Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > Beu saludablement durant les festes

Beu saludablement durant les festes

5 desembre 2013

nadalok

En tot sopar de Nadal acostuma a haver-hi el tradicional pollastre amb prunes, torrons de postre i un brindis amb la família o els amics per acabar la festa. Aquests hàbits augmenten considerablement el consum de begudes, i és per això que cal saber escollir adequadament el moment, la freqüència i la quantitat per evitar que es converteixi en un problema de salut.

En primer lloc, s’ha de tenir en compte si les begudes són ensucrades o light. Les begudes ensucrades, com alguns refrescs, contenen una porció significativa de sucres, aromatitzants, colorants o cafeïna i, per tant, el seu consum hauria de ser ocasional.

En segon lloc, tenir present que l’alcohol aporta 7 kcal/g a la dieta, però  sense incorporació de nutrients, per la qual cosa no contribueix a l’equilibri alimentari.Una opció per subsituir-lo durant les celebracions són  els refrescs no ensucrats, les infusions o els sucs, que a més a més, contribueixen a la hidratació del nostre organisme.

No obstant això, la millor beguda i que sempre ha de ser present a la dieta és l’aigua. El consum diari que es recomana és de 2,5l.

Per últim, un factor important és saber que els bons hàbits alimentaris inclouen també la moderació en el consum de begudes alcohòliques i ensucrades.

Aquest tema més complet i d’altres relacionats amb la salut els podràs trobar al web del Col·legi Farmaceuticonline.

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal