Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Tallers d’ortopèdia esportiva i embenats funcionals al COFB

Tallers d’ortopèdia esportiva i embenats funcionals al COFB

23 gener 2017
ortopedia-esportiva-taller-COFB

Elena Lacalle, tècnic ortopedista especialista en medicina esportiva

Taller d’embenats funcionals

La pràctica de l’esport ha augmentat entre la població en general tant en la modalitat d’equip com la individual, en gimnasos o en esports a l’aire lliure com l’esquí, la bicicleta, la cursa i altres. L’augment d’aquestes activitats ha fet que el farmacèutic rebi moltes consultes sobre lesions esportives, òrtesis i ajudes ergonòmiques. Com a assessor sanitari, el farmacèutic ha d’estar format en els diferents àmbits de la salut esportiva a fi de proporcionar un consell acurat i una recomanació adient a cada cas.

Farmacèutics interessats en tenir uns coneixements bàsics que els permetin millorar l’actuació i la intervenció farmacèutica davant de les consultes en salut esportiva, van assistir el 28 de novembre al curs d’“Ortopèdia esportiva” que va acollir el COFB. Els alumnes van conèixer les lesions més freqüents de la pràctica esportiva i educar sanitàriament l’esportista per prevenir-les, van aprendre a actuar i intervenir correctament en aquelles consultes de salut esportiva que més sovint es plantegen al farmacèutic, i a recomanar l’ortesi esportiva més adient.

Ortopèdia esportiva

taller-embenat-funcional-COFB (2)

Montserrat Gironès, vocal d’Ortopèdia del COFB , i Elena Lacalle

D’altra banda, els embenats funcionals són un conjunt de tècniques que pretenen disminuir la tensió en una estructura biològica concreta: múscul, tendó o lligament durant un moviment específic de l’activitat de la vida diària o esportiva sense comprometre la resta de moviments del membre tractat i la funcionalitat global. Alhora intenten evitar l’aparició de l’edema i ajuden a la disminució del dolor. Els tipus d’embenats poden ser terapèutics o preventius en funció de l’objectiu cercat amb l’aplicació.

Amb l’objectiu de conèixer i identificar el tipus d’embenat funcional per tractar les lesions més freqüents en la pràctica esportiva, el Col·legi va organitzar el 14 de desembre un taller d’embenat funcional i kinesiology tape esportiu.

Farmacèutics, tècnics i auxiliars de farmàcia van conèixer les indicacions i contraindicacions dels embenats i la seva tipologia: embenats funcionals o tapings esportius, embenats neuromusculars o kinesiology tapE. I també van poder posar en pràctica els embenats en les lesions més freqüents de l’esportista: turmell, tou de la cama, genoll, esquena, colze, canell..

taller-embenat-funcional-COFB (1)

Alumnes del taller d’embenats funcionals

Ambdues formacions van anar a càrrec de la farmacèutica Elena Lacalle, tècnic ortopedista especialista en medicina esportiva. Montserrat Gironès, vocal d’Ortopèdia del COF de Barcelona, les ha coordinat.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal