Estàs aquí: Inici > Destacats > Arriba una nova actualització del “Lèxic de Fàrmacs”, amb la col·laboració del COFB

Arriba una nova actualització del “Lèxic de Fàrmacs”, amb la col·laboració del COFB

16 març 2022

El Centre de Terminologia TERMCAT publica en línia l’actualització del Lèxic de fàrmacs, que incorpora les noves denominacions comunes internacionals de principis actius farmacèutics aprovades per l’Organització Mundial de la Salut durant l’any 2021.

La selecció de la nomenclatura objecte d’actualització ha anat a càrrec d’especialistes del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i el TERMCAT s’ha encarregat de la revisió terminològica de les noves entrades.

El Lèxic de fàrmacs conté més de 3.000 termes, amb la denominació catalana i la categoria lèxica, els equivalents en castellà, francès i anglès, les accions terapèutiques o els mecanismes d’acció més habituals de cada principi actiu (antibiòtic, immunomodulador, antivíric, etc.), i el número CAS.

S’hi poden consultar en l’apartat “Noves incorporacions” les noves denominacions de fàrmacs aprovades durant el 2021 i els criteris aprovats pel Consell Supervisor del TERMCAT per a denominar en català les substàncies farmacèutiques.

El COFB, un agent clau del Lèxic de fàrmacs

El Centre d’Informació del Medicament (CIM) selecciona anualment les noves denominacions comuns internacionals (DCI) que componen les principals novetats terminològiques que s’han produït, i realitza un assessorament de la revisió de la terminologia.

Des del Centre d’Informació del Medicament del COFB es destaca que “amb la nostra col·laboració  aportem coneixement especialitzat i professional  amb l’objectiu d’actualitzar les noves denominacions comunes internacionals de principis actius farmacèutics aprovades per l’Organització Mundial de la Salut durant l’any 2021″.

D’aquesta manera, es converteix en una base de dades molt útil per als professionals a l’hora de buscar informació sobre les substàncies farmacèutiques. Aquest lèxic va ser editat en paper el 2008 pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, i s’actualitza anualment en línia amb les denominacions de nous fàrmacs que es van aprovant.

Altres publicacions d’interès: 

Publicació basada en: El TERMCAT actualitza en línia el Lèxic de fàrmacs (via TERMCAT).

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal