Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > A les vacances, viatja amb salut

A les vacances, viatja amb salut

30 juliol 2015

SunplusArriben les vacances i també el moment de marxar de viatge. A banda de pensar tot el que duràs a la maleta, abans que marxis de viatge és recomanable que facis una visita al metge perquè avaluï el teu estat de salut. És important que estiguis segur que disposaràs de medicaments – sobretot si n’estàs prenent algun – i d’una assegurança mèdica adequada al tipus de viatge. A més, pots consultar a qualsevol centre internacional de vacunació quines són les vacunes necessàries per viatjar a la teva destinació.

Quan facis la maleta, assegura’t de dur roba adient per a cada destinació. A banda de les ulleres de sol, la gorra i la protecció solar total, és recomanable que duguis roba de fibres naturals com el cotó o el lli, per la seva lleugeresa i comoditat. Procura que el teu calçat et cobreixi el peu, que sigui ample – per tal d’evitar les butllofes per fricció – i de material transpirable. I duu sempre un parell de recanvi. A l’avió procura vestir amb roba còmoda que faciliti la circulació.

A l’hora de desplaçar-te, recorda aquests consells per evitar la síndrome de la classe turista, és a dir, les conseqüències de viatjar assegut en la mateixa posició durant molt de temps: mou les cames i els braços de manera regular. Pots fer petits exercicis, com ara aixecar la punta del peu de forma enèrgica i moure els dits durant uns segons, recolzant el taló a terra. També és recomanable que t’aixequis de tant en tant, que evitis dormir en posicions incòmodes i que beguis abundant aigua.

Quan arribis a la teva destinació, recorda extremar les mesures higièniques i vigilar la teva alimentació. Beu sempre aigua envasada i, en determinats països, evita menjar aliments crus o semicuits i fruita sense pelar.

Al nostre web de salut trobaràs més informació sobre què has de fer abans, durant, i després de viatjar.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal