Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Campanya de prevenció contra el mosquit tigre a les farmàcies del Baix Llobregat

Campanya de prevenció contra el mosquit tigre a les farmàcies del Baix Llobregat

12 juny 2017

mosquit-tigre-El període d’activitat del mosquit tigre ja ha començat i en alguns territoris, tot i els recursos dedicats al control de la seva expansió, continua sent un problema de salut pública. És molt important que des de tots els àmbits i, en particular d’aquells amb més contacte amb la població com és la farmàcia comunitària, es pugui donar suport a la seva contenció.

El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i Laboratoris Ferrer han engegat una campanya de prevenció contra el mosquit tigre (Aedes albopictus) a la comarca del Baix Llobregat en ser una regió amb especial presència d’aquest insecte i de fet una de les poques zones que compta amb un servei públic propi de Control de Mosquits, prestat pel Consell Comarcal. Està previst que comenci a mitjan juny i l’objectiu és combatre la seva proliferació amb l’arribada de la calor, en combinació amb les accions intensives de control integrat, tractaments i informació preventiva que realitza el Consell.

AtencioMOSQUITfmobilTROQUEL_Página_2

Logotip que identifica a les farmàcies participants

La campanya es tradueix en una acció divulgativa que es duu a terme amb les farmàcies de la zona perquè siguin els farmacèutics –caracteritzats per la seva proximitat a la població-, els que informin els ciutadans sobre com han de contenir i evitar la proliferació de l’insecte. Per aquest motiu, es posa a la disposició de totes les farmàcies del Baix Llobregat fullets informatius amb consells perquè els ciutadans actuïn amb la major efectivitat per protegir-se i protegir el seu entorn del mosquit tigre. Alguns dels principals consells que es donen són: buidar els llocs on s’acumuli aigua, mantenir en bon estat piscines o basses, col·locar mosquiteres en portes i finestres i, si és necessari, utilitzar repel·lents amb cura i mesura (consulta’l en format PDF).

mosquit-tigre-formacio

D’esquerra a dreta: Núria Juliachs, Guillermo Bagaría, Montse Pérez i Roger Eritja

Aquesta acció es complementa amb una formació per a farmacèutics que ha tingut lloc avui, 12 de juny, al Col·legi. Ha comptat amb la moderació del vicetresorer i responsable d’Atenció Farmacèutica del COFB, Guillermo Bagaría, i les ponències de la responsable de gestió del risc ambiental del Servei de Protecció de la Salut de Barcelona, Núria Juliachs, el co-director del Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Roger Eritja, i la dermatòloga Montse Pérez de la Clínica Dermatològica de Moragas.

A través de l’exposició d’aquests tres ponents s’ha donat a conèixer la problemàtica de salut associada al mosquit tigre, quines estratègies de prevenció i protecció aconsellar, quines són les actuacions que realitza el Consell Comarcal contra l’espècie i, en cas de rebre consultes sobre picades, quines recomanacions fer.

Formació amb la col·laboració de:

FERRER

Potser també t’interessa:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal