Estàs aquí: Inici > Destacats > Mitjans: retards en el pagament, nou Hospital de Sant Joan de Déu i programa ADHIÉRETE, entre els temes més destacats al juny

Mitjans: retards en el pagament, nou Hospital de Sant Joan de Déu i programa ADHIÉRETE, entre els temes més destacats al juny

3 juliol 2015

mitjans_tv3

Les farmàcies catalanes, les que més triguen a cobrar

Si el mes passat explicàvem que el Portaveu del Govern va anunciar que la Generalitat tenia problemes de tresoreria tot i que, segons va dir, el mes de maig no afectarien a les farmàcies, el mes de juny el vam encetar denunciant, amb una nota de premsa als mitjans, que les farmàcies catalanes són les que més triguen a cobrar els medicaments que dispensen, a banda de comunicar el mateix dia 5, com cada mes, el retard en els pagaments de dos mesos de deute equivalents a 232M€, corresponents a les factures d’abril i maig. RAC1 ho recollia al matí (programa del 5 de juny, “El Món a Rac1 especial Champions”, bloc de les 10h, a partir del 1h. 03’ 27’’) i TV3 (del minut 18.37″ al 19.06″) donava la notícia a la seva edició del TN migdia. A banda, nombrosos mitjans es van fer ressò: La Vanguardia, El Periódico, Ara, ABC, El Economista, Europa Press, Catalunya Press, Al dia o Te interesa a la premsa generalista i a Correo Farmacéutico, El Global, El Farmacéutico, imFarmacias o DiarioFarma a la premsa especialitzada en les seves edicions digitals. També ho van recollir les edicions en paper de El País, La Vanguardia, Ara, La Razón, Diari de Girona, Segre, La Mañana i Sanifax, El Global i Correo Farmacéutico.

Amb cap garantia de pagament, va sortir publicada una entrevista a Correo Farmacéutico al secretari d’Estat d’Administracions Públiques, Antonio Beteta, en què admetia que la situació de Cataluña ‘es objeto de especial preocupación y seguimiento por parte del Ministerio’ sense aclarir si es rebrien diners al llarg del mes. Finalment, el dia 25 va arribar la confirmació de pagament d’una factura el 30 de juny, notícia que van recollir El Global, Correo Farmacéutico i imFarmacias.

 Les farmàcies contribueixen a fer realitat el nou Hospital de Dia de Sant Joan de Déu

btv_mitjansEl mes, però, també va començar amb notícies d’un caire més amable: el dia 2 de juny s’inaugurava el nou Hospital de Dia de Sant Joan de Déu que ha estat possible gràcies a la contribució de les farmàcies catalanes. En el marc de la campanya solidària L’arbre dels petits valents, les més de 2.900 farmàcies que van participar van recaptar 324.700€ per a la construcció d’aquest nou hospital. BTV va recollir declaracions del president del Col·legi, Jordi de Dalmases, el dia de la inauguració (del minut 00:53 al 1:02) i diversos mitjans es van fer ressò: TV3 (del minut 32:16 al 34:16), l’agència Europa Press i la revista Pronto, i els mitjans especialitzats El Farmacéutico, Correo Farmacéutico, El Global, imFarmacias, IM Médico Hospitalario i Sanifax.

Resultats del programa ADHIÉRETE: la intervenció del farmacèutic millora fins al 75% l’adherència als medicaments dels pacients

adhiereteEl Col·legi ha participat en el programa ADHIÉRETE, una iniciativa del Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos en el marc de la Xarxa de Recerca en Farmàcia Comunitària (RIFAC). Aquest estudi per avaluar l’adherència terapèutica, desenvolupat en 51 farmàcies amb 114 pacients d’edat avançada, crònics, polimedicats i amb dificultats per seguir correctament els tractaments ha tingut una àmplia cobertura als mitjans de premsa especialitzada: és el cas de El GlobalCorreo FarmacéuticoEl FarmacéuticoimFarmaciasRedacción MédicaActa Sanitaria o Teinteresa, entre d’altres.

Pressa de possessió del nou comitè directiu del Consejo

farmaceutico-mitjansEl mes passat els mitjans recollien la notícia sobre la formació del nou comitè directiu del Consejo, liderat per Jesús Aguilar. El 24 de juny va tenir lloc l’acte de pressa de possessió, amb la presència del president del Col·legi, Jordi de Dalmases, que forma part d’aquesta institució com a vicepresident. Les prioritats del nou president se centraran en la innovació en la farmàcia comunitària i el paper actiu dels farmacèutics en les polítiques sanitàries, sociosanitàries i de Salut Pública.

El nou president va comptar amb el “compromís ferm” per part del ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, amb el model farmacèutic espanyol (via El Global).

Van recollir la notícia El FarmacéuticoEl Global (també amb una editorial), Acta SanitariaCorreo FarmacéuticoimFarmaciasConsalud i Redacción Médica, entre d’altres.

Portaveus de temes relacionats amb la farmàcia

ticsalut-mitjans“A dia d’avui és impensable que una oficina de farmàcia no contempli les TIC en el seu exercici diari”. Són paraules de Francesc Pla, vicepresident del Col·legi, en una entrevista al portal TicSalut de la Generalitat.

Maria José Alonso, vocal de Plantes medicinals i Homeopatia, va entrar a formar part d’un grup d’experts per informar sobre homeopatia, promogut per l’Alianza General de Pacientes (AGP), tal i com recull El Global. D’altra banda, El Farmacéutico també recull un article sobre el rol del farmacèutic en la dispensació fitoterapèutica amb un article que menciona una publicació seva sobre dispensació de plantes a les farmàcies catalanes.

Nous cursos d’Àgora

Entre febrer de 2014 i 2015, les vendes de productes que, des de la farmàcia, poden ser indicats per al desànim, van augmentar un 63,1% respecte al mateix període de l’any anterior. Aquestes dades posen de manifest que és important que el farmacèutic disposi del màxim d’eines possibles per oferir consell sanitari en aquest àmbit. Àgora Sanitària, el portal de formació online dels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid, ha donat resposta a aquesta necessitat amb el curs CONFIA (Consell Farmacèutic i Indicació en Consultes sobre Estat d’Ànim). Acta Sanitaria, Farmaventas i Sanifax ho han recollit a les seves edicions. Àgora Sanitària també ha estat notícia en relació a l’enquesta dels participants al curs de la píndola formativa sobre diarrea i estrenyiment a imFarmacias i Farmaventas.

Fòrum Aprofarm i presentació d’un llibre, al COFB

mitjans-formulacio-farmaceuticoEl Col·legi va acollir el VIII Fòrum Aprofarm, sota el lema “FORMULACIÓ 2.0: Eines on-line en una nova etapa”. El Farmacéutico recull que “la formulació magistral treu partit del món online” mentre que El Global resumeix que “la rentabilitat de la formulació magistral s’ha de buscar portes endins”.

D’altra banda, Joan Carles Serra, director del màster de gestió de l’oficina de Farmàcia del Col·legi (MGOF), va presentar el llibre Todo lo que debe saber sobre gestión de la farmacia: Marketing.  La presentació va comptar amb l’assitència del president del COFB, Jordi de Dalmases, que ha participat escrivint el pròleg. De Dalmases va aprofitar l’ocasió per reivindicar la importància d’una òptima gestió de las farmàcies. Ho expliquen El Farmacéutico, El Global i Correo Farmacéutico.  

Visitants i expositors valoren molt positivament el seu pas per Infarma Barcelona 2015

infarma-mitjansInfarma Barcelona 2015 va comptar amb la presència de més de 200 ponents i més de 328 expositors, i l’assistència de  més de 2.500 congressistes i 25.000 professionals del sector farmacèutic. Les enquestes de satisfacció d’aquesta edició donen a conèixer la positiva percepció tant de visitants com d’expositors que han assistit al Congrés i al Saló. imFarmacias recull en una notícia el principals resultats que se’n desprenen. 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal