Estàs aquí: Inici > Destacats > Els retards en els pagaments i els interessos de demora omplen els mitjans el mes de maig

Els retards en els pagaments i els interessos de demora omplen els mitjans el mes de maig

10 juny 2015
Boi Ruiz parla sobre el retard en els pagaments a les farmàcies, Francesc Homs anuncia problemes de tresoreria que podrien afectar als farmacèutics i la Generalitat haurà d’abonar interessos de demora 

En una entrevista a Rac1, se li va preguntar al Conseller de Salut pel retard en el pagament a les farmàcies catalanes i va reconèixer que no és just que les farmàcies estiguin en aquesta situació però va assegurar que la Generalitat deu diners a les farmàcies “per un problema de tresoreria, no per un problema econòmic”. Es van fer ressò de l’entrevista alguns mitjans com Redacción Médica, La Vanguardia i Abc Catalunya.

Més de 2.000 farmàcies demanen a Salut els interessos per impagaments

Notícia publicada a El Periódico

Després d’aquestes declaracions, el Portaveu del Govern, Francesc Homs, va anunciar que la Generalitat té problemes de tresoreria tot i que, segons va dir, el mes de maig no afectarien a les farmàcies. Així ho van recollir alguns mitjans de premsa escrita com El GlobalAldia.cat, Diari de Girona, imFarmacias; i algunes ràdios, com Rac1 (a la carta; programa “La nit a RAC1” del 26/05/2015. Bloc de les 21h, del minut 10’14’’al 41’).

A més de denunciar els retards en els pagaments, els farmacèutics també hem reclamat els interessos de demora d’aquests. La demanda efectuada des del Consell encara està sent estudiada, però un jutge ha donat la raó a una farmacèutica que va fer la reclamació com a particular. Així doncs, la Generalitat haurà d’abonar-li els interessos de demora. Arran d’aquest fet la Cope va entrevistar el tresorer del COFB, Joan Calduch (del minut 45’42” al 48’48”), i La Xarxa  al vicetresorer, Jordi Casas (del minut 16:37 al 18:35). També se’n van fer ressò d’altres mitjans com La Vanguardia, Correo Farmacéutico, Abc Catalunya, Diari de Girona, l’Ara, Expansión Catalunya, El Periódico, Redacción Médica i El País.

Abans de tot això, el dia 5, com cada mes, des del Col·legi es va tornar a denunciar el retard en els pagaments, que aleshores tornava a ser de dos mesos, una xifra que ascendia a més de 220 milions d’euros, corresponents a les factures de febrer i març. Van recollir la denúncia tant els mitjans de premsa generalista, com La Vanguardia, Europa Press, El País Cataluña, l’Ara, l’ACN i Antena 3; com els mitjans de premsa especialitzada, com Acta Sanitaria, Correo Farmacéutico, El Global, imFarmacias i Redacción Médica.

Collage

El farmacèutic: agent i veu de salut

Els farmacèutics no només som agents de salut, també en som veu. Així ho demostren les contínues aparicions als diferents mitjans informant sobre problemes de salut que preocupen la població. Un d’ells és el risc que existeix en l’automedicació, sobre la qual va parlar Mercè Barau, vocal d’Atenció Farmacéutica del COFB, al programa “La vida és dura” de Ràdio 4 (a partir del minut 22’53”).

Más cribados de cáncer de colon   correofarmacéutico.com

Notícia publicada a Correo Farmacéutico

Per la seva part, la vocal d’Ortopèdia del COFB, Montserrat Gironès, va participar en la II Jornadas Andaluzas de Atención Farmacéutica en Ortopedia y Productos Sanitarios. En l’acte, tal com recull El Global, es va destacar el paper del farmacèutic com a agent de salut i com a detector del dependent, exemplificant-ho en el projecte Radars. Altres projectes que situen el farmacèutic al capdavant de la farmàcia assistencial són el del cribatge del càncer de còlon, tal com recull Correo Farmacéutico, i de detecció precoç del VIH, tal com es va mencionar a la tertúlia de “Els matins” de TV3, que va comptar amb Bonaventura Clotet, president de la Fundació Lluita contra la Sida, que dura del 4:06:00 al 4:30:00 (al 4:21:36 es mencionen les proves per detectar el VIH de forma precoç, entre elles les que es fan a les farmàcies).

Siete de cada diez personas desconoce la enfermedad de la psoriasis copy

Notícia publicada a Europa Press

El COFB també ha sigut notícia per acollir diferents actes entre els quals es troben algunes ponències realitzades durant la I Setmana de la Psoriasis a Catalunya, en la qual es van realitzar activitats per sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia que afecta al 2,3 % de la població mundial, i a 170.000 persones a Catalunya. En el marc d’aquesta setmana es va realitzar l’exposició “El que la pell amaga”, que va passar per Barcelona i recorrerà diferents ciutats de l’Estat. Se’n van fer ressò mitjans com Correo Farmacéutico, la Gaceta Médica i Infosalus. També ha acollit el VII fòrum Aprofam, del qual se’n van fer ressò El Farmacéutico i imFarmacias, i la xerrada sobre nutrició i ús de complements alimentaris durant l’embaràs i la lactància, tal com va recollir imFarmacias.

Altres aparicions en mitjans han estat la de la vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia del COFB, Maria José Alonso, a Correo Farmacéutico per participar en la Jornada Fitoterapia en Síndrome Metabólico, organitzada per la Sefit; i la de la cap del Departament d’Asesoria Jurídica de la Junta de Govern del COFB, Mercè Gras, que va valorar a Correo Farmacéutico el decret regulat a Aragó sobre el servei professional d’SPD. Sobre aquest, Gras va explicar que “es molt important, al donar notorietat a la prestació d’un servei professional”.

Setmana sense fum

Los farmacéuticos catalanes se implican en la semana sin humo

Notícia publicada a imFarmacias

Amb motiu de la Setmana sense fum, que es va celebrar del 25 al 31 de maig, les farmàcies catalanes van ser notícia per oferir als fumadors ajuda per deixar de fumar. Els farmacèutics van participar en la campanya, realitzada juntament amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya i els professionals de la medicina i la infermeria comunitària, mitjançant 10 motius importants per deixar aquest hàbit que perjudica la salut.

Es van fer ressò de la iniciativa algunes ràdios, com la de Terrassa, que va entrevistar el Director de Projectes i Recerca del Consell, Rafel Guayta, i altres mitjans com El Global, El Farmacéutico, l’Abc, Correo Farmacéutico, El Periódico, imFarmacias, Es tu sanidad i La Vanguardia.

Nou equip al Consejo

Jesús Aguilar buscará definir un nuevo modelo retributivo para las farmacias   correofarmacéutico

Notícia publicada a Correo Farmacéutico

Aquest darrer mes s’ha acabat de formar el nou comitè directiu del Consejo, liderat per Jesús Aguilar, nou president de l’organització. El president del COFB, Jordi de Dalmases, forma part del Consejo com a vicepresident. En declaracions a Sanifax, De Dalmases ha destacat com algunes de les virtuts d’aquest equip són “l’experiència i el coneixement profund de la professió”.

Farmaventas   Los farmacéuticos se formarán a través de Ágora Sanitaria sobre cómo recomendar en el insomnio para mejorar la vida de los pacientes

Notícia publicada a Farmaventas

Han recollit la notícia mitjans com  El Global, Correo Farmacéutico, imFarmacias, Redacción Médica i Acta Sanitaria.

Àgora Sanitària forma en matèria d’insomni

El portal de formació online dels Col·legis de Farmacèutics de Madrid i Barcelona, Àgora Sanitària, segueix ampliant els seus cursos per tal de donar eines als professionals que treballen a les farmàcies per respondre a les necessitats dels pacients. En aquest cas, en matèria d’insomni, tal com han recollit alguns mitjans com Acta Sanitaria, imFarmacias i Farmaventas.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal