Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Nou format d’Àgora Sanitària: una formació per a tota la farmàcia

Nou format d’Àgora Sanitària: una formació per a tota la farmàcia

31 octubre 2016

 “Aquest any, una de les principals novetats d’Àgora Sanitària es troba en el format: hem posat en marxa un curs en què en comptes d’inscriure’s un farmacèutic individualment, és l’equip de la farmàcia el que s’apunta per facilitar l’organització de la formació de cada col·laborador en funció de les capacitats, interès, experiència i  disponibilitat, entre d’altres factors; i també per donar més eines a l’hora d’unificar el consell farmacèutic en col·lectius com la gent gran”. Així explica Aina Surroca, vocal del COF de Barcelona, en què consisteix aquest nou format.

Materials per facilitar la formació

El farmacèutic que es formi sobre un mòdul podrà descarregar-se, en acabar, material didàctic per a poder transmetre els punts claus al personal de la farmàcia que no l’ha cursat. D’aquesta manera, s’aconsegueix responsabilitzar el farmacèutic que es forma, i a la vegada, permet que els altres membres de l’equip que no l’han pogut fer tinguin clares les idees de cara a unificar els criteris d’actuació en l’atenció farmacèutica.

D’altra banda, un cop finalitzat el temari, cada farmacèutic podrà descarregar-se també material teòric del curs per a què el pugui repassar en el moment que més l’interessi, així com diapositives i un decàleg de consells per a fer xerrades i educació sanitària als pacients i els cuidadors.

diptic-agora-sanitaria_Página_1“Sèniors, àrees d’interès de la farmàcia”, el primer curs amb el nou format

El primer curs en el marc d’aquesta modalitat formativa s’anomena “Sèniors, àrees d’interès de la farmàcia”, que se centra en l’actuació farmacèutica davant persones d’edat avançada mitjançant un enfoc pràctic  i compta amb un equip docent d’experts multidisciplinari format per professionals sanitaris com metges, infermeres i farmacèutics comunitaris.

Estructurat en 5 mòduls consecutius (gestió i comunicació de la categoria, cura de la pell, incontinència urinària, alimentació i nutrició, ajudes tècniques), gràcies a aquest nou format el farmacèutic es pot inscriure al curs complet, o bé distribuir entre els membres de l’equip els diferents mòduls que conformen el curs.  

Amb el patrocini de Laboratoris Hartmann, vinculat als mòduls d’incontinència i cura de la pell, i dissenyat en col·laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), les inscripcions estaran obertes fins el proper 2 de novembre al web específic creat des d’Àgora.

Díptic informatiu (en format PDF)

Per què aquesta proposta?

Un dels motius ha estat la detecció que “moltes farmàcies tenien dificultats per formar-se conjuntament en determinades temàtiques per una qüestió sobretot de temps i que això repercutia sovint en la dificultat d’aplicar a posteriori criteris comuns al mostrador”, concreta Surroca. “D’altra banda, -prossegueix- el dia a dia que tenim avui a les farmàcies impossibilita sovint poder dedicar temps de la jornada laboral a la formació, i en paral·lel, també es fa difícil que l’equip de la farmàcia pugui dedicar més hores a actualitzar-se fora”.

Tenint això en compte, s’ha plantejat el format de tal manera que permeti complir amb quatre objectius principals: fomentar la col·laboració dins la farmàcia, facilitar el treball amb els mateixos criteris, aportar una solució a la poca disponibilitat de temps i contribuir a la motivació de tot l’equip en un àrea especialment important com és l’atenció a la gent gran. 

Nota de premsa enviada als mitjans de comunicació (també es pot consultar a la Sala de Premsa del web institucional)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal