Estàs aquí: Inici > Destacats > Tertúlia d’actualitat: trastorn per dèficit d’atenció (TDAH), velles i noves opcions terapèutiques

Tertúlia d’actualitat: trastorn per dèficit d’atenció (TDAH), velles i noves opcions terapèutiques

26 maig 2015

El trastorn per dèficit d’atenció (TDAH) és un dels trastorns psiquiàtrics (neurobiològics) del nen i de l’adolescent més prevalent i representa un dels motius de consulta més freqüents al pediatra, neuròleg, psicòleg o psiquiatre infanto-juvenil. Les repercussions potencials que té sobre el desenvolupament personal i familiar del nen afectat fa que sigui un dels trastorns més investigats en els últims anys. Els nens amb aquest trastorn tenen un major risc de fracàs escolar, problemes de comportament i dificultats de relació social-familiar com a conseqüència dels símptomes propis del TDAH. Conèixer i detectar el trastorn, avaluar-lo correctament i plantejar objectius terapèutics adequats i estratègies familiars i docents és fonamental per abordar el problema de salut i ajudar els nens i adolescents afectats.

El TDAH va ser el tema escollit per abordar a la Tertúlia d’actualitat que va tenir lloc al Col·legi el 22 d’abril. La ponent, la Dra. Marta García, psiquiatra de la Unitat de trastorn per dèficit d’atenció de l’Hospital Clínic de Barcelona, parla al vídeo de quina és la seva visió d’aquesta patologia i quines són les estratègies terapèutiques actuals d’abordatge. També dóna resposta a altres qüestions: quina és la millor opció terapèutica, quins són els tractaments farmacològics més efectius i amb quin criteris cal iniciar-los o quina és la seguretat dels medicaments farmacològics per tractar el TDAH. La doctora també destaca el paper del farmacèutic: “pot ajudar a monitoritzar al pacient i controlar la medicació, contribuint a la millora de l’ús dels fàrmacs prescrits”.

Propera Tertúlia d’actualitat: Noves propostes en cures pal·liatives i malalties avançades, dimecres 27 de maig. INSCRIU-TE!

 

Amb el patrocini de: 

 sanofi

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal