Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Formació en formulació galènica amb gelificants

Formació en formulació galènica amb gelificants

15 abril 2015
presentacio-curs-formulacio-febrer

D’esquerra a dreta: Santiago Gómez, Francesc Llambí, i Xavier Valero, responsables del curs i membres d’Aprofarm

Els gelificants són components de moltes de les formulacions que es preparen actualment a la farmàcia. No només en formes tòpiques, preparats oil-free, sinó també com a coadjuvants cosmètics en la formació de crema-gels, com a estabilitzants d’emulsions, així com en formulacions orals de xarops i suspensions i vehicles transdèrmics. La gran varietat de productes, de diversos orígens i amb diferents mètodes d’elaboració, són causa de nombrosos dubtes i consultes dels farmacèutics. És per això que el passat 25 de febrer el COFB, en col·laboració amb Aprofarm, va organitzar un curs monogràfic sobre “Formulació galènica amb gelificants”. Els alumnes, farmacèutics de farmàcia comunitària, d’indústria i personal del CIM, van actualitzar coneixements en formulació amb gelificants, examinant els tipus d’aplicacions i anàlisis d’excipients específics i van conèixer les tècniques d’elaboració, l’utillatge i els controls de qualitat requerits.

El curs es va desenvolupar en dues parts: en la primera, es van presentar els diferents tipus de gelificants, usos de cadascun d’ells amb nombrosos exemples i l’elaboració pràctica d’alguns exemples com els gels àcids o amb cert contingut alcohòlic, que són sovint motiu de consulta. En la segona, es van presentar formes més actuals, com els crema-gels, gels transdèrmics i gels oliosos. A la sessió de pràctiques es van exposar i resoldre casos concrets amb demostracions pràctiques del professor, va resultar molt útil per manipular els productes específics per a aquestes formulacions (Seppigel, Sucragel i PLO) i resoldre dubtes de formulació habituals als laboratoris de formulació.

Imatges de la sessió pràctica:

Santiago Gómez, secretari d’Aprofarm i Xavier Valero, vicepresident de la mateixa entitat, ambdós farmacèutics comunitaris, van ser els docents responsables del curs, que va estar coordinat per Francesc Llambí, professor associat de la Unitat de Tecnologia Farmacèutica de la Facultat de Farmàcia de la UB, president d’Aprofarm i vocal de la Junta de Govern del COFB.

Amb la col·laboració de:

 

aprofarm

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal