Els aminoàcids són la base de tot procés vital perquè són absolutament necessaris en tots els processos metabòlics. Les seves funcions més importants són el transport òptim i l’optimització de l’emmagatzematge de tots els nutrients. Existeixen dos tipus d’aminoàcids: els que l’organisme no produeix de forma natural i s’han d’incorporar a través de la dieta -s’anomenen essencials perquè ens hem d’assegurar d’ingerir-los- i els que produeix o sintetitza el nostre organisme –no essencials– igualment importants.
Per abordar els últims avenços en investigació sobre els aminoàcids i la seva incidència i implicació en patologies de salut mental, la vocalia de Plantes Medicinals i la vocalia d’Alimentació i Nutrició del COFB, conjuntament la secció de Metges Homeòpates del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), van organitzar dues xerrades el 28 i 29 de novembre per a farmacèutics i metges. Hi van assistir un centenar de professionals al nostre Col·legi.
Les dues sessions van anar a càrrec de Jose Javier Aizpiri, neuròleg i psiquiatra, fundador i director mèdic de medicina psico-orgànica (servei integral de tractament d’alcoholisme, toxicomanies, depressions i alteracions de la conducta alimentària) i investigador en el camp dels aminoàcids lliures perifèrics, la cartografia cerebral i la seva interrelació en el diagnòstic i tractament de l’alcoholisme, la depressió, l’estrès, els síndromes d’ansietat i els quadres involutius a Guipúscoa. Aizpiri entén que és impossible separar els trastorns cerebrals de la falta de nutrients adequats per al cervell i defensa que sempre que l’organisme travessa crisis funcionals com a desnutrició aguda o crònica, traumatismes, deficiències cerebrals o nervioses -estrès, depressions, ansietat, etc.- solen constatar-se en sang importants variacions en els valors normals de aminoàcids.
Cal entendre individualment, doncs, la base neurològica de la patologia per aplicar determinats aminoàcids al pacient, cal personalitzar i tenir en compte la intervenció en diversos nivells: depurar, dieta adequada, recuperació hepàtica i intestinal i control del pH. I és possible recuperar un cervell a nivell físic amb un entorn sa, física i emocionalment parlant? Per al doctor Aizpiri, sí: “en dos anys es podria recuperar en gran mesura un cervell, a raó de dos grams al dia. Les expectatives amb un pacient que té determinada patologia variaran en funció de la seva afectació, a vegades cal tenir més paciència” i afegeix: “tota teràpia d’antienvelliment cerebral implica un diagnòstic correcte, eliminar els tòxics, canviar els hàbits de vida i nodrir i estimular el nostre cervell“.
Van moderar l’acte Guillem González, president de la Secció Col·legial de Metges Homeòpates de Barcelona, juntament amb Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB.
Amb la col·laboració de:
Hola….
DUbte: es pujarà aquesta conferencia dins de la pàg. web del COFB com a audioconferència pq puguem escoltar-la els que no vam poder asistir-hi?
Gràcies.
Benvolguda Núria, no està previst que es publiqui aquesta conferència a la web dels col·legiats de Barcelona.A l’apartat E-conferències es van publicant les que estan disponibles, però aquesta no està programada. Gràcies.