Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Últims dies de la campanya ‘Pren-te el pols’ abans de la Marató

Últims dies de la campanya ‘Pren-te el pols’ abans de la Marató

16 desembre 2016
cartell-la-marato-2016

Cartell de La Marató 2016

“Pren-te el pols”, la campanya de detecció de les arítmies cardíaques per prevenir l’ictus que busca conscienciar la ciutadania de la importància de prendre’s el pols de manera periòdica, encara la recta final. Organitzada pel Departament de Salut, la Fundació Ictus i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, ha comptat amb una primera fase que va començar a principis de novembre a diferents àrees de la demarcació de Barcelona, a Osona i a les Terres de l’Ebre. Finalitzarà el 20 de desembre de 2016 coincidint amb La Marató de TV3, que enguany focalitzarà la seva actuació sobre les malalties cerebrovasculars.

Tot i que en aquesta primera fase, a la campanya s’han adherit 370 farmàcies (a banda de 40 ajuntaments i 105 centres de salut d’atenció primària i hospitalària), altres farmàcies, motivades per la campanya, han engegat grans iniciatives com aquesta:

14 Farmàcies del barri de Sant Antoni s’apunten a La Marató: a banda de vendre braçalets de la campanya del barri, tots els diners que recaptin prenent la tensió els donaran a aquest projecte solidari

Entitats del barri de Sant Antoni de Barcelona com l’associació De Veí a Veí (l’ONG del barri de Sant Antoni) i l’àrea bàsica 2A de Cap Manso s’han sumat a col·laborar amb La Marató. Participen 14 de les 21 farmàcies del barri prenent la pressió sol·licitant un donatiu per a aquesta iniciativa solidària; els usuaris també poden comprar el braçalet de la campanya del barri per valor de 3€. En el següent vídeo podeu veure el fragment dedicat a les farmàcies participants. Se sumen així a la tendència viral del Mannequin Challenge (en anglès “Repte Maniquí”), un fenomen procedent d’Internet i de les xarxes socials:

RECORDA! Si tens 60 anys o més, pren-te el pols a les farmàcies adherides!

L’ictus afecta 13.000 persones cada any a Catalunya i en molts casos es pot prevenir.
El principal factor de risc, la fibril·lació auricular (el tipus d’arítmia més freqüent), es pot diagnosticar fent-se prendre el pols per un professional de la salut. Es tracta d’una prova senzilla, ràpida i gratuïta que pot salvar-te la vida o evitar-te un problema de salut irreversible.

Logo_prentelpolsPer reconèixer si una farmàcia forma part de la iniciativa, s’ha creat un segell d’adhesió que s’exposa a la porta de la farmàcia. A més, els farmacèutics que formen part de la campanya porten posada una xapa distintiva, han rebut una formació per conèixer el funcionament global del projecte, el procediment adequat per fer la presa de pols i el procés de derivació en cas de detectar una possible arítmia.

Consulta les FARMÀCIES ADHERIDES A LA CAMPANYA

A partir de març del 2017 la campanya s’implantarà en la resta de Catalunya.

Informació relacionada:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal