Fomentar la comunicació d’experiències amb vistes a prendre decisions a qualsevol nivell de responsabilitat en el laboratori clínic és una de les millors eines per contribuir al progrés dels professionals i de les organitzacions. La nova edició del curs de ciències de laboratori clínic, organitzat pel Col·legi, en col·laboració amb l’Associació Catalana de Ciències del Laboratori Clínic (ACCLC), va aprofundir en els conceptes de gestió i organització dels laboratoris clínics per assolir totes les tasques de direcció amb la utilització correcta dels recursos humans i tècnics a l’abast. El curs també va proporcionar els coneixements que permeten als professionals aplicar una millora continuada de la qualitat als laboratoris clínics.
El format de la formació ha permès establir un espai de diàleg i de debat dels temes relacionats amb la gestió del laboratori clínic, i tal i com explica una de les coordinadores del curs, Lluïsa Juan, doctora en Farmàcia, responsable de Laboratori d’Urgències de CatLab-Hospital de Martorell, especialitzada en bioquímica clínica i vocal d’Anàlisis Clíniques del COFB: “a cada sessió es plantejava un tema d’actualitat en el món del laboratori, amb una introducció prèvia del professor, i es dedicava la resta de temps al debat entre els professionals assistents. És un format que pretén el diàleg, la discussió i, si és possible, establir conclusions sobre el tema plantejat”.
El curs va intentar incloure temes de totes les especialitats relacionades amb el laboratori clínic (hematologia, microbiologia, bioquímica, immunologia, genètica, etc.) així com temes transversals, com ara el control de la qualitat, l’automatització, els recursos humans, o l’acreditació i certificació, entre d’altres.
La formació estava coordinada per la vocal del COFB, Lluïsa Juan, i Luisa Álvarez, doctora en Farmàcia, coordinadora de la qualitat del Centre de Diagnòstic Biomèdic de l’Hospital Clínic de Barcelona, especialitzada en bioquímica clínica.
Amb la col·laboració de: