Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Diumenge 19 de març: caminem plegats per la prevenció del càncer de còlon i recte

Diumenge 19 de març: caminem plegats per la prevenció del càncer de còlon i recte

15 març 2017

Caminem Plegats per la Prevencio from COFB on Vimeo.

El diumenge 19 de març caminem plegats per la prevenció del càncer de còlon i recte. S’ha organitzat una caminada urbana per Sant Andreu, organitzada per l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès, en el marc del cicle de caminades Barnatresc. En aquesta ocasió hi participarà activament el Programa de prevenció precoç de càncer de còlon i recte, en què participen les farmàcies de la província de Barcelona, amb l’objectiu d’informar els participants en la caminada sobre la prevenció d’aquest càncer i sobre el Programa.

Caminada a Sant Andreu-imatgeEs tracta d’una caminada urbana amb sortida i arribada a la Plaça Can Fabra. L’hora de sortida serà de 9 a 9.30h, amb una hora límit d’arribada a les 13h. La distància aproximada serà d’11 km.

S’ha escollit aquesta data per a la caminada per la proximitat amb el Dia Mundial contra el càncer de còlon, el dia 31 de març. El càncer de còlon i recte és el càncer més freqüent en el conjunt de dones i  homes, i cada any es diagnostiquen més de 5.000 casos nous a Catalunya, la majoria en persones de més de 50 anys. A més, és la segona causa de mort per càncer, amb més de 2.000 morts per any a Catalunya.

La prevenció és important. El llarg interval que transcorre des de l’inici del procés fins al desenvolupament d’un càncer invasiu permet diferents mesures de prevenció que podrien reduir el risc de desenvolupar aquest tipus de càncer. Una dieta rica en fruita, verdura i productes làctics, disminuir el consum de carn processada, fer exercici físic, limitar el consum d’alcohol i no fumar, són factors que redueixen el risc de càncer de còlon i recte. Participar en programes de detecció precoç  entre els 50 i 69 anys també s’ha demostrat que redueix el risc d’aquest càncer.

Professionals del Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte a la ciutat de Barcelona participaran a la caminada informant sobre la prevenció d’aquest càncer i el funcionament del Programa a tots els assistents interessats.

Podeu ampliar-ne la informació a la web de Barnatresc i a la del Programa.

Font: nota de premsa del Departament de Salut.

Tríptic de les caminades Barnatresc (clica sobre les imatges per facilitar la lectura)

triptic-caminades_Página_1triptic-caminades_Página_2

 

 

 

 

Informació relacionada (Blog):

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal