Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Dermofarmàcia: consells i recomanacions, actius polivalents i nanopartícules naturals, i alteracions del cuir cabellut

Dermofarmàcia: consells i recomanacions, actius polivalents i nanopartícules naturals, i alteracions del cuir cabellut

10 agost 2016

Curs “Dermofarmàcia: consells i recomanacions” (23, 25, 30 de maig, 1 i 6 de juny)

La farmàcia compta amb una àmplia varietat de productes de dermofarmàcia sobre els quals pot orientar mitjançant el consell de tractament. La recomanació dermofarmacèutica s’ha de basar en una informació argumentada dels productes més adequats a les necessitats de la població. La indicació acurada d’aquests productes incrementarà el benestar personal dels usuaris i l’ajudaran a reforçar positivament la seva imatge. L’actualització dels professionals de la farmàcia en les noves línies sorgides per tractar i controlar les diferents alteracions dermatològiques o fisiològiques és fonamental per donar el millor consell de salut i una recomanació personalitzada a cada cas. Aquest curs abordava alguns dels temes més freqüents de consulta a la farmàcia: cel·lulitis, pediculosi, higiene bucal, fotoprotecció i acne.

curs-dermofarmacia-maig-juny-COFB

Sessió del curs impartida per la metgessa Concepción Llorens

“Avui dia els nostres usuaris són més exigents a l’hora de demanar un consell o un producte a la farmàcia, és per això que els farmacèutics hem de conèixer a la perfecció els productes dels quals disposem i hem de saber fer una recomanació adequada a les seves necessitats i expectatives. Amb això aconseguirem incrementar el benestar personal dels nostres usuaris, millorarem l’eficàcia dels tractaments i reforçarem la imatge del farmacèutic com agent sanitari”, comenta Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB i coordinadora de la formació. “Cursos com aquests serveixen per actualitzar els nostres coneixements i posar-nos al dia en les últimes tendències  sorgides per tractar i controlar les diferents alteracions dermatològiques tractades”.

Equip docent: Gabriela Bacchini, bioquímicaclínica, medical advisor, Ferrer Health Care; Xavier Calvo, llicenciat en odontologia per la Universitat de Barcelona (UB), màster en periodòncia, Universitat Internacional Catalunya (UIC), màster d’investigació en odontologia, Universitat Internacional Catalunya (UIC) i medical advisor de Dentaid; Concepción Llorens, metge especialista en medicina cosmètica i estètica, màster en medicina estètica; Andrea Rodríguez, farmacèutica, Departament de Comunicación Científica & Formación Laboratorios La Roche-Posay; i Noelia Tortosa, farmacèutica, màster en Indústria Cosmètica i Dermofarmàcia (Centro de Estudios Superiores de la Industria Farmacéutica, CESIF), departament mèdic de Sesderma.

Conferència “Noves tendències en cosmètica: actius polivalents i nanopartícules naturals” (13 de juny)

marta-alcalde-seminari-cuir-cabellut-COFB

Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB

Per què la nanotecnologia és el gran avenç dels darrers anys? Quina és la seva importància en la cosmètica? Què són els actius multifuncionals? Com actuen? Què els diferencia dels actius tradicionals? Aquestes preguntes van trobar resposta a aquesta conferència, que van impartir Mariana Bianchin, llicenciada en ciències biològiques i Product Manager de Biocosmetica Exel.

seminari-cuir-cabellut-COFB

Mariana Bianchin, de Biocosmetica Exel

 

 

 

“A la conferència es va parlar sobre què són els actius polivalents, quines propietats tenen i quins usos poden tenir en cosmètica. També es va parlar de com utilitzar la nanotecnologia per tal de vehicular aquests actius. La conferència va ser força interessant per tal d’explicar els avenços en nanotecnologia i cap a on va el futur de la cosmètica” explica Marta Alcalde, vocal del COFB i coordinadora de la conferència.

Seminari “Dermocosmètica en alteracions del cuir cabellut: estats descamatius i sensibilitat” (14 de juny)

A Espanya, nou de cada deu persones estan preocupades per algun problema capil·lar. El farmacèutic comunitari pot promoure l’atenció i la cura capil·lar entre els usuaris amb el consell adequat a cada situació i la recomanació d’un servei o d’un producte específic a cada cas. Aquest seminari tenia per objectiu reforçar el coneixement i el consell capil·lar centrant-se en els estats descamatius i en la sensibilitat del cuir cabellut, i proporcionar un enfocament mèdic i farmacèutic basat en protocols d’actuació davant de diferents situacions amb l’objectiu d’escollir el tractament dermofarmacèutic més adient.

alteracions-cuir-cabellut

La sessió es va dur a terme en format videoconferència

La formació es va realitzar en format videoconferència presencial, a escala nacional, a través de les Vocalies de Dermofarmàcia, i va tenir lloc al Muy Ilustre Colegio Oficial de Farmacéuticos de Valencia (MICOF). La connexió online va permetre aprofundir en l’estructura del cuir cabellut i els tipus de formulacions capil·lars. Les diferents ponents van explicar les diferències entre caspa i dermatitis seborreica, van parlar de sensibilitat capil·lar, van fer un repàs dels actius més utilitzats en les formulacions de tractaments i van establir protocols de consell farmacèutic en cada cas.

alteracions-cuir-cabellut-MICOF

Videoconferència al Col·legi de Farmacèutics de València (Font: MICOF)

En paraules de Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB i coordinadora d’aquesta formació: “el curs va ser interessant per tal de repassar conceptes i per posar-nos al dia en principis actius i formulacions. L‘ús de les noves tecnologies cada cop està més present en el nostre dia a dia i en formació resulta molt útil per tal de fer cursos simultanis a diferents llocs sense que això faci disminuir la qualitat dels continguts i la claredat de les explicacions”.

Equip docent: M. de las Mercedes Abarquero, farmacèutica i directora científica de Laboratoris Vichy; Rosalia Gozalo, vocal de Dermofarmacia i Productos Sanitarios del COF de Madrid; Cristina Serrano, dermatòloga, Hospital de Alta Resolución (CHARE) Guadix, Granada, coordinadora electa del Grupo de Tricologían de la AEDV (Academia Española de Dermatología y Venerología); i Maria Dolores Veiga, professora titular de la Universidad Complutense de Madrid, Departamento de Farmacia y Tecnología Farmacéutica.

Amb la col·laboració de:


Curs de Dermofarmàcia

 ALMIRALL DENTAID FERRER LA_ROCHE-POSAY SESDERMA


Conferència Noves tendències en cosmètica

exel

Seminari Dermocosmètica en alteracions del cuir cabellut

logo Vichy

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal