Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Taller de promoció de la salut a la feina: l’atenció a la salut del professional farmacèutic

Taller de promoció de la salut a la feina: l’atenció a la salut del professional farmacèutic

6 febrer 2018

“L’atenció a la salut del professional farmacèutic” va ser el títol del taller que el passat dijous 1 de febrer es va celebrar al COFB en el marc de la col·laboració entre el Col·legi i la Fundació Galatea.
Aquesta fundació té com a propòsits principals vetllar per la salut i benestar de tots els professionals sanitaris i promoure estils de vida saludables entre aquest col·lectiu. D’aquesta manera, pretén garantir una millor qualitat assistencial als ciutadans.

Prevenir l’estrès laboral i el desgast professional

Els objectius principals del taller van ser els següents:

  • Proporcionar una eina que ajudi a desenvolupar una vivència més satisfactòria de la feina i a prevenir l’estrès laboral i el desgast professional.
  • Millorar els recursos i les habilitats per aconseguir un desenvolupament professional saludable.
  • Oferir un espai d’aprenentatge, de debat i de reflexió al voltant dels factors psicosocials implicats en el continu de salut – malaltia.
La docent del curs va ser Maria Pau González, doctora en psicologia, especialista en psicologia clínica i coordinadora de formació de la Fundació Galatea.

La docent del curs va ser Maria Pau González, doctora en psicologia, especialista en psicologia clínica i coordinadora de formació de la Fundació Galatea.

A més es van abordar aspectes com la informació de resultats dels estudis de salut dels professionals, els conceptes d’estrès, salut i malaltia, els factors d’estrès, la identificació d’habilitats específiques, etc.

Jordi Casas, vocal del COFB durant un moment de la presentació del taller "Promoció de la Salut a la Feina!, organitzat per la Fundació Galatea.

Jordi Casas, vocal del COFB, durant un moment de la presentació del taller “Promoció de la Salut a la Feina”.

La metodologia del taller va ser activa i participativa, ja que va incorporar exposicions conceptuals, reflexió i debat en grups, exercicis de simulació i anàlisis de casos.

 

Factors de risc psicosocial

Els farmacèutics comunitaris i també altres professionals sanitaris, per la naturalesa de la seva feina, són susceptibles d’acumular uns nivells d’estrès i de desgast emocional elevats. Tots ells s’enfronten a factors de risc psicosocial (pressió assistencial, necessitat de prendre decisions que afecten la vida dels pacients, necessitat d’estar actualitzat constantment, organitzacions complexes, equips multidisciplinaris…).

Aquests factors, si no es gestionen de forma adient, poden provocar que molts d’ells tinguin síndromes d’esgotament físic i mental, estrès emocional, depressió així com d’altres problemes psicològics.

A banda d’això, el compromís personal i social inherent a la feina dels professionals de la salut és un estímul que pot funcionar com a font fonamental de satisfacció i benestar, però quan la complexitat de la feina és molt alta, les exigències excessives i l’equilibri necessari entre l’esforç i la recompensa es trenca, aquest compromís pot convertir-se en un factor de risc per a la salut dels professionals, per a la qualitat de la seva feina i per a la tasca d’atendre els ciutadans.

Amb la col·laboració de:

 

 

Altres publicacions d’interès relacionades:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal