Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Taller d’introducció a l’anàlisi estadística

Taller d’introducció a l’anàlisi estadística

2 novembre 2016
taller-introduccio-analisi-estadistica (3)

Judit Solà va impartir el taller

Farmacèutics d’atenció primària, d’hospitals, de l’administració sanitària i investigadors en ciències de la salut es van donar cita al COFB el passat 14 d’octubre per aprendre a introduir els conceptes bàsics d’estadística descriptiva i de comparació d’hipòtesis. També van conèixer les tècniques per introduir la representació gràfica dels resultats estadístics, fer-ne la interpretació i aplicar-ho al context d’estudis de diferent disseny.

Aquesta activitat, organitzada conjuntament amb la Societat Catalana de Farmàcia Clínica (SCFC), va fer un repàs dels tipus de variables, anàlisi estadística descriptiva, anàlisi de comparació d’hipòtesis: anàlisi bivariada, representació gràfica i interpretació de resultats i exemples segons tipus de disseny d’estudis. El taller va estar impartir per Judit Solà, diplomada en estadística, investigadora del Servei d’Epidemiologia i Salut Pública a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona. La coordinació va anar a càrrec de Roser Vallès, vocal d’Atenció Primària del COF de Barcelona, Cristina Roure, vocal d’Hospitals del COF de Barcelona, i Julio Martínez, president de la SCFC.

taller-introduccio-analisi-estadistica (1)

Roser Vallès, vocal d’Atenció Primària del Col·legi

“L’objectiu d’aquest primer taller era refrescar coneixements bàsics d’estadística aplicada a la valoració d’estudis ja publicats en revistes científiques i que també són d’utilitat quan volem plantejar el disseny d’un estudi de recerca” comenta Vallès. “Solà va explicar, d’una manera clara i senzilla, conceptes com ara el tipus de variables, proves estadístiques o el tipus de gràfics que representen millor els resultats segons el tipus de variables que estem treballant. Aquests conceptes, que moltes vegades ja coneixem però que no els treballem habitualment i que, per tant, anem oblidant, ens seran molt útils quan fem els següents tallers de metanàlisis, revisions sistemàtiques i metanàlisis en xarxa”.
Aquest era el primer taller dels quatre previstos per aquest curs de formació sobre temes d’estadística aplicats a la tasca del farmacèutic d’atenció primària i d’hospital. Els següents tallers són:

 • Taller 2. Revisions sistemàtiques: 25 de novembre del 2016. INSCRIU-TE
 • Taller 3. Metaanàlisi: 10 de febrer del 2017. INSCRIU-TE
 • Taller 4. Comparacions indirectes i metaanàlisi en xarxa: 19 de maig del 2017. INSCRIU-TE

Les inscripcions es faran individualment per cada taller.

Amb la col·laboració de:

ASTELLAS NOVO_NORDISK

2 Comentaris

 1. Apreciat/da,

  m’agradaria saber si es repetiran novament els tallers que vau realitzar “d’introducció a l’estadística”, de “revisiones sistemàtiques”, de “metaanàlisi” i de “Comparacions indirectes i metaanàlisi en xarxa” aquest any i el passat.

  Atentament.

  • Bon dia Cristina i moltes gràcies per l’interès mostrat en la formació del COFB. Els tallers que es varen realitzar sobre introducció a l’estadística, revisions sistemàtiques, metaanàlisi, comparacions indirectes i metaanàlisi en xarxa, no està previst que es tornin a convocar a curt termini. Avançar-li en tot cas que, en aquests moments, estem dissenyant les activitats formatives del Programa 2018-2019 i comentar-li que s’inclouran activitats de publicació i gestió bibliogràfica. Ho podrà consultar a partir del mes de setembre a la web http://www.cofb.cat o bé http://www.cofb.org i en els comunicats periòdics de les activitats.
   Si necessita més informació, no dubti a contactar amb nosaltres. Gràcies!

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal