Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Farmacèutics participen en una xerrada sobre la prevenció del càncer de còlon i recte

Farmacèutics participen en una xerrada sobre la prevenció del càncer de còlon i recte

20 juliol 2016

El càncer de còlon i recte és un dels càncers més comuns, però també un dels més fàcils de diagnosticar. Quan la malaltia es detecta en un estadi inicial, la seva taxa de curació és elevada. Per això, la detecció precoç és clau en aquest tipus de tumor, com també ho és la seva prevenció: fer exercici físic de manera regular o evitar el consum habitual de carn vermella o de tabac, poden ajudar a reduir la probabilitat de patir-lo.

xerrada-cancer-colon-farmaceutiques-Nou-Barris (2)

Les farmacèutiques comunitàries Soledad Castillejo i Begoña Barenys

Per explicar aquests i altres aspectes relacionats amb la malaltia, el Casal de Barri “La Cosa Nostra” de Nou Barris (Barcelona) va programar el 14 de juny una xerrada sobre la prevenció d’aquest tipus de càncer. Les farmacèutiques comunitàries Begoña Barenys i Soledad Castillejo, participants en el Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte, van intervenir, juntament amb el doctor Jaume Grau, coordinador del Programa de Prevenció de l’Hospital Clínic, i Anna Formento, infermera del Programa de Prevenció de l’Hospital de Vall d’Hebron. Entre el públic, residents de Can Peguera i també personal sanitari del CAP Turó.

El Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte (PDPCCR) persegueix diagnosticar i tractar els casos de càncer de còlon i recte com més aviat millor perquè hi hagi moltes més probabilitats de curació. El diagnòstic precoç ha demostrat que disminueix la mortalitat i la incidència del càncer.

adhesiu-colon

Distintiu que acredita a les farmàcies que participen en el Programa

Grau va tractar els aspectes epidemiològics d’aquests tipus de càncers i Formento, el tractament que es fa dels resultats obtinguts de les proves realitzades. Al seu torn, les farmacèutiques van explicar com es pot participar en el programa, com es poden identificar les farmàcies participants amb un logotip, com el farmacèutic guia a l’usuari en l’entrega del kit, i quin és el procés de recollida de la mostra (tens més dades sobre el Programa explicades a aquesta notícia del Blog). Així mateix, Barenys i Castillejo van destacar la importància del paper que les farmàcies tenen en aquest tipus de programes de prevenció de la salut, “principalment pel gran avantatge que representa la proximitat del farmacèutic, tant per facilitar el lliurament del kit d’anàlisis com per conscienciar a la població sobre la importància de la prevenció i convidar a participar en el programa” explica Barenys, que treballa a una de les 62 farmàcies que participen en el Programa a Nou Barris. 

xerrada-cancer-colon-farmaceutiques-Nou-Barris (1)El públic assistent va mostrar un gran interès pel tema, participant de forma activa i mostrant la seva satisfacció per poder accedir a iniciatives com aquestes. Al final de la xerrada es va establir un col·loqui en què es van intercanviar impressions i resoldre alguns dubtes que es van plantejar: “el farmacèutic té un paper de gran importància a l’hora de poder resoldre dubtes relacionats amb aquesta malaltia i la seva prevenció. Trobem que és una experiència molt recomanable per fer abans de començar  el programes de cribratge de càncer de còlon i recte a les diferents àrees bàsiques de salut i d’aquesta manera donar més difusió a un programa de cabdal importància” matisa Barenys.

Potser també t’interessa: 31 de març: Dia Mundial contra el càncer de còlon (Blog)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal