Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > 14 de febrer: recollida de Medicaments de l’ONG Banc Farmacèutic

14 de febrer: recollida de Medicaments de l’ONG Banc Farmacèutic

6 febrer 2015
poster-voluntaris-catala-LOW

Pòster de la Jornada de recollida de medicaments del 14 de febrer
Font: Banc Farmacèutic

La 8a Jornada de Recollida de Medicaments de Banc Farmacèutic se celebrarà el dissabte 14 de febrer, des de les 9h fins a les 14h, amb el lema “Dóna un medicament a qui ho necessita”. L’objectiu d’aquesta jornada anual és recollir els més de 30.000 medicaments nous sol·licitats, que no requereixin prescripció mèdica, per donar a les 105 entitats assistencials d’arreu d’Espanya, com Càritas o Creu Roja, amb les que col·labora aquesta ONG. L’any passat es van recollir 22.000 medicaments a les 450 farmàcies que van participar a la Jornada. Els medicaments recollits van servir per cobrir les necessitats de milers de persones en risc de pobresa i exclusió social i que són ateses les entitats assistencials amb qui col·labora Banc Farmacèutic: persones sense sostre, famílies amb nens, drogodependents o malalts psíquics, entre d’altres.

Aquesta iniciativa tindrà lloc a les farmàcies que voluntàriament ja s’han inscrit (el termini ja està tancat). Els farmacèutics comptaran amb l’ajuda dels voluntaris de Banc Farmacèutic que estan el dia de la Jornada a les farmàcies informant als ciutadans. El farmacèutic participa sense fins lucratius a través del donatiu que lliurement fan a Banc Farmacèutic un cop finalitzada la Jornada. Es preveu que participin unes 500 farmàcies de les províncies de Barcelona, Madrid, Granada, Girona, Màlaga, Saragossa, Badajoz, Sevilla, Tarragona i Lleida.

Buscant voluntaris
Banc Farmacèutic vol animar a la participació de 1.000 voluntaris per a la propera Jornada. Els voluntaris són imprescindibles perquè tot funcioni correctament. La tasca del voluntari és animar els ciutadans que entren a la farmàcia a participar comprant algun medicament del llistat facilitat per l’entitat assistencial assignada.

Per saber com funciona, com participar per ser voluntari o saber quina farmàcia més propera participa, pots consultar la pàgina de Banc Farmacèutic.

Algunes imatges de la Jornada de Recollida de Medicaments de l’any passat (font: Banc Farmacèutic)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal