Estàs aquí: Inici > Destacats > Infarma Madrid 2024. Tota l’activitat del COFB en una edició que es va tancar amb gran èxit de participació i assistència

Infarma Madrid 2024. Tota l’activitat del COFB en una edició que es va tancar amb gran èxit de participació i assistència

27 març 2024

El passat 21 de març, Infarma Madrid 2024, el Congrés Europeu d’Oficina de Farmàcia i el Saló de Medicaments i Parafarmàcia, va tancar la 34a edició superant les previsions més optimistes d’assistència i participació. Durant els dies 19, 20 i 21 de març, la Trobada Europea de Farmàcia, organitzada pels col·legis de farmacèutics de Barcelona i Madrid, juntament amb CloserStill, va convertir-se, novament, en el punt de referència global del sector farmacèutic.

25.400 visitants únics/dia, 4.000 congressistes i 300 expositors

L’edició d’enguany d’Infarma ha estat la més multitudinària, de més assistència i de més participació de la història, segons va definir Manuel Martínez del Peral, el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid (COFM). Sota el lema “Posa la teva farmàcia a l’avantguarda”, Infarma Madrid 2024 va oferir respostes als farmacèutics als grans desafiaments sanitaris.

Per la seva banda, el president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), Jordi Casas, va destacar que l’edició “ha estat un èxit absolut”. Infarma Madrid 2024 va tancar l’edició amb més de 25.400 visitants únics/dia (un 24% més que a Infarma Madrid 2022), més de 4.000 congressistes, 300 expositors i més de 1.000 marques representades. A més, ha comptat amb una superfície de 32.000 metres quadrats a les instal·lacions d’IFEMA Madrid. El president de CloserStill, Agustín Torres, va compartir que “ha estat un honor ser testimoni de l’impressionant creixement i dels assoliments aconseguits durant aquests dies. Infarma 2024 ha superat totes les nostres expectatives amb una assistència que ha superat amb escreix els objectius que ens havíem marcat”.

A través del Congrés Europeu d’Oficina de Farmàcia, que comptava amb un programa científic amb prop de 50 sessions i més de 100 ponents, es van oferir solucions per posar la farmàcia a l’avantguarda davant els grans desafiaments sanitaris i socials, en relació amb l’envelliment de la població i la cronicitat de les malalties, el compliment de les teràpies, l’ús de les noves tecnologies o davant situacions socials relacionades amb la solitud, la dependència o amb l’abús de substàncies i medicaments.

Tanmateix, Infarma Madrid 2024 es va convertir en l’escenari d’Iniciatives d’Èxit de Farmàcia, en un espai on conèixer les comunicacions científiques presentades al Congrés i de participació en els tallers de formació de l’espai d’Àgora Sanitària.

Participació del COFB a Infarma Madrid 2024

Inauguració

El passat 19 de març, va tenir lloc la inauguració del Congrés i Saló farmacèutic que va comptar amb la intervenció de l’alcalde de l’Ajuntament de Madrid, José Luís Martínez-Almeida; la consellera de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Fátima Matute; així com dels presidents dels col·legis de farmacèutics de Barcelona i Madrid, Jordi Casas i Manuel Martínez del Peral, respectivament; el president del Consejo General de Colegios Oficiales Farmacéuticos (CGCOF), Jesús Aguilar; i el president de CloserStill, Agustín Torres.  

Inauguració d’Infarma Madrid 2024 (d’esquerra a dreta): Marta de Zarandieta, secretaria del COFM; Agustín Torres, president de CloserStill; Manuel Martínez del Peral, president del COFM; José Luis Martínez-Almeida, alcalde de l’Ajuntament de Madrid; Fátima Matute, consellera de Sanitat de la Comunitat de Madrid; Jordi Casas, president del COFB; Jesús Aguilar, president del CGCOF; José Manuel Becerra, director del Congrés; Juan Arrizabalaga, director general d’IFEMA Madrid.
Inauguració d’Infarma Madrid 2024 (d’esquerra a dreta): Marta de Zarandieta, secretaria del COFM; Agustín Torres, president de CloserStill; Manuel Martínez del Peral, president del COFM; José Luis Martínez-Almeida, alcalde de l’Ajuntament de Madrid; Fátima Matute, consellera de Sanitat de la Comunitat de Madrid; Jordi Casas, president del COFB; Jesús Aguilar, president del CGCOF; José Manuel Becerra, director del Congrés; Juan Arrizabalaga, director general d’IFEMA Madrid.

El president del COFB, Jordi Casas, durant el seu discurs va destacar l’esforç per aconseguir que “Infarma torni a ser la gran trobada global del sector, perquè no sols és un fòrum amb continguts en totes les àrees d’interès per a la farmàcia, sinó que també és un lloc d’intercanvi d’experiències i coneixements amb les principals empreses i laboratoris del sector, així com dels representants de l’Administració, institucions i associacions de pacients, entre altres”.

El president del COFB, Jordi Casas, durant el discurs inaugural.
El president del COFB, Jordi Casas, durant el discurs inaugural.

Què falta i què s’ha aconseguit després de 22 anys d’SPD?

La vicepresidenta del Col·legi, Núria Bosch, va moderar la taula d’actualitat “22 anys d’SPD: Què hem aconseguit? Què ens falta?”. A la sessió, van explicar com dur a terme el servei de sistemes personalitzats de dosificació (SPD), què es necessita i per a quins pacients està indicat, ja que “la població cada vegada el requereix més pel seguiment farmacoterapèutic i la necessitat de millorar l’adherència”, va indicar Bosch.

Núria Bosch en un moment de la taula d'actualitat sobre l'SPD.
Núria Bosch en un moment de la taula d’actualitat sobre l’SPD.

Novetats terapèutiques que cal conèixer des de la farmàcia comunitària

En el marc de la línia estratègica “coneixement per a una atenció excel·lent”, la secretària del COFB, Aina Surroca, va moderar la taula d’actualitat “Darreres novetats terapèutiques. Què hem de conèixer des de l’oficina de farmàcia?”. La taula va comptar amb les ponents del servei de farmàcia Marta Moreno, de l’Hospital La Paz, i Irene Taladriz, de l’Hospital General Universitario Gregorio Marañón.  

Aina Surroca en la seva intervenció, com a moderadora, a la taula d'actualitat sobre novetats terapèutiques.
Aina Surroca en la seva intervenció, com a moderadora, a la taula d’actualitat sobre novetats terapèutiques.

Nou “destins” formatius a l’espai d’Àgora Sanitària a Infarma Madrid 2024

Durant els dies 19 i 20 de març, la plataforma de formació online dels col·legis farmacèutics de Barcelona i Madrid, Àgora Sanitària, va participar a Infarma Madrid 2024 organitzant nou tallers de formació que va presentar la periodista i reportera, Andrea Suñé.

La secretària del COFB en el taller de seguiment del pacient anticoagulant a l'espai d'Àgora Sanitària.
La secretària del COFB en el taller de seguiment del pacient anticoagulant a l’espai d’Àgora Sanitària.

Sota el lema “Descobreix el teu viatge formatiu. Per a cada destinació, una formació”, Àgora Sanitària va oferir “nou destins” formatius per abordar la vacunació del viatger, consultes freqüents a l’oficina de farmàcia en relació amb la salut del viatger, la perforació del lòbul de l’orella, l’acte del voluntariat, productes de suport i mobilitat, vitamines i minerals, la continuïtat assistencial, el seguiment del pacient anticoagulant o consultes sobre símptomes menors. La secretària del COFB, Aina Surroca, va participar en el taller de seguiment del pacient anticoagulant, en el qual va parlar sobre consell i recomanacions per a l’ús d’anticoagulants orals d’acció directa (ACOD) per poder oferir un bon consell des de l’oficina de farmàcia.

Elena Palau impartint el taller a l'Espai d'Àgora Sanitària a Infarma Madrid 2024.
Elena Palau impartint el taller a l’Espai d’Àgora Sanitària a Infarma Madrid 2024.

La vocal d’Ortopèdia del COFB, Elena Palau, també va oferir un taller sobre productes de suport i mobilitat, en el qual va repassar els diferents productes disponibles en el mercat de les diferents categories de productes de suport.

Què poden fer els farmacèutics i farmacèutiques pels pacients amb diabetis?

Elena Palau i Marta Alcalde, vocals d’Ortopèdia i Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, respectivament, van participar com a ponents a la taula d’actualitat “Pacient amb diabetis, què puc fer per a tu?”. Al llarg de la sessió, van analitzar les necessitats i demandes del pacient amb diabetis i com el farmacèutic pot oferir respostes i contribuir a un millor control de la malaltia i el seu tractament.

Les ponents i la moderadora de la taula “Pacient amb diabetis, què puc fer per a tu?".
Les ponents i la moderadora de la taula “Pacient amb diabetis, què puc fer per a tu?”.

Medicaments i el seu ús lúdic

El vocal d’Oficina de Farmàcia de COFB, Guillermo Bagaría, va moderar la taula d’actualitat “Medicaments i ús lúdic: “chemsex”. L’altra banda del prospecte”, en la qual va participar la farmacèutica del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC), Maria Perelló, i la coordinadora de Serveis d’anàlisi d’Energy Control, Mireia Ventura. Durant la sessió, van abordar la utilització de substàncies recreatives i d’abús en diversos entorns, els riscos associats al seu ús, els recursos per a la detecció i reducció i el paper que pot dur a terme el farmacèutic comunitari.

D'esquerra a dreta: Maria Perelló, Guillermo Bagaría i Mireia Ventura.
D’esquerra a dreta: Maria Perelló, Guillermo Bagaría i Mireia Ventura.

Categoria natural a l’oficina de farmàcia

L’aula professional “Implantació d’una categoria natural a l’oficina de farmàcia” va comptar amb la participació del vocal de Plantes Medicinals del COFB, Josep Allué. En aquesta sessió, van facilitar els conceptes bàsics per oferir consell sobre preparats de plantes medicinals i suplements nutricionals més adequats per a cada pacient.

Josep Allué en un moment de la seva intervenció com a ponent.

Infarma Solidari recapta 25.540 euros

Un any més, a través l’activitat benèfica extracongressual, Infarma Solidari ha recaptat 25.540 euros destinats a la Fundación El Alto per a la capacitació d’alumnes de farmàcia de la Universitat de Makerere i la millora dels serveis de farmàcia de l’Hospital de Saint Joseph, de Kitgum, a Uganda.

Moment de l'entrega del xec amb la recaptació d'Infarma Solidari a la Fundación El Alto.
Moment de l’entrega del xec amb la recaptació d’Infarma Solidari a la Fundación El Alto.

El passat 20 de març, va tenir lloc el concert benèfic a càrrec del grup de rock “La Guardia”, a través del qual es va recaptar fons per a aquest projecte de cooperació farmacèutica a Uganda. Liderat per la Fundación El Alto, amb els fons recaptats a Infarma Solidari se sufragarà, durant un any, la formació continuada dels farmacèutics i es potenciarà la relació entre els serveis de la farmàcia hospitalària i el laboratori de formulació magistral del centre, així com emprendre accions d’educació en la salut i millora de l’accés als medicaments i tractaments en la població local.

Cloenda i lliurament del testimoni per a l’organització d’Infarma Barcelona 2025

“El dia de la inauguració vaig remarcar que havíem posat tot el nostre esforç per aconseguir que Infarma tornés a ser la gran trobada global del sector i estem molt satisfets de corroborar que, un any més, ha estat així, va apuntar Jordi Casas durant l’acte de cloenda d’Infarma Madrid 2024.

Manuel Martínez del Peral lliurant el testimoni d’Infarma a Jordi Casas.
Manuel Martínez del Peral lliurant el testimoni d’Infarma a Jordi Casas.

Durant l’acte, el president del COFM, Martínez del Peral, va lliurar el testimoni d’Infarma al president del COFB, Jordi Casas, per a l’organització d’Infarma Barcelona 2025, que se celebrarà els dies 25, 26 i 27 de març de l’any que ve.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal