Estàs aquí: Inici > Món col·legial > El COFB s’adhereix al manifest per donar suport a Barcelona com a seu de l’EMA

El COFB s’adhereix al manifest per donar suport a Barcelona com a seu de l’EMA

28 juny 2017

El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) ha estat una de les institucions que ha signat el manifest per donar suport a la candidatura de Barcelona com a seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès), presentada i defensada pel Govern de l’Estat, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. El manifest, signat per més de 200 entitats i organitzacions socials, econòmiques i culturals, així com professionals de diferents sectors, representants tots ells de la societat civil, es va presentar el 26 de juny al paranimf de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, acte al qual, entre d’altres personalitats, va assistir Jordi de Dalmases, president del COFB.

El COFB s’adhereix al manifest per donar suport a Barcelona com a seu de l’EMA

Per què Barcelona pot ser la nova seu de l’Agència Europea del Medicament?

Tal com recull el manifest, “Barcelona és avui el principal pol de recerca del Sud d’Europa”. Compta amb una àmplia xarxa d’institucions, universitats i centres de recerca biomèdica, hospitalària i tecnològica del més alt nivell, una de les principals raons que Espanya sigui el segon país europeu en nombre d’assajos clínics de teràpies avançades, amb un gran creixement en la darrera dècada. La capital catalana disposa, a més, d’un consolidat ecosistema de tecnologies de la informació i la comunicació.

D’altra banda, l’EMA tindria un impacte positiu en sectors com el de la recerca, la salut i l’hospitalari, entre d’altres, i suposaria la creació de 5.400 llocs de treball (900 directes de la pròpia agència i 4.500 indirectes, fruit de la contractació de proveïdors i treballadors locals d’àmbits com el de la salut i serveis).

El COFB, membre del grup promotor de la candidatura de Barcelona

El COFB és un dels membres del grup promotor de la candidatura de Barcelona com a seu d’aquesta agència que té, com a principal finalitat, harmonitzar el treball de les agències regulatòries dels Estats de la Unió Europea (UE). De fet, al març ja va manifestar la seva posició a favor d’aquesta candidatura quan va enviar un comunicat juntament als col·legis de metges, economistes i enginyers reconeixent Barcelona com “l’emplaçament idoni per la seva vinculació a la indústria farmacèutica i a la investigació en els camps de les ciències de la salut, les biociències i la biotecnologia”.

Nota de premsa també disponible a la Sala de Premsa del nostre web institucional (www.cofb.org).

Notícia anterior: Els col·legis de metges, farmacèutics, economistes i enginyers donen suport a la candidatura de Barcelona com a seu de l’EMA (Blog)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal