Estàs aquí: Inici > INFARMA > Infarma Barcelona: pre-programa i conferència inaugural

Infarma Barcelona: pre-programa i conferència inaugural

1 febrer 2017

Cartell Infarma 2017Més de 50 taules de debat i aules d’actualitat professional ja s’han programat, fins al moment, en el marc d’Infarma Barcelona 2017. Tots ells es poden consultar al pre-programa disponible al web d’aquest Congrés i Saló Europeu d’Oficina de Farmàcia que, organitzat pels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid, en col·laboració amb Interalia, tindrà lloc entre el 21 i 23 de març al recinte Gran Via de Fira Barcelona sota el lema “Valor per a la farmàcia. Valor per al pacient”.

Globalització de la salut i malalties emergents, tema de la conferència inaugural

Un dels actes centrals serà la conferència inaugural “Globalització de la salut i malalties emergents”. De la mà d’Antoni Trilla, director de Qualitat i Seguretat Assistencial de l’Hospital Clínic de Barcelona, es parlarà d’aspectes com quines són les malalties emergents més destacades i com s’interrelacionen amb la globalització, quins són els principals avenços en el tractament i quin paper pot jugar el farmacèutic en la gestió d’aquestes malalties.

“És important parlar de malalties emergents a un Congrés com Infarma perquè els farmacèutics, com a professionals sanitaris que estan a peu de carrer, han d’estar ben informats per orientar el ciutadà, tranquil·litzar-lo en cas que sigui necessari i saber-lo derivar si precisa un altre tipus d’atenció sanitària”, explica el doctor Trilla. “El paper del farmacèutic és essencial en el conjunt del sistema sanitari per ajudar a gestionar de la millor forma possible una situació d’emergència sanitària deguda a qualsevol nova malaltia”, afegeix.

El Programa es renova amb diferents formats

A través dels suggeriments i opinions dels assistents d’anteriors edicions, per al 2017 s’ha dissenyat un programa amb l’objectiu de fer d’Infarma un punt de trobada més actiu i participatiu. En aquesta línia, una de les novetats que presenta el Congrés és la posada en marxa de les Aules d’Actualitat Professional –nou nom que s’ha donat a les antigues Aules Actives-, en les quals es duran a terme conferències sobre temes relacionats amb tres itineraris: desenvolupament de la farmàcia comunitària, farmàcia assistencial i gestió.

A aquests actes es sumaran les Taules de Debat, exclusives per a congressistes, que permetran reflexionar i intercanviar punts de vista sobre temes d’actualitat com els medicaments hospitalaris de dispensació ambulatòria, la vacunació a la farmàcia comunitària i  la situació de la formulació magistral. A més, amb l’aplicació mòbil d’Infarma es podrà interactuar amb algunes de les taules amb l’objectiu de fer-les més participatives i enriquidores.

El tercer format que contempla el programa són les ExpoNews. A aquest espai, que s’ubicarà a al Hall d’accés a la zona d’stands, els expositors podran presentar durant una hora els seus productes, serveis o nous llançaments en l’entorn de la mostra, contribuint a què la part comercial i la congressual es complementin.

19 de febrer, últim dia per presentar els abstracts dels pòsters científics

El proper 19 de febrer finalitza el termini per presentar els pòsters científics, les bases de participació dels quals es poden consultar al web d’Infarma. Un cop el Comitè Científic hagi seleccionat quins treballs han estat acceptats, s’escolliran els més destacats perquè siguin defensats oralment en una sessió pública que tindrà lloc durant el Congrés i es premiaran els tres millors amb una dotació econòmica de 2.000€ i dues de 1.000€. 

Nota de premsa enviada als mitjans de comunicació (també la podeu consultar a la Sala de Premsa del web institucional).

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal