Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > El preu mitjà per recepta cau un 20% en els últims cinc anys

El preu mitjà per recepta cau un 20% en els últims cinc anys

11 febrer 2014

gasto_medio_614_farmaind_1

Farmaindustria ha posat de manifest que el preu mitjà dels medicaments de prescripció a Espanya ha experimentat una forta caiguda durant els últims anys. En termes de despesa pública mitjana per recepta per a prescripcions finançades pel Sistema Nacional de Salud (SNS), la despesa mitjana ha passat de 13,45 euros per recepta al 2008, a 10,68 euros per recepta al 2013. Són dades recollides per Farmaindustria en l’últim número del seu Boletín de Coyuntura del Mercado del Medicamento en España (núm. 104).

La despesa farmacèutica pública a Espanya s’allunya de la mitjana de l’Eurozona segons contempla també el Butlletí de Farmaindustria, que recull que “Espanya a dia d’avui podria tenir una despesa farmacèutica pública per càpita més d’un 20% inferior a la mitjana de l’Eurozona”.

Una altra de les dades destacades és que els medicaments més barats (PVP inferior a 3,50 euros) suposen el 50% de tot el mercat farmacèutic finançat a Espanya. D’altra banda, els medicaments de PVP superior a 20 euros han passat en els últims 5 anys de suposar més del 20% del mercat finançat de medicaments de prescripció a no arribar al 15%.

Com a causes d’aquesta evolució del mercat Farmaindustria assenyala dos motius principals: el sistema de preus de referència com a instrument de regulació econòmica del mercat farmacèutic espanyol i el baix ritme d’incorporació d’innovacions en els últims anys.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal