Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > A l’estiu, hidrata’t

A l’estiu, hidrata’t

22 juliol 2014

L’aigua és molt important per al nostre cos. És per això que és necessari hidratar-se correctament, sobretot a l’estiu. La deshidratació pot comportar conseqüències greus, ja que sense aigua el cos no pot fer les funcions que ha de fer de forma adequada.

deshidratacióEl risc de deshidratació pot aparèixer en diferents situacions: febre elevada, diarrea o vòmits que, en general, van acompanyades d’un consum insuficient d’aigua. També pot aparèixer en la realització d’exercici intens i en dies calorosos, sobretot en nens i persones majors de 60 anys. A més, de vegades, la deshidratació la poden causar medicaments, com els diürètics.

Hi ha diferents símptomes que ens poden ajudar a detectar la deshidratació, com la set, la boca o la pell seca, el mareig, la confusió o la fatiga, entre d’altres. Per tant, cal prevenir-nos bevent més líquid del que es perd.

La deshidratació pot ser lleu, moderada o greu. Per saber com actuar en cada cas, visita el nostre web de salut, farmaceuticonline.com. En aquest sentit, i amb la finalitat d’incidir en la importància d’hidratar-se adequadament, sobretot en els mesos d’estiu, el Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos ha posat en marxa una nova edició de la campanya sanitària sobre hidratació, dirigida als farmacèutics col·legiats. La iniciativa, que enguany s’anomena “Cinco claves en hidratación”, estarà vigent de juliol a setembre.

Objectius de la campanya:

  • Informar als farmacèutics sobre les recomanacions en hidratació.
  • Informar a la població sobre la importància d’una bona hidratació.
  • Fomentar el paper del farmacèutic com a agent sanitari, i formar-lo  per a que actuï com un educador sanitari per tal que pugui oferir a la població tota la informació necessària.
  • Afavorir la comunicació entre la població general i el farmacèutic.

Cinc claus d’una hidratació correcta:

1. Beu sense esperar a tenir set.
2. Consumeix entre 2 i 2,5 litres de líquids al dia.
3. Les begudes amb sals minerals poden facilitar una millor rehidratació.
4. Has d’hidratar-te abans, durant i després de realitzar exercici físic.
5. Si duus a terme algun tipus de dieta poden variar els teus requeriments específics d’aigua i, per tant, les teves necessitats d’hidratació. 

Amb el patrocini de:

aquarius logo-generico-coca-cola

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal