Estàs aquí: Inici > Destacats > Procediments dermoestètics i recomanacions cosmètiques a l’oficina de farmàcia al nou Fòrum Dermoexpert

Procediments dermoestètics i recomanacions cosmètiques a l’oficina de farmàcia al nou Fòrum Dermoexpert

27 maig 2022

El passat 19 de maig el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona va acollir de nou el Fòrum Dermoexpert, aquesta vegada parlant sobre procediments dermoestètics i recomanacions cosmètiques des de l’oficina de farmàcia. Els ponents van ser Jaime Piquero, especialista en Dermatologia general i estètica a la Clínica Dermatològica Dermik (Barcelona), i Mariona Jiménez, farmacèutica i Medical Marketing Specialist a ISDIN. Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, va ser l’encarregada de moderar la sessió.

Nova sessió del Fòrum Dermoexpert al COFB.
Nova sessió del Fòrum Dermoexpert al COFB.

Aquesta formació, patrocinada per ISDIN, va tenir com a principal objectiu conèixer les rutines cosmètiques específiques per a millorar i prolongar els resultats en l’ús de procediments dermoestètics per a rejovenir l’aparença de la pell i combatre els signes del fotoenvelliment com arrugues, línies d’expressió o pèrdua de fermesa.

L’envelliment i els procediments dermoestètics

Marta Alcalde va introduir la sessió recordant que “tots envellim, i tots ho fem d’una manera diferent”. Com a conseqüència “hi ha petites marques, arrugues o pèrdua de fermesa a la pell, que fan que ens preocupi el nostre aspecte, volent tenir petits retocs o arreglar aquests aspectes”, va explicar. En aquest sentit, la vocal de Dermofarmàcia va remarcar que “es recorre molt a les tècniques estètiques, que en els últims anys estan agafant molta força”.

La farmacèutica Mariona Jiménez en un moment de la formació al Fòrum Dermoexpert.
La farmacèutica Mariona Jiménez en un moment de la formació al Fòrum Dermoexpert.

Posteriorment, Mariona Jiménez va assenyalar que “l’envelliment és un procés continu, complex i progressiu, en el qual succeeixen una sèrie de canvis morfològics en les funcions biològiques que produeixen certes afeccions”. Aquests canvis els va classificar en dos tipus: intrínsec i extrínsec.

Canvis de l’envelliment

  • Envelliment intrínsec: caracteritzat pel pas del temps i el background genètic.
  • Envelliment extrínsec: caracteritzat pels factors ambientals com la radiació solar, la contaminació, fumar, l’estrès o els hàbits alimentaris.

La farmacèutica també va parlar sobre els cosmètics enfocats específicament a les rutines antienvelliment i els principals ingredients antiedat disponibles, durant la seva intervenció.

Productes cosmètics i recomanacions des de l’oficina de farmàcia

A continuació, Jaime Piquero va centrar la seva intervenció en els diferents tipus de procediments dermoestètics en foto-envelliment i millora de la qualitat de la pell, explicant les característiques, els mecanismes, les cures i les complicacions de cadascun d’ells.

Jaime Piquero durant la seva intervenció al Fòrum Dermoexpert.
Jaime Piquero durant la seva intervenció al Fòrum Dermoexpert.

Conjuntament amb Mariona Jiménez, l’especialista en dermatologia va parlar sobre les recomanacions de rutines de cura específica en procediments dermoestètics que es poden fer des de l’oficina de farmàcia, indicant que “a l’oficina de farmàcia es compta amb una sèrie de productes cosmètics que tenen actius amb una certa evidència científica en quant els seus efectes sobre la pell”. Va concloure que “aquests productes poden servir per complementar aquests tractaments o per intentar allargar i millorar els seus efectes”.

Conclusions de la sessió

Les conclusions que es van extreure d’aquesta nova edició del Fòrum Dermoexpert van ser:

  • Conèixer els procediments dermoestètics més freqüents en el fotoenvelliment pot ajudar a establir una bona rutina dermoestètica.
  • La prèvia preparació de la pell i les cures posteriors als procediments són fonamentals.
  • La personalització de qualsevol rutina és clau, incloent-hi la recomanació de complements alimentaris amb acció antioxidant.
  • Una rutina adequada ajuda a mantenir els resultats obtinguts amb el procediment dermoestètic i, fins i tot, pot ajudar a prevenir l’aparició de possibles complicacions.

Amb el patrocini de:

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal