Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Workshop: “Farmacocinètica: individualització de tractaments farmacològics”

Workshop: “Farmacocinètica: individualització de tractaments farmacològics”

11 octubre 2017

El passat dimarts 10 d’octubre va tenir lloc al COFB el workshop: “Farmacocinètica: individualització de tractaments farmacològics”, que tenia per objectiu ampliar els coneixements relacionats amb l’aproximació PK poblacional no paramètrica –la qual permet l’estudi de fonts de variabilitat en les concentracions de fàrmac entre individus que reben un règim de dosificació estàndard- i la seva aplicació com a eina de suport durant el monitoratge terapèutic per individualitzar la dosi.

El workshop es  va realitzar íntegrament en anglès i va ser  introduït pel Professor Roger Jelliffe, director emèrit i fundador del laboratori de Farmacocinètica Aplicada i Bioinformàtica -Escola de medicina de la Universitat South of Califonia (USC)-, i consultor en Malalties Infeccioses a l’Hospital Infantil de Los Angeles. Entre els docents, amb un perfil d’investigadors clínics en Farmacocinètica, Bioinformàtica i Medicina Personalitzada, destaquem la presència del Dr. Pascal Maire -Hospices Civils de Lyon- i el Dr. Karvaly Gellert -Universitat de Semmelweiss de Budapest-. La sessió anava dirigida principalment a farmacèutics experts en farmacocinètica poblacional en el context de la individualització de tractaments. L’origen dels presents va ser marcadament internacional, amb representants d’Estats Units, Hongria, França, Bulgària, Països Baixos, Portugal i Espanya.

La conferència va incloure dues parts: la primera va constar de sessions curtes de 20 minuts dissenyades per introduir els punts clau de l’anàlisi no paramètrica. La segona també es va realitzar en el format de sessions curtes amb els casos pràctics com a eixos d’aprenentatge.

Moment del workshop: "Farmacocinètica: individulització de tractaments farmacològics"

Moment del workshop: “Farmacocinètica: individulització de tractaments farmacològics”

Entre d’altres, els aspectes més rellevants que es van tractar al llarg de la conferència van ser: la modelització del comportament dels fàrmacs en diferents poblacions, el disseny de models de dosi múltiple, la gestió dels pacients que reben digoxina o les aplicacions del software BestDose a la pràctica rutinària. També es va abordar l’experiència en la individualització de dosis a la Universitat de Semmelweiss de Budapest o com es preparen els estudiants i residents de Farmàcia per a la individualització de dosis.

Els coordinadors de la sessió van ser Josep Manel Llop, vocal de la Junta de Govern del COF de Barcelona, Cristina Roure, vocal d’Hospitals del COF de Barcelona i M. Antònia Mangues, cap de Servei de Farmàcia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Potser també us interessa:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal