Infarma Barcelona 2019 ja té programades més de 8o taules d’actualitat i aules professionals. Totes elles es poden consultar al pre-programa d’aquest Congrés i Saló Europeu d’Oficina de Farmàcia que tindrà lloc entre el 19 i el 21 de març al recinte Gran Via de Fira Barcelona amb el lema “La salut ens connecta”.
Conferència inaugural, centrada en innovació i salut
Un dels actes centrals serà la conferència inaugural “Innovació en salut” que comptarà amb el patrocini de Grupo Cofares. De la mà de Julio Mayol, director mèdic de l’Hospital Clínic San Carlos de Madrid, es parlarà d’aspectes com la crisi i els problemes del sector sanitari, així com de la necessitat d’innovació en l’àmbit de la salut i de la farmàcia comunitària.
La ponència inaugural aproparà a la farmàcia comunitària les claus per poder innovar. “Per a això, prèviament, ha de reflexionar sobre la transformació que s’està produint en el model sanitari, i la tecnologia és l’eina per canviar la manera d’atendre i de donar servei a la ciutadania”.
Competició d’idees a la segona edició d’Infarmainnova
En aquesta línia d’innovació, en el marc d’Infarma Barcelona 2019, se celebrarà la segona edició d’#Infarmainnova que, amb la col·laboració de fedefarma i l’Obra Social “La Caixa”, vol trobar les millors idees per donar resposta a 5 dels reptes presents i futurs als quals s’enfronta l’oficina de farmàcia. Els farmacèutics comunitaris encara poden presentar les seves propostes a través de la web www.infarmainnova.es fins al 15 de febrer. Un jurat seleccionarà les 10 millors idees de totes les que es rebin. L’organització del Congrés convidarà, amb les despeses pagades, a aquests 10 finalistes per tal que presentin les seves propostes durant la celebració d’Infarma. D’aquestes, el jurat premiarà les 3 millors.
Novetats del programa 2019
Enguany, el programa d’Infarma inclou dues novetats:
Espai d’Àgora i Infarmainnova
La plataforma de formació online Àgora Sanitària i Infarmainnova compartiran espai, en el qual s’ha programat un ampli ventall de xerrades i tallers. A més, també s’hi lliuraran els premis a la innovació d’Infarmainnova.
Talent Market
El Talent Market constarà de dues sessions en què s’explicarà el panorama del mercat laboral actual als estudiants del grau de Farmàcia i als alumnes del grau mitjà de Tècnic en Farmàcia.
Taules d’Actualitat, Aules Professionals i ExpoNews, altres punts del programa d’Infarma
A banda de les novetats exposades anteriorment, Infarma Barcelona 2019 comptarà amb activitats destacades i que ja s’havien dut a terme en anteriors edicions com les Taules d’Actualitat, les Aules Professionals o l’espai ExpoNews.
Taules d’Actualitat
Permetran reflexionar i intercanviar punts de vista sobre temes d’actualitat. Internet i els canvis de comportament del consumidor, l’atenció domiciliària o les causes del desabastiment de medicaments i les possibles solucions seran alguns dels temes que es tractaran (exclusives per a congressistes).
Aules Professionals
Conferències sobre temes de gran interès per al sector, de la mà d’experts, com el futur de l’antibioticoteràpia, les causes de l’augment de la prescripció d’antidepressius i benzodiazepines, de malalties com la queratosi actínica, el TDAH o l’atòpia. Els temes de gestió també compartiran protagonisme i espai amb aspectes a destacar com els models de farmàcia, el màrqueting dels sentits o com posar al client al centre de la farmàcia.
ExpoNews
En aquest espai, els expositors podran presentar durant una hora els seus productes, serveis o nous llançaments en l’entorn de la mostra, fent que la part comercial i la congressual es complementin.
S’obre la convocatòria per presentar pòsters científics
Fins al pròxim 3 de febrer, es podran presentar els abstracts dels pòsters científics per a Infarma Barcelona 2019.
Un cop el Comitè Científic hagi seleccionat quins treballs han estat acceptats –les bases de participació es poden consultar a la web d’Infarma-, s’escolliran els més destacats perquè siguin defensats oralment en una sessió pública que tindrà lloc durant el Congrés i es premiaran els tres millors amb una dotació econòmica de 2.000€ i dues de 1.000€.
D’aquesta manera, el Comitè Científic vol establir un espai d’intercanvi d’experiències científiques i professionals i, alhora, incentivar i estimular els projectes d’investigació.
Per a més informació, podeu consultar aquí la nota de premsa enviada als mitjans de comunicació.
Altres publicacions d’interès: