària i la recertificació de competències, activitats i esdeveniments destacats en el marc d’Infarma Madrid 2022

Iniciatives d’èxit, Àgora Sanitària i la recertificació de competències, activitats i esdeveniments destacats en el marc d’Infarma Madrid 2022

11 març 2022

“Speaker’s corneramb iniciatives d’èxit

Un cop més, Infarma reserva un lloc destacat a les “Iniciatives d’èxit”. L’speaker’s corner, serà un espai innovador que permetrà als farmacèutics compartir i aprendre de les experiències assistencials o de gestió que millors resultats obtenen. L’espai, que s’obrirà al pavelló 1 d’Ifema, ofereix una zona especialment habilitada perquè els farmacèutics d’oficina de farmàcia presentin idees i projectes que funcionen a la pràctica diària.

15 projectes seleccionats

En total, el comitè d’Iniciatives d’Èxit ha seleccionat 15 projectes centrats en diferents àrees de l’exercici professional, com pots consultar al programa, entre les quals destaquen l’atenció farmacèutica de pacients diana i l’ús dels nous anticoagulants orals i antidiabètics; la prestació de serveis de nutrició, ortopèdia o de detecció precoç de malalties com l’Alzheimer; la digitalització d’una farmàcia; col·laboracions d’èxit com la que es va dur a terme amb l’Ajuntament de Móstoles; o experiències de fidelització de clients o de gestió, com el cas pràctic d’una farmàcia incendiada durant el temporal de Filomena que revela fins a quin punt és important conèixer el detall de l’assegurança.

97 pòsters científics

D’altra banda, Infarma disposarà de la seva tradicional zona d’exposició digital de pòsters científics i professionals, oberta a la participació de tots els farmacèutics exercents en les diferents modalitats d’exercici professional. En total, l’organització ha rebut 97 treballs de recerca originals sobre una àmplia varietat de continguts, entre els quals destaquen estudis sobre pacients concrets, l’ús de nous medicaments i plantes medicinals o experiències relacionades amb la COVID-19, entre altres.

Els treballs corresponents als resums acceptats s’exposaran en format digital durant el Congrés i una selecció d’entre cinc i deu investigacions es presentaran oralment. Amb aquest contingut, l’organització elaborarà una publicació electrònica titulada Contribucions Científiques. Llibre de Resums INFARMA 2022.

Com en edicions anteriors, el jurat del Comitè Científic triarà els tres millors treballs que tindran una dotació econòmica de 2.000 euros per al primer premi; 1.500 euros, el segon; i 1.000 euros, el tercer.

Àgora Sanitària

La plataforma de formació online dels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid, Àgora Sanitària, celebra enguany 12 anys. Per això, per celebrar aquesta xifra, en el marc d’Infarma Madrid 2022, Àgora ha preparat una programació molt especial, plena de sorpreses.

12 anys, 12 tallers

Durant tres dies, a l’Aula Àgora, ubicada entre el pavelló 1 i 3 del recinte firal Ifema, els assistents podran participar en 12 tallers formatius amb contingut científic, que es combinaran amb experiències pràctiques a través de formats interactius. “Mitjançant diferents metodologies, fomentem al mateix temps l’aprenentatge pràctic, dinàmic i motivador per aconseguir el màxim desenvolupament del farmacèutic com a professional sanitari”, explica Marisa Jadraque, coordinadora d’Àgora Sanitària.

SuperÀgora Game

A Infarma també hi haurà lloc per “SuperÀgora Game”, un concurs dinamitzat i conduït pel presentador i comunicador Manuel Feijoo Aragón, en què només els assistents més hàbils i ràpids a l’hora de resoldre preguntes sobre les diferents temàtiques dels cursos d’Àgora Sanitària podran guanyar un premi tecnològic, entre d’altres.

Cristina Rodríguez, responsable del Departament de Formació del COFB, ​​anima tots els farmacèutics a participar a Infarma Madrid 2022: “Volem convertir, una vegada més, l’aprenentatge en una experiència diferent per motivar i aportar coneixements pràctics per al dia a dia dels farmacèutics”.

Recertificació de competències

Infarma Madrid 2022 obrirà un espai de recertificació de competències, on els farmacèutics inscrits podran conèixer i sotmetre’s al procés d’avaluació desenvolupat pel Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid (COFM), que garanteix el desenvolupament professional continu.

Per primera vegada, el Congrés i Saló de la Farmàcia organitzat pels Col·legis Farmacèutics de Madrid i Barcelona, en col·laboració amb Interalia, dedicarà un estand a l’avaluació de les competències professionals. Dissenyat com una farmàcia virtual, els farmacèutics inscrits podran comprovar quin és el seu nivell de competències en dos supòsits pràctics d’actuació professional: consell farmacèutic en ull sec i gastroenteritis.

Plataforma informàtica de recertificació de competències

Infarma aprofundirà en el model de recertificació de competències impulsat pel COFM a través d’una taula rodona que comptarà amb les intervencions de Pilar Varela, vocal de Docència i Recerca en funcions del COFM i Julio Zarco Rodríguez, subdirector gerent de l’Hospital Clínic Sant Carles de Madrid, i la moderació d’Irene Iglesias Peinado, degana de la Universitat Complutense de Madrid (UCM).

En el transcurs de la taula rodona, es presentarà la plataforma informàtica de formació tutoritzada que permet el desenvolupament professional continu en fer un seguiment individualitzat del farmacèutic per a reforçar les àrees de millora de cada professional.

Tots els professionals que ho desitgin podran accedir al model acreditat de recertificació i al primer Mapa Competencial de l’Oficina de Farmàcia desenvolupat pel COFM, que ha estat actualitzat de nou pel grup de treball de recertificació, que determina els coneixements que ha de posseir un farmacèutic d’oficina de farmàcia, les habilitats que ha de tenir per aplicar-los a la pràctica diària de la farmàcia, les actituds que han d’impulsar el seu exercici professional i els acompliments que configuren la seva competència, així com el seu nivell de responsabilitat i les seves necessitats d’actualització contínua.

Infarma Madrid 2022 integrarà la participació presencial i digital al Congrés i Saló

Infarma Madrid 2022 serà l’edició del retrobament presencial del sector al recinte firal d’Ifema i també la cita que integrarà, per primera vegada, l’experiència de les dues trobades digitals celebrades des del 2020 a través d’una plataforma online.

Així doncs, la trobada europea de la farmàcia, que organitzen els col·legis oficials de farmacèutics de Madrid i Barcelona, en col·laboració amb Interalia, obrirà les portes el pròxim 22 de març amb una aposta tecnològica clara. Els congressistes, expositors i visitants d’Infarma disposaran d’una àrea privada online de networking en la qual podran preparar i planificar la seva participació. Amb aquesta eina digital, Infarma aportarà valor a tots els assistents del Congrés i Saló, que podran treure el màxim profit de la seva participació a la trobada. Aquest entorn privat estarà disponible en versió web per accedir-hi des de l’ordinador i també com a App per a dispositius Android i Apple.

Finalment, una altra de les novetats del Congrés serà la retransmissió en directe de nou conferències i taules rodones del programa científic, inclòs l’acte d’inauguració.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal