Estàs aquí: Inici > Destacats > Màrqueting digital a l’oficina de farmàcia. Nova edició del seminari #MGOF

Màrqueting digital a l’oficina de farmàcia. Nova edició del seminari #MGOF

18 maig 2022

El passat 12 de maig el COFB va acollir una nova edició del seminari de Màrqueting Digital en el marc del Màster de Gestió d’Oficina de Farmàcia (MGOF). Patrocinada per Alliance Healthcare, la formació va anar a càrrec de Francisco Cobo, farmacèutic, cotitular de la Farmàcia Quintalegre (Granada) i fundador de Loyalty Pharmacy Laboratory. Juan Carlos Serra, director del MGOF, va moderar la sessió.

Els objectius de la formació van ser repassar les oportunitats que ofereix Internet i descobrir de quina manera la digitalització canvia la dinàmica del sector farmacèutic, així com examinar el comportament del consumidor i les principals palanques de màrqueting digital per aplicar-les a l’estratègia de la farmàcia.

L’entorn digital i la seva influència en la decisió de compra

Francisco Cobo va iniciar la sessió explicant la importància que té Internet avui dia: “Internet influeix cada vegada més en el procés de compra dels usuaris, fet que crea un nou consumidor amb uns nous hàbits que canvien a gran velocitat i cal detectar“. Va indicar que “ens trobem davant d’un consumidor expert i hiperinformat que està en una cerca constant d’experiències úniques i memorables, sensacions noves. És incrèdul, amb una baixa capacitat de sorpresa, i es relaciona amb marques a través de diversos canals”.

El ponent va remarcar que “s’ha d’estar present a les xarxes socials, però amb un motiu: s’ha de saber per què es té un perfil o una pàgina web. Cal entendre l’entorn digital com un mitjà per generar demanda en un nou entorn, i no com un fi en si mateix“.

La transformació de la relació de la farmàcia amb els usuaris

Cobo va posar èmfasi en els canvis d’hàbits del consumidor davant la influència d’Internet: “El món ja és digital i la farmàcia no pot romandre aliena a aquest fet”. Tot seguit, va recordar que “si els hàbits del consumidor canvien, també ho fan les regles del joc. Per tant, la farmàcia s’ha de saber adaptar”. Per assolir-ho “cal que hi hagi un canvi cultural on es transformi la relació de la farmàcia amb els usuaris. L’èxit d’aquest canvi radica en una major orientació del client a través de diversos canals, RRHH i tecnologia de màrqueting, amb un objectiu final: la satisfacció de l’usuari”.

Francisco Cobo, farmacèutic i fundador de Loyalty Pharmacy Laboratory, en un moment de la xerrada.
Francisco Cobo, farmacèutic i fundador de Loyalty Pharmacy Laboratory, en un moment de la xerrada.

El docent va recomanar analitzar prèviament les debilitats i fortaleses per plantejar l’estratègia més adequada per a cada farmàcia. “És de primordial importància definir els objectius“, va assenyalar. Aquest nou entorn digital “exigeix cada vegada una estratègia més centrada en la generació d’un contingut més atractiu i rellevant que permeti connectar amb l’usuari i assoleixi les metes prèviament definides”.

Aspectes claus per a l’èxit

Finalitzant la formació, el ponent va facilitar una sèrie de recomanacions personals. En primer lloc, cal disposar d’assessoria professional en màrqueting i noves tecnologies, ja que el farmacèutic és un professional sanitari, no un especialista digital. Cobo va recordar que “s’han de tenir les idees clares sobre que es vol fer amb el teu negoci i compartir-ho per fer-lo créixer“. D’altra banda, el farmacèutic ha de tenir “convicció i constància per contagiar al seu equip”. És primordial ser pacient, ja que els resultats no són instantanis. Per acabar, va destacar que s’ha de preguntar i escoltar al client: “és la millor forma de polir la proposta de valor”.

Amb el patrocini de:

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal