Estàs aquí: Inici > Destacats > Què han destacat els mitjans de comunicació al setembre?

Què han destacat els mitjans de comunicació al setembre?

28 octubre 2016

Serveis assistencials: Programa de detecció precoç de càncer de còlon i la detecció precoç del VIH

7Dfarma

Diariofarma ressalta la bona valoració que han obtingut les farmàcies en relació al programa de detecció de càncer de còlon

Correo Farmacéutico i Diariofarma van publicar els resultats d’un estudi publicat a Gastroenterología y Hepatología on es puntuava amb un 9,5 sobre 10 l’acció de les farmàcies comunitàries implicades al Programa de detecció precoç de càncer de còlon de Barcelona. Correo Farmacéutico, va recollir declaracions de Rafael Guayta, director de Projectes i Recerca del CCFC, que, entre d’altres qüestions, va emfatitzar que es tracta d’un “model integratiu en el qual treballen conjuntament les farmàcies, amb els hospitals i els centres de salut, i en el qual tots són indispensables”.

Serveis assitencials al Correo Farmacéutico

Serveis assistencials a Correo Farmacéutico

D’altra banda, El Global publicava una notícia sobre la detecció precoç del VIH i informava que es tracta del servei farmacèutic professional pel qual més aposten les Administracions, ja que, amb la recent incorporació d’Astúries, són sis les comunitats autònomes que aposten per aquest servei, entre d’elles, Catalunya, que el realitza des del 2009.

Finalment, les farmàcies catalanes eren un altre cop notícia al Correo Farmacéutico, degut a la publicació que el mitjà feia sobre aquest model de farmàcia cada cop més assistencial.

Es presenta la Comissió de Compromís Social del Col·legi

6RM

Publicació de Redacción Médica sobre la presentació de la Comissió al Col·legi

“La professió farmacèutica està implicada amb la societat, i a través de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC), té l’oportunitat de fer accions que aportin valor”. Són paraules de Joan Calduch, tresorer del Col·legi, en la inauguració de la Comissió de Compromís Social que es va posar en marxa a finals del mes passat. Correo FarmacéuticoEl Farmacéutico, Redacción Médica (1 i 2), IM FarmaciasDiariofarmaActa Sanitaria i Sanifax les van recollir tot informant d’aquesta nova Comissió definida, pels seus propis membres, amb les paraules “motor, implicació, compromís, valors, millorar, solidaritat, ètica i consciència”.

A l’acte, també hi van participar l’ONG Banc Farmacèutic i Joan Fontrodona, director del Departament  d’Ètica Empresarial de l’IESE.

Situació financera: retard ens els pagaments i cobrament d’interessos

El Global determina quina és la situació financera de les farmàcies catalanes

El Global determina quina és la situació financera de les farmàcies catalanes

Durant el mes de setembre, els mitjans han continuat fent-se ressò de la situació de pagament a les farmàcies catalanes. En van informar: El Confidencial, El Global (1 i 2), Correo Farmacéutico (1 i 2), IM Farmacias (1 i 2), ConSalud i Intereconomia.

 

1TV3

Els Matins de TV3 van informar sobre el cobrament de la reclamació d’interessos

En acabar el mes, va sorgir una notícia que va tenir un fort impacte pels mitjans tant generalistes com especialitzats: s’informava que el Servei Català de Salut (CatSalut) havia hagut d’abonar 9,3 milions a les farmàcies catalanes després que el jutge dictaminés sentència en relació amb els interessos per les factures que es van cobrar amb retard entre el gener i abril del 2013 i de setembre de 2013 fins al març de 2014, un període en què les farmàcies vam tenir una demora en el pagament de fins a 4 mesos que, en xifres, va arribar als 110 milions d’euros.

Els Matins de Tv3 (del minut 17’19’’ al 17’47’’) i El Balcó de Cadena Ser (del minut 11’35’ al 12’16’’), ho van compartir, així com La Vanguardia, El Periódico, El País, ARA, El Economista, ABC, El Punt Avui, El Mundo, 20 minutos, Vilaweb, Catalunya Press, Economia Digital, Expansión Catalunya, Crónica Global, Diari de Girona, Diari de Tarragona, Regió 7, Empordà, en premsa generalista i, en especialitzada, Correo Farmacéutico (1 i 2), IM Farmacias, Diariofarma, Redacción Médica i ConSalud.

Els farmacèutics commemoren el seu dia mundial

La Vanguardia i el Dia Mundial del Farmacèutic

Un any més, el 25 de setembre vam celebrar el dia mundial de la nostra professió que, enguany, regia sota el lema “Farmacèutics: cuidant de tu”. Des del Col·legi vam enviar una nota de premsa que van recollir, entre d’altres, mitjans com La Vanguardia, ABC, Al Dia, El Global, Correo Farmacéutico i Sanifax.

Primera reunió de Comitè Científic d’Infarma Barcelona 2017

3EF

Infarma Barcelona 2017, notícia a El Farmacéutico

Primers passos d’Infarma Barcelona 2017. Mitjans de la premsa especialitzada, El Global, El Farmacéutico, IM Farmacias, Acta Sanitaria, Diariofarma i Sanifax, van informar a mitjans de setembre, que s’havia dut a terme la primera reunió del Comitè Científic del congrés.

Aquesta nova edició, la 29a, tindrà lloc els pròxims 21, 22 i 23 de març al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona .

Cursos i projectes relacionats amb la gent gran, al seu dia internacional

IM Farmacias destaca les diferents accions que des del Col·legi es duen a terme en relació a la gent gran

Amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran, el Col·legi va fer balanç dels diferents cursos i serveis que milloren la qualitat de vida d’aquest segment de la societat. Els mitjans IM Farmacias, Diariofarma i Sanifax se’n van fer ressò i van compartir accions com el curs “Sèniors, àrees d’interès de la farmàcia” d’Àgora Sanitària, el grup que des de la Vocalia d’Alimentació i Nutrició del COFB va crear centrant-se en l’envelliment actiu i saludable, o diferents projectes, com els Sistemes Personalitzats de Dosificació (SPD), el Programa d’Educació Sanitària per a les Persones Grans Radars.

Els COFs de Barcelona i Madrid s’adhereixen a anefp

5PRnot

PR Noticias explica la unió dels col·legis de Barcelona i Madrid

Al setembre es coneixia la notícia de l’adhesió dels COFs de Barcelona i Madrid a la Asociación para el Autociodado de la Salud (anefp), amb l’objectiu de contribuir a millorar el suport que es pot donar a la farmàcia comunitària en la dispensació de medicaments i productes sanitaris destinats a l’autocura. Com ho qualifica la majoria de la premsa, es tracta d’un fet històric, ja que és la primera vegada que un col·legi de farmacèutics s’adhereix a aquesta associació.

En van informar: PR Noticias, El Global (1 i 2), Correo Farmacéutico, El Farmacéutico, Redacción Médica, Acta Sanitaria, IM Farmacias, Diariofarma, Farmanatur, Acofar, ConSalud i Sanifax.

Tribuna sobre mastitis i probiòtics

8CF

Titular de l’article de Guillermo Bagaria al Correo Farmacéutico

Guillermo Bagaria, vocal de la Junta del Col·legi, va publicar un article a Correo Farmacéutico sobre la mastitis i la manera de tractar-la a la farmàcia. Sota el títol “Atenció farmacèutic en l’abordatge de la mastitis”, Bagaria procura definir i descriure què és la mastitis i els problemes que poden derivar d’aquesta patologia i, alhora, abastar els tractaments que es donen, analitzant-nos i oferint altres recursos que també poden ajudar a millorar l’abordatge terapèutic d’aquesta malaltia.

Entrevista a Jordi de Dalmases, president del COFB, a l’Anuari d’IM Farmacias

L'entrevista d'IM Farmacias a Jordi de Dalmases, president del Col·legi

L’entrevista d’IM Farmacias a Jordi de Dalmases, president del Col·legi

“La situació de les farmàcies és la d’una doble ressaca, per la crisi i per les dificultats financeres recents a Catalunya”. D’aquesta manera titula IM Farmacias l’entrevista a Jordi de Dalmases, president del Col·legi, en què es posa en context als lectors i concreta que “malgrat la situació relativament establerta de les farmàcies catalanes, ho han passat tan malament que una de les seves majors preocupacions segueix sent el tema dels impagaments”.

Entrevista a Ramon Bonet, vocal d’Indústria del Col·legi, a ‘Industria farmacéutica y cosmética’ (Interempresas)

10inter

Ramon Bonet, vocal d’Indústria del COFB, entrevistat a Interempresas

El grup editorial Interempresas (1 i 2) va publicar, el mes passat, dues peces sobre indústria farmacèutica, una entrevista al vocal d’Indústria del COFB, Ramon Bonet, i una notícia sobre biofarmacologia, la biotecnologia a la farmàcia, també amb declaracions de Bonet. L’entrevista aborda el sector des dels àmbits de la investigació, el mercat i la societat. D’altra banda, la segona publicació regeix sota el títol “Biofarmacologia: convergència de l’excel·lència” i pretén aportar un conjunt d’informació sobre l’univers biotecnològic que pot dotar d’eines que facilitin el dia a dia a l’oficina de farmàcia.

El Col·legi com a font de referència

Correo Farmacéutico va recollir declaracions de Mònica Gallach, responsable de l'àrea de Formació del Departament de Formació i Desenvolupament del COFB, en la notícia sobre formació als COFs

Correo Farmacéutico va recollir declaracions de Mònica Gallach, responsable de l’àrea de Formació del Departament de Formació i Desenvolupament del COFB, en la notícia sobre formació als COFs

El COFB segueix sent una font de referència pels mitjans. Correo Farmacéutico i La Vanguardia van publicar dues notícies amb declaracions de membres del Col·legi. En el cas de la primera, el mitjà de premsa especialitzada va publicar un article sobre les borses de treball dels COFs amb declaracions de Mònica Gallach, responsable de l’àrea de Formació del Departament de Formació i Desenvolupament del COFB.

11LV

La farmaciola de casa, notícia a La Vanguardia

Per últim, Carme Capdevila, del departament de Deontologia del COFB, Maria Estrada, del departament de Formació i Desenvolupament del COFB, i Mireia Massot, concreten alguns detalls que s’han de tenir en compte per tenir ben preparada la farmaciola de casa en la publicació de La Vanguardia adreçada a aquest tema. 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal