Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > Aquest estiu, viatja amb salut

Aquest estiu, viatja amb salut

8 agost 2014

A l’hora de viatjar, no només hem de tenir en compte l’equipatge sinó que també hem de preocupar-nos de la salut. Abans de marxar, és recomanable fer una visita al metge per avaluar el teu estat de salut i posar-te al dia amb els medicaments o les vacunes que puguis necessitar en el teu país de destinació -recorda que hi ha vacunes que assoleixen el seu efecte protector al cap d’uns dies. També és important disposar d’una assegurança mèdica vàlida allà on vagis i que et serveixi davant qualsevol imprevist.

marSi has d’agafar l’avió, tingues present la síndrome de la classe turista, és a dir, les conseqüències de viatjar assegut en la mateixa posició durant molt de temps. Per evitar-la, estira els braços i les cames en el mateix seient i, si pots, aixeca’t de tant en tant. Pots fer petits exercicis, com ara aixecar la punta del peu de forma enèrgica i moure els dits durant uns segons, recolzant el taló a terra. També és important no dormir en posicions incòmodes o amb les cames creuades, i beure abundant aigua

Un cop arribis a la teva destinació, vés amb compte amb el que menges i beus per evitar malalties o altres reaccions. Pel que fa a l’aigua, beu-ne sempre d’envasada i que te l’obrin davant teu. Tampoc oblidis rentar-te les dents amb aigua potable. Quant als aliments, és recomanable que, en determinats països, no en mengis de crus o semicuits, evita menjar fruita sense pelar, procura evitar els aliments dels llocs ambulants i vigila amb la llet, les maioneses, les cremes, la rebosteria i els gelats. Clica aquí per saber-ne el perquè.

Pel que fa a l’equipatge, assegura’t de dur la roba adient per a cada destinació, i a poder ser, de fibres naturals, i calçat ample per evitar possibles ferides. A més, si vas a un país càlid, no t’oblidis de les ulleres de sol, la gorra i el protector solar.

Per saber què has de fer abans, durant, i després de viatjar visita el nostre web de salut.

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal